Emmi: a kormány biztosítja a gyermekeknek szükséges oltóanyagot

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szerint átmeneti készlethiány alakult ki a gyermekkori védőoltásokhoz szükséges egyik oltóanyagból, azonban július 10-től kiszállították a tartalékot, a további oltóanyag-mennyiség kiszállítását pedig pénteken kezdik, és a vakcina hamarosan az ország minden részébe megérkezik. Tovább »

Több mint kétszázan tűztek zöld szalagot – az algyői iskola új vezetője ellen tüntettek

2017. július 25., kedd · 27 hozzászólás

algyoi_tuntetes_mj_39

Nem adta le az éves előírt matematika tananyagot, nem vigyázott az osztálykiránduláson a rábízott gyerekekre, vezetői pályázata idézetekkel teletűzdelt, célok nélküli sablonszöveg – többek között ezeket fogalmazták meg az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kinevezett Gondáné Pál Ildikóval szemben az intézmény előtt tartott tüntetésen. A résztvevők hangsúlyozták, nem politikai kérdésről van szó, hanem arról, hogy alkalmatlannak tartják szakmailag a poszt betöltésére. Tovább »

Emmi: 360 millió forint jut idén nemzetiségi táborokra

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

Háromszázhatvanmillió forintból mintegy tízezer fiatal vehet részt idén nemzetiségi táborokban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a városlődi Iglauer Parkban kedden, sajtótájékoztatón. Tovább »

Emmi: a nyári szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetű családok gyermekei

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Emmi: a kormány támogatja a cigányzenét

2017. június 10., szombat · 2 hozzászólás

A kormány ösztönzi, hogy minél több étteremben, kávézóban, csárdában, vendéglátóhelyen legyen élő cigányzene, mert ez egyszerre szolgálja a foglalkoztatás bővülését, a közös zenélés és éneklés élményét és a nemzeti kultúra, identitás erősödését – írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában. Tovább »

Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jobb befektetés a családoknál – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni – mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként. Tovább »

Rétvári: 2010-hez képest egyhavi nyugdíjjal többet kapnak a nyugdíjasok

2017. május 16., kedd · 2 hozzászólás

A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szabó Tünde: a kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

2017. május 11., csütörtök · 5 hozzászólás

szabo_tunde_gs

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti fórumon. Tovább »

Emmi: a magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

A magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be, a Soros-egyetemet sem. A magyar kormány annyit szeretne, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben. Tovább »

Emmi: a kormány elkötelezett az autizmussal élők segítése iránt

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

A kormány elkötelezett az autizmussal élők segítése iránt, kiemelt figyelmet fordít a támogatásukra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága vasárnap, az autizmus világnapján az MTI-vel. Tovább »

Emmi: több külföldi egyetem törvénytelenül működik Magyarországon

2017. március 28., kedd · Egy hozzászólás

Több külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésével összefüggésben tárt fel szabálytalanságot és törvénytelenséget az Oktatási Hivatal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel. Jelezték: szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést. Tovább »

Czibere: ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek, amelyre 500 millió forintot fordít a kormány európai uniós forrásból a következő három évben – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egri sajtótájékoztatója után telefonon pénteken az MTI-nek. Tovább »

Oktatási államtitkárság: Maruzsa Zoltán lesz az új köznevelésért felelős helyettes államtitkár

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

maruzsa-zoltan

Március 1-jétől Maruzsa Zoltán tölti be a köznevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót, elődje, Sipos Imre az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója lesz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága kedden az MTI-vel. Tovább »

Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

2017. január 18., szerda · 3 hozzászólás

parkapcsolat_hazassag_szerelem

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Palkovics László: a tankerületi központ irányít, az iskola dönt

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Palkovics László

Az új tankerületi központok feladata a koordináció, a szolgáltatás, a döntések az iskolákban születnek ezután – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán. Tovább »

Emmi: több változás lesz idén is az egészségügy területén

2017. január 1., vasárnap · Hozzászólok

Az ágazati bérfejlesztés folytatása, a gyermek sürgősségi és a pszichiátriai ellátás fejlesztése, és a gyógyszertámogatás területén lesz többek között változás idén az egészségügyben. Tovább »

Eddig több mint 34 ezer család vette igénybe a csokot

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Eddig összesen 34 500 család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) a tavaly júliusi bevezetés óta, ami összesen 81,5 milliárd forintos támogatást jelent – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák: egymilliárd forintra pályázhattak civil szervezetek ifjúsági programok megvalósítására

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

Novák Katalin; Ekler Gergely

Eredményesen pályáztak arra az egymilliárd forint keretösszegre civil szervezetek, közhasznú egyesületek, alapítványok, amelyet különböző ifjúsági programok megvalósítására lehetett fordítani – mondta az Emmi család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten. Tovább »

Czibere: bevált gyakorlatokra van szükség a szegénység elleni küzdelemben

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

Czibere Károly

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelő államtitkára szerint meg kell mutatni a társadalomnak, hogy hiteles, bevált társadalompolitikai programokkal igenis lehet csökkenteni a szegénységet.
Tovább »

Oktatási együttműködési megállapodást kötött Novák Katalin a Dél-afrikai Köztársaságban

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Magyar-dél-afrikai kétoldalú oktatási együttműködési megállapodást kötött Pretoriában Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, és pénteken Fokvárosban részt vett egy családügyi világkonferencián, amelyen hivatalosan bejelentették, hogy Magyarország rendezheti jövőre a Családok Világkongresszusát. Ezekről az államtitkár telefonon számolt be az MTI-nek. Tovább »

Bemutatkozott az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárság

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

A humanitárius segítségnyújtás, a kapcsolattartás az üldözött keresztény közösségekkel, valamint helyzetük bemutatása a feladata az új, az üldözött keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkárságnak – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumán (Emmi) belül működő szervezet vezetésével megbízott Török Tamás egy csütörtöki háttérbeszélgetésen Budapesten. Tovább »

Helyettes államtitkár: nemzetstratégiai kérdés a demográfiai tendenciák megfordítása

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős, nemrég kinevezett helyettes államtitkára szerint talán nincs is fontosabb nemzetstratégiai kérdés, mint a demográfiai tendenciák megfordítása, amiben sokat segíthetnek a civil szervezetek. Tovább »

Emmi: három éve folyamatosan csökken a szegénység mértéke

2016. október 17., hétfő · Hozzászólok

Magyarországon az elemzések szerint 2013-ban trendforduló történt, három éve folyamatosan csökken a szegénység mértéke – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Két és fél ezer hátrányos helyzetű fiatal kaphat ösztöndíjat szakmaszerzéshez

2016. szeptember 14., szerda · Hozzászólok

Két és fél ezer hátrányos helyzetű, többségében roma fiatal szakmaszerzését könnyítheti meg egy nemrég meghirdetett, 400 millió forintos ösztöndíjprogram – jelentette be az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy pesterzsébeti szakiskolában szerdán.
Tovább »

Emmi: további 3500-4000 szociális férőhely kiváltása valósulhat meg az elkövetkező években

2016. szeptember 13., kedd · Hozzászólok

A fogyatékossággal élő emberek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltása folytatódik, és további 3500-4000 férőhely kiváltása valósulhat meg az elkövetkező években – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Emmi: csaknem 170 millió forint támogatás kiemelt művészeti célokra

2016. szeptember 12., hétfő · Hozzászólok

Összesen 168,5 millió forinttal támogatja a professzionális színház- és táncművészeti szervezetek, illetve zenekarok és énekkarok kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – közölte az Emmi kultúráért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Vizsgálatot rendelt el a gyermekotthoni zaklatások ügyében az Emmi

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

Azonnali vizsgálatot rendelt el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága, valamint tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a sajtóhírekben érintett gyermekotthon ügyéről. Tovább »

Emmi: könnyebb a tanévkezdés idén a családoknak

2016. augusztus 24., szerda · Hozzászólok

A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult. A nemzeti tanévnyitó Érden lesz.
Tovább »

Ruszin és magyar gyermekek ismerkedtek a magyar történelemmel Ópusztaszeren

2016. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

ruszinok_onte020kf

Megerősödés lélekben, identitásban, anyanyelvben – ez is a célja annak a tábornak, melyet a görögkatolikus egyház szervez kárpátaljai magyar és ruszin, valamint magyarországi ruszin gyermekek számára. A hét folyamán kirándulásokat, játékos programokat és fürdőzést szerveznek a résztvevőknek, ellátogatnak szegedi templomokba, míg kedden a Feszty-körképet is megtekintették Ópusztaszeren. Tovább »

Emmi: a mentőszolgálat szervezeti megújításáról kér tervet Balog Zoltán

2016. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felkérte Mártai Istvánt, az Országos Mentőszolgálat korábbi vezetőjét, hogy készítsen koncepciót a mentőszolgálat szervezeti megújítására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.
Tovább »

Pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők

2016. augusztus 4., csütörtök · Egy hozzászólás

doktor_orvos_korhaz

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők. Tovább »

Idén több mint egymilliárd forintos támogatás a nyári fesztiváloknak

2016. július 22., péntek · Hozzászólok

Idén összesen több mint egymilliárd forintot fordít a kormányzat a nyári zenei, művészeti és szabadidős fesztiválok támogatására – mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább »

Rétvári: köznevelési fejlesztések országszerte költségvetési és uniós forrásokból

2016. július 21., csütörtök · Hozzászólok

Országszerte 24 helyen tanterem, 24 tanuszoda, 25 tornaterem és öt komplett iskola épül a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére. Tovább »

Emmi: hamarosan megkapják pluszjuttatásuk első részét a pedagógusokat segítők

2016. július 15., péntek · Hozzászólok

Idén kétszer 35 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak a nem pedagógus végzettségű, nevelést és oktatást segítő dolgozók, az első összeghez még a nyáron hozzájutnak – mondta Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára kiemelte: a juttatás az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozóknak jár; az Erzsébet-utalványok kiosztását a jövő héten kezdik meg. A második juttatást ősszel kapják meg az érintettek - tette hozzá.

Sipos Imre hangsúlyozta: a korábbi ígéreteknek megfelelően 2017. január elsejétől 7+3 százalékos béremelést is biztosítanak, 7 százalékot e dolgozói kör minden tagja megkap, 3 százalékot pedig differenciáltan lehet szétosztani.

A kormány fontosnak tartja a pedagógusok tevékenységét segítő kollégák munkáját, akik az iskolákban, óvodákban és kollégiumokban kiegészítik a pedagógusok munkáját, részt vesznek a gyerekek nevelési feladataiban és az iskolák adminisztratív feladatainak ellátásában. Ezt köszönik meg a kétszeri béren kívüli juttatással és a béremeléssel - mondta.

Sipos Imre a köznevelési kerekasztal április 19-ei budapesti ülése után jelentette be: az Emmi azt javasolja, hogy a nevelést-oktatást segítő, nem pedagógus dolgozóknak idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon, továbbá, hogy 2017-től 10 százalékos béremelést kapjanak. A tárca javaslata legalább 15 ezer embert érint - közölte.

Emmi: mintegy 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik

2016. június 2., csütörtök · Hozzászólok

Mintegy 75-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Tovább »

Következő oldal »