Közélet

A korrupció ellen a szegedi Jobbik is

A korrupció ellen a szegedi Jobbik is

2015. október 15., csütörtök
A korrupció ellen a szegedi Jobbik is
racz_tibor_gs

Antikorrupciós vitanapot kezdeményezett a parlamentben a Jobbik, mellyel kapcsolatban Rácz Tibor választókerületi kijelentette, hogy pártjuk zéró toleranciát hirdet ez ügyben, és korrupcióellenes küzdelmüket tovább folytatják.

A magyarországi korrupció egyre terebélyesedik az Orbán-kormány megalakulása óta – jelentette ki

Rácz Tibor

, a jobbik választókerületi elnöke sajtótájékoztatóján. Ennek bizonyítékaként példaként azt hozta fel, hogy

Orbán Viktor

miniszterelnök környezetében lévő vállalkozók nem tehetségüknek köszönhetik előrejutásukat, üzleti sikereiket, hanem annak, hogy az állammal és az önkormányzatokkal kötnek szerződéseket. Úgy értékelte, politikai kapcsolataik révén jutottak előre egyes, a kormányfő közvetlen környezetében rendre megjelenő személyek, amit az bizonyít, hogy nemzetközi szinten cégeik nincsenek jelen. Kitért arra is, hogy míg a nyilvánosság előtt a Fidesz és az MSZP egymást támadja, addig a háttérben segítik egymást. Rácz azt mondta, a nagy infrastruktúraberuházások kapcsán rendre megegyeznek a háttérben, és azokat évek óta felosztja egymás érdekeltségei között a jobb- és baloldal. „Nagykoalíciós összekacsintás” volt megfigyelhető a Quaestor-botrányban is, a cég korábbi vezetője a volt szocialista és a jelenlegi Fidesz-kormánnyal is jó kapcsolatot ápolt.

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentése is arról tanúskodik Rácz szerint, hogy akár a jobb-, akár a baloldal van kormányon, a korrupció egyaránt jelen van. Lázár ugyanis azt mondta az állami földek eladásával kapcsolatban, hogy „amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét”.

Erre a kijelentésre egyébként magyarázatot is vár a Jobbik

Lázár Jánostól és Orbán Viktortól. A Jobbik azt is szeretné elérni, hogy a politikusok az adott bűncselekmény elévülési ideje után is felelősségre vonhatóak legyenek, és Rácz Tibor választókerületi elnök a korrupció elleni fellépés egyik fontos lépésének tartaná azt a jobbikos javaslatot is, hogy a közpénzek elköltését nyilvánosságra hoznák.

Antikorrupciós vitanapot kezdeményezett a parlamentben a Jobbik - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=580376

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.