Közélet

Rétvári: négy év alatt több mint 600 ezren üdültek az Erzsébet-program keretében

Rétvári: négy év alatt több mint 600 ezren üdültek az Erzsébet-program keretében

2015. szeptember 29., kedd
Rétvári: négy év alatt több mint 600 ezren üdültek az Erzsébet-program keretében

Az Erzsébet-program első négy évében - az ideivel együtt - több mint 600 ezren üdültek már, köztük 300 ezer gyermek - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.

Rétvári Bence

a parlament honlapján közzétett dokumentumban kifejtette: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-utalvány pénzügyi eredményéből idén több mint 6 milliárd forintot fordít szociális üdültetésre, 3 milliárdot pedig a családok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők üdültetésére. További 3 milliárd forintot költségvetési forrásból költenek gyermekek táboroztatására. Hozzátette: az alapítvány idén több mint 100 pályázatot írt ki gyermekek számára az Erzsébet táborokra. Az egyes pályázatok keretében érkező gyermekekre átlagosan több mint 38 ezer forintot költöttek, amely magában foglalja a szállás, az étkezés, az ajándékok, a különböző programok mellett minden egyéb, kapcsolódó szolgáltatás költségét is. Jelezte: a gyermekek napi ötszöri étkeztetésben részesülnek, és tartalmas programokat szerveznek nekik. Az ajándékok - amelyekre az ellenzéki képviselő rákérdezett - közül a hátizsák a tanév során is jól funkcionálhat például tornazsákként. Az államtitkár összegzése szerint az Erzsébet-program európai viszonylatban is egyedülálló, hiszen a résztvevők számát tekintve ekkora volumenű szociális üdültetés csak Magyarországon valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.