Közélet

Költségvetést módosítana a Jobbik, és megmentenék a szőregi gyermekorvosi körzetet (FRISSÍTVE)

Költségvetést módosítana a Jobbik, és megmentenék a szőregi gyermekorvosi körzetet (FRISSÍTVE)

2015. május 7., csütörtök
Költségvetést módosítana a Jobbik, és megmentenék a szőregi gyermekorvosi körzetet (FRISSÍTVE)
racz_tibor_sajtotajekoztato02kf

Gyalogos átkelőket létesítene a szegedi Jobbik, új alapokat hozna létre és fejlesztenék a térfigyelő kamerarendszert – többek között erről szól a párt 180-200 milliós költségvetést módosító javaslata. Rácz Tibor választókerületi elnök szerint egy felelős városvezetés nem szüntetné meg a szőregi gyermekorvosi praxist, erre is más megoldást javasol a radikális párt.

Összességében 180-200 millió forintot csoportosítana át a Jobbik az idei költségvetésben – közölte

Rácz Tibor

jobbikos választókerületi elnök sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, már Szeged idei költségvetésének vitájában is jelezte a szegedi Jobbik, hogy a főszámok és az irányvonalak rosszak, ezért a büdzsé módosítását kezdeményezte. Most ismét ez irányú előterjesztést nyújtott be Tóth Péter önkormányzati képviselő, melyben két gyalogos helyen gyalogos átkelőhely létesítését javasolják. Az 3-as és 4-es villamosvonal végállomása és az Olajbányász tér között, illetve a Vadkerti tér és a Tompai kapu út kereszteződésénél. Előbbi helyen 14,1 millió forintot, míg a közlekedésbiztonsági keret költségvetési sort több mint 41 millió forintra módosítaná a Jobbik, hogy a Vadkerti térnél két gyalogos átkelőhelyen létesüljön. Ezen felül azt is javasolja a Jobbik, hogy Szeged belvárosában nyilvános illemhelyek létesüljenek, erre a célra 4,5 milliót csoportosítanának át. Rendészeti jellegű javaslatai is vannak a Jobbiknak – közölte Rácz Tibor. Az IKV-s bérlakásoknál a rendészeti feladatokra fordítanának több pénzt, 10 millióból pedig a városban működő térfigyelő kamerarendszert fejlesztenék. Szociális kiigazításra is javaslatot tesznek, a Védőernyő a Díjhátralékosoknak Alapítványnak 10 millió forint juttatna a Jobbik, karácsonyi programokra mintegy 18 milliót, idősügyi támogatási keretre pedig 12 millió forintot javasolnak. Két új alapot is létrehozna a szegedi Jobbik „szegedi fiatal, első vállalkozók támogatási alapja” néven, 27 millió forintos kiadással. Arra is javaslatot tesznek, hogy „rászoruló idősek támogatási alapjára” 30 milliót különítsenek el. Utóbbi pályázati úton eseti jelleggel nyújtana anyagi támogatást a rászoruló időseknek, például a téli időszakban a fűtésszámlájuk kifizetéséhez.

Több megoldás is létezik a gyermekorvosi körzet megmentésére

A hétfői

jogi bizottsági ülésen is elhangzott

, hogy a szőregi gyermekorvosi körzetet ellátó szolgáltató felhagy tevékenységével, s mivel nem sikerült a praxisjogát átruháznia, lemond arról. Az önkormányzat két közbeszerzési eljárást írt ki, ám senki nem jelentkezett a praxisra, ezért az önkormányzat szerint az egyetlen megoldás a körzet megszüntetése. Az előterjesztés szerint a szőregi gyerekeket három újszegedi körzet között osztják szét.

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

„Hiába állították szocialista politikusok, nem az egyetlen megoldás a gyermekorvosi körzet megszüntetése. Összesen három lehetőség van, és a legrosszabbat akarja választani a baloldali többség” – szögezte le Rácz Tibor. Elmondta, egy évre helyettest lehet kijelölni az adott körzetre, így egy esztendőt nyer a város arra, hogy megpróbálja a praxist értékesíteni. A másik megoldás, hogy az OEP-pel köt szerződést a város, és ennek keretében alkalmaz egy orvost. A jobbikos választókerületi elnök arról is tájékoztatott, hogy összesen 424 szőregi gyermekről van szó, közülük 22-en sajátos nevelési igényűek. Szőregen ezen kívül egy tucat várandós kismama is lakik, az ő érdekük az lenne, hogy megmaradjon a 31-es gyermekorvosi körzet. A városháza sajtóosztálya az alábbi közleményben reagált az elhangzottakra.

Városháza: a Jobbik csak ismétli februári önmagát

"A Jobbik képviselője nagy fantáziával ugyanazon költségvetési módosításokkal hozakodik elő, amelyek egyszer, a februári közgyűlésen már elbuktak. Ezek közt olyan lelemények szerepelnek, mint a fiatalok úszásoktatási támogatásának csökkentése vagy az, hogy a már elnyert uniós pályázati forrást a város költse másra – történetesen Trianon emléknapra" - olvasható a közleményben.

180-200 milliós költségvetést módosító javaslatáról beszélt a sajtónak a Jobbik.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.