Rétvári: versenyképes alapellátást szeretnénk kialakítani

2017. október 12., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt években az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198, hosszú távon üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára csütörtökön Miskolcon egy egészségügyi alapellátásról szóló konferencián. Tovább »

Rétvári Bence: sokszor meggyűlik a bajunk a kettős mércével

2017. október 5., csütörtök · Egy hozzászólás

A kelet-európaiaknak, magyaroknak sokszor meggyűlik a bajuk a kettős mércével – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A Kominform hatása a kommunisták magyarországi tevékenységére című konferencián Budapesten csütörtökön. Tovább »

Döbbenetes veszélyeket rejt a fiatalok számára a világháló

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Leginkább a fiatal lányok vannak kitéve a közösségi oldalak veszélyeinek, de sajnos a szülők sem állnak mindig a helyzet magaslatán, amikor a gyerekek internetes szokásairól beszélünk. A témáról Tari Annamária az IH-ban tart előadást hétfőn. Tovább »

Páros lábbal rúgja ki az MSZP Botka Lászlót?

2017. szeptember 22., péntek · 2 hozzászólás

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy “ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön egy váci fórumon, hozzátéve, “senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni”. Tovább »

Rétvári: egyre többen szereznek ápolói végzettséget

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

A kormányváltástól emelkedésnek indult a végzett ápolók száma, tavaly csaknem 30 százalékkal több volt az újonnan regisztrált ápolók száma, mint 2010-ben – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából. Tovább »

Számos intézkedéssel fejlesztették a járóbeteg-szakellátást

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

A kormány az elmúlt években számos intézkedéssel segítette a járóbeteg-szakellátást: többek között növelte az egészségügyi szolgáltatók – kiemelten a gyermekellátás – finanszírozását, fejlesztette a diagnosztikai ellátást és az előző évhez képest idén mintegy 20 százalékkal emelte a járóbeteg-szakellátás költségvetési előirányzatát – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából. Tovább »

Rétvári Bence a Szentszék külügyminiszterével találkozott Rómában

2017. augusztus 26., szombat · Hozzászólok

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot – közölte a tárca szombaton az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: egyre kevesebb a nem tanuló, nem dolgozó fiatal

2017. augusztus 12., szombat · 2 hozzászólás

retvari_ence_gs

A kormány fontosnak tartja, hogy fiatalbarát, jövőorientált és kiszámítható politika megvalósításával járuljon hozzá a fiatalok képességeinek kibontakoztatásához, az aktív társadalmi szerepvállalásuk előmozdításához és a családalapításuk támogatásához – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: tájékoztatták az iskolaigazgatókat a büfékben árusítható termékekről

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

Rétvári Bence

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről – közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten. Tovább »

Rétvári: több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvet

2017. augusztus 2., szerda · Hozzászólok

Szeptembertől már több mint egymillió diák kapja ingyen a tankönyveket, hiszen az általános iskolások mellett a középiskola első évfolyamát megkezdőknek, illetve szüleiknek sem kell fizetniük ezért – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Tovább »

Rétvári: augusztusban dupla családi pótlékot folyósítanak (FRISSÍTVE)

2017. július 29., szombat · 6 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre, emellett idén szeptemberben már az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja a tankönyvcsomagot – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: sok, korábban a távozását fontolgató orvos itthon gyógyít

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

Az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: jóval több CT és MR szolgálja ma a betegek gyógyulását, mint 2010-ben

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve, míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel. Tovább »

Rétvári: két év alatt háromszorosára nő a fesztiváltámogatási keret

2017. július 9., vasárnap · 2 hozzászólás

retvari_ence_gs

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) két év alatt háromszorosára növeli a fesztiváltámogatási keretet; újabb 250 millió forinttal emelkedik a vidéki és határon túli magyar fesztiválok támogatására szánt összeg az Emmi jövő évi költségvetésében. Tovább »

Rétvári Bence: az emberi kiteljesedésnek fontos része a család, a nemzet

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

A Rákóczi Szövetség programjai nagyon sokat segítenek az identitás megtalálásában, megőrzésében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Sátoraljaújhelyen a szervezet által megrendezett Magyar Tanárok és Diákok Találkozója a Magyar Kálvárián középiskolás diáktábor megnyitóján hétfőn. Tovább »

Rétvári: a betegbiztonságot erősíti az e-recept

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

Rétvári Bence

Az e-recept erősíti a betegbiztonságot, mert az elektronikus felhőben tárolt vényeket nem lehet elveszíteni és nem is rongálódhatnak meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, egy XIV. kerületi gyógyszertárban tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Rétvári: az egészségügy legfontosabb része az emberi tényező

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

retvari_forum_tiszasziget002

Az egészségügy legfontosabb része az emberi tényező, ez az a rész, amit a legjobban meg kell becsülni, és amit a Semmelweis-napon ünnepelünk – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon. Tovább »

Rétvári: társadalmi egyeztetés a szülés utáni kórházi tartózkodásról

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

A kormány szülői és egészségügyi szakmai szervezetek kérésére társadalmi egyeztetésre bocsátotta azt a javaslatot, amely szerint a szülő nők saját kérésükre, komplikációmentes szülés és az orvos jóváhagyása esetén már 24 óra után újszülöttjükkel együtt elhagyhatnák a kórházat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Rétvári: Európában és Kínában is elismerik magyar egészségügy teljesítményét

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Emmi: a kormány támogatja a cigányzenét

2017. június 10., szombat · 2 hozzászólás

A kormány ösztönzi, hogy minél több étteremben, kávézóban, csárdában, vendéglátóhelyen legyen élő cigányzene, mert ez egyszerre szolgálja a foglalkoztatás bővülését, a közös zenélés és éneklés élményét és a nemzeti kultúra, identitás erősödését – írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában. Tovább »

Rétvári: 32 milliárdos forrás nyílhat nyugdíjprémiumra

2017. június 6., kedd · 2 hozzászólás

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kedden. Tovább »

Emmi: 1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) három államtitkára szerdán Budapesten. Tovább »

Rétvári Bence: a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A kormány eltökélt a családok segítésében, célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kosdi Csoda-Vár Óvoda mintegy 20 millió forintból felújított konyhájának átadója után az MTI-nek. Tovább »

Rétvári: a kormány mindent megtesz, hogy a lehető legegészségesebb ételek legyenek az iskolákban

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A kormány “következetesen mindent megtesz”, hogy a gyermekek a lehető legegészségesebb élelemhez jussanak az iskolákban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Tovább »

Tiszta múlt – Magyar kereszténydemokraták 1956-ban + FOTÓK

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

emlekpont_keresztenydemokratak_1956_002

Miklós Péter történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata képviselője mutatta be csütörtökön Márianosztrán A magyar kereszténydemokraták és 1956 című kötetet. A rendezvényen részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt országos alelnöke is. Tovább »

Rétvári Bence: a sportlétesítmény-fejlesztés háromszorosan megtérül az egészségügyben

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Minden sportlétesítmény-fejlesztésre költött forint háromszoros megtakarítást eredményez az egészségügyi kiadásokban – mondta Rétvári Bence államtitkár a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jubileumi, 30. küldöttgyűlésén pénteken. Tovább »

Rétvári: 2010-hez képest egyhavi nyugdíjjal többet kapnak a nyugdíjasok

2017. május 16., kedd · 2 hozzászólás

A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: a gazdaság többletteljesítményéből jut az egészségügyi béremelésre

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A kormány a gazdaság többletteljesítményéből igyekszik minél nagyobb részt az egészségügyben dolgozók bérfejlesztésére fordítani, hogy a lemaradásukat be tudják hozni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

Rétvári: a kormány segít az édesanyáknak (FRISSÍTVE)

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, anyák napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: bővülő források a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

2017. május 6., szombat · Hozzászólok

Akkreditált munkatartóknál idén összesen mintegy 39 milliárd forintból több mint 30 700 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása biztosítható – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára két szocialista képviselő, Gúr Nándor és Heringes Anita írásbeli kérdésére. Tovább »

Rétvári: a 15 milliárdos kórházfejlesztési pályázattal javul az ellátás minősége és a betegbiztonság

2017. március 30., csütörtök · Egy hozzászólás

A 15 milliárd forint összegű, kórházak fejlesztésére kiírt múlt évi pályázat olyan lehetőséget teremtett az egészségügyi intézményeknek, amelynek segítségével működésük hatékonyabbá tehető úgy, hogy közben javul az egészségügyi ellátás minősége és a betegbiztonság is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a jobbikos Lukács László György írásbeli kérdésére. Tovább »

Rétvári: tovább működhet a tao-rendszer

2017. március 24., péntek · Egy hozzászólás

foci_labdarugas_labda_jatek_kf

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Hat év alatt 40 százalékkal bővült a házi gondozottak köre

2017. március 12., vasárnap · Hozzászólok

A kormány számára fontos az idős emberek hétköznapi biztonságának megteremtése, a gondozásra szorulók segítése. Ennek biztosítása érdekében a kormány hat év alatt 40 százalékkal bővítette a házi gondozásban részesülők körét, és megduplázta a gondozók létszámát – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »