Közélet

18 millióból újítanák meg a rakpart lépcsősorát + FOTÓK

18 millióból újítanák meg a rakpart lépcsősorát + FOTÓK

2015. június 24., szerda
18 millióból újítanák meg a rakpart lépcsősorát + FOTÓK
rakpart_lepcsok01_gs

Ha pénteken rábólint a közgyűlés, és megszavazza a 18 millió forintot, elkezdődik a rakpart lépcsősorának felújítása. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy négy hét alatt elvégzik a munkálatokat.

A 2,21 milliárd forintos, uniós támogatással megvalósult

partfalrekonstrukciós projekt

nem tartalmazta sem a Huszár Mátyás rakpart leaszfaltozását, sem pedig a lépcsősor megújítását, így jelenleg meglehetősen kettős képet fest a környék. A régi támfal előtt teljesen új, vasbeton köpenyfalat emeltek, a mentett oldalon szivárgórendszert alakítottak ki, a járdaszintet pedig megemelték és korlát is épült, ám a Stefániánál az úttest és a partfal közti nagy lépcsősor felújítását vagy átépítését nem tartalmazta a beruházás. Az úttest újbóli aszfaltozására a szegedi önkormányzat biztosított forrásokat, most pedig a lépcsősorra költhetnek 18 millió forintot. Az állapotfelmérés már megtörtént, így amennyiben a

pénteki közgyűlésen

megszavazzák a költségvetés módosítását, akkor elkezdődhet a lépcsősor megújítása. A

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester nevével fémjelzett közgyűlés elé kerülő előterjesztésben olvasható, hogy a feladatellátás és a plusz forrás kapcsán az önkormányzat és a cég közötti közszolgáltatási szerződés mellékleteit is módosítani kell. A 18 millió forintot egyébként a közvilágítás fejlesztésére szánt keretből csoportosítják át a lépcsősor rendbetételére. Aprólékos, sziszifuszi munka vár a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-re, hiszen a lépcsősor köveit egyenként eredeti helyükre kell igazítaniuk, mely közé kötőanyagot tesznek. „Egy impregnáló festékréteget is kap a felület, ami egyben színez is, és harmonizál a sétány díszburkolatával, illetve a mellvéd színével” – mondta el

Makrai László

, a társaság igazgatója. Hozzátette, a lépcsősor mellett a rakparthoz vezető út szalagkorlátját is lefestik az Árvízi emlékmű és a Belvedere-palota felőli oldalon egyaránt. A kivitelezési munkálatokat nyolc szakaszra bontják és négy hét alatt be is fejezik.

Megújulhat a rakpart lépcsősora - a város 18 milliót szánna a felújításra! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=548998

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.