Hivatalosan is hungarikummá válhatna a szőregi rózsa

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Erőteljes érdeklődést tapasztal a fiatalok részéről a hungarikumok iránt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja. A helyieken múlik, hogy milyen mértékben képesek felhasználni a hungarikum címet saját térségük népszerűsítésében. Kérdésünkre elmondta, a szőregi rózsatő is elnyerheti a címet, hiszen már most minden adott ahhoz, hogy megítélhessék az elismerést. Lezsák Sándor adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. Tovább »

Csodálták a szőregi rózsát a hungarikumok fiatal „szakértői” + FOTÓK

2017. augusztus 25., péntek · Hozzászólok

Szegeden, Szőregen és Tiszaszigeten jártak a hungarikum vetélkedő általános iskolás és középiskolás kategóriájának győztes csapatai. A Pick múzeuma mellett a szőregi rózsaföldekre látogattak el, ahol megmutatták nekik, hogy milyen töveket keresnek az egész világon. A fiatalokat elkísérték az érintett államtitkárság munkatársai, s Lezsák Sándor, a hungarikumok rendszerének ötletgazdája, kidolgozója. Tovább »

Nyolc mázsa búzát gyűjtöttek Szőregen a Magyarok Kenyere programhoz

2017. július 18., kedd · 5 hozzászólás

magyarok_kenyere02_gs

Szegeden a hajléktalanok és rászorulók étkeztetését felvállaló alsóvárosi ferenceseknek is juttatnának a Magyarok Kenyere jótékonysági program keretében összegyűjtött búzából őrölt lisztből – hangzott el a búzabegyűjtésen Szőregen, ahol nyolc mázsányi kenyérnek valót adtak össze a környékbeli termelők. Tovább »

Bohócdoktorok indították a Rózsafutamot

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

bohocdoktorok_rozsa_szoreg2

Jótékonysági Rózsafutammal kezdődött a 19. Szőregi Rózsaünnep. Veteránautók, sportautók, tunning autók hajtottak be Szőregről Szeged központjába, a Széchenyi térre, ahol a járműveken utazó rózsahölgyek a szegedieket és a város vendégeit invitálták a fesztiválra. Tovább »

150 éves a posta Szőregen

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

150 éve – 1867-ben, a kiegyezés évében – vált el az osztrák postától, és lett Magyar Királyi Posta néven önálló nemzeti közintézmény a posta Magyarországon. Ugyanebben az évben az ország több településén nyílt új postahivatal, köztük Szőregen is. Erről a 150 éves évfordulóról is megemlékeznek a szőregiek a hétvégén a Rószaünnep rendezvényeinek sorában. Tovább »

Egyik nemzettel sem bántak el ennyire – Trianonra emlékeztek Szőregen

2017. június 4., vasárnap · 4 hozzászólás

Szoreg_trianon_megemlekezes

A szőregi temetőben tavaly átadott Trianon-emlékoszlopnál tartott megemlékezést Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő szervezésében a Szőregi Baráti Társaság. Az eseményen – amelyen részt vett B. Nagy László országgyűlési képviselő is – Miklós Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja mondott beszédet. Tovább »

Szőregen majálisoztak a vajdasági gazdák

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

3

Immár hagyomány, hogy közösen majálisozik a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagsága. Az idén különleges vendégek is megtisztelték a rendezvényt: Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő meghívására vajdasági gazdák érkeztek Szőregre. Tovább »

Hogyan is született a SZEGEDma.hu? – áprilisi összejövetel a Szőregi Baráti Társaságnál

2017. május 2., kedd · 25 hozzászólás

szoreg_szegedma_tortenet_006

Rendhagyó összejövetelt tartott áprilisban a Szőregi Baráti Társaság. Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő meghívásának ugyanis eleget tett, és megtisztelte a rendezvényt Oláh János közgazdász, egyetemi oktató, a SZEGEDma.hu internetes újság „atyja”. Tovább »

A nagyárvíz és az 1848-as szabadságharc hőseire emlékeztek + FOTÓK

2017. március 11., szombat · Hozzászólok

arvizi_megemlekezes09_gsAz újszegedi temetőben állított obeliszk a kezdetektől őrzi az 1879-es, Szegedet szinte teljesen elpusztító nagy árvíz idején elhunytak elmékét. Az emlékezők 138 év távlatából felidézték, miért maradt alul a Tiszával szemben, s hogyan épült újjá az építészeti szempontban Európa egyik legszebbjének kikiáltott város.
Tovább »

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték a szegedi Kovács Lajosnét

2017. január 23., hétfő · 3 hozzászólás

kovacs_lajosne_koszontes

Mózes Ervin címzetes főjegyző, Berkesi Ottó, Szőreg önkormányzati képviselője és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő felkereste és kifejezte jókívánságait Kovács Lajosné született Szekeres Erzsébetnek, aki 1917. január 23-án született és ma 100 éves. Szőregen született és ott is akar nyugovóra térni. Tovább »

Földesi Tibor visszatért Szőregre – Földesi Katalin köszönőlevele

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

BC5K2403

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján jelentős emlékmű született Szőregen. Földesi Tibor emlékművének létrejöttéről Síkhegyi Béláné, született Földesi Katalin, a szőregi mártír leánya juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek. Mint levelében kiemeli, a gondolat és a szervezés elsősorban Dobák Lászlóné érdeme, akinek rendkívül hálás a fáradhatatlan munkájáért. Tovább »

Évet zárt a Szőregi Baráti Társaság

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

augusztus20_szoreg008

Megtartotta évértékelő rendezvényét a Szőregi Baráti Társaság, akik a Szőregi Gazdakörrel és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársasággal közösen szerveztek sok érdekes és színvonalas rendezvényt, illetve megemlékezést. A Gazdakör elnöke, Kerekes Ferenc, és a vadászok vezetője, Bagi Ádám is tiszteletét tette a rendezvényen, melyen Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő tartotta meg az éves beszámolót, s emlékezett vissza az elmúlt egy év közös rendezvényeire. Tovább »

Gyulay Endre: Méltónak kell lenni a 200 éves szőregi templomhoz

2016. november 26., szombat · Hozzászólok

szoregi_templom_szentmise024kfAz Alexandriai Szent Katalin római katolikus templom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepelték a védőszent neve napján a szőregiek, mely alkalomból szentmisét tartottak a városrészen. Gyulai Endre nyugalmazott megyés püspök arra kérte a híveket, gondoljanak azokra, akik az évszázadok alatt megfordultak az imádság házában.
Tovább »

Az ’56-os mártír, Földesi Tibor emlékművét avatták fel Szőregen + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

BC5K2360

Gyermekei, unokái tisztelői emlékeztek az ’56-os forradalmárra, aki hitt Kádár János hazug ígéreteinek, s ezért életével fizetett. Emlékművét a szőregi templomkertben állították fel. Tovább »

Felavatják Szőreg 1956-os mártírjának az emlékművét

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának záró szegedi megemlékezését tartják ma Szőregen. A Nemzeti Gyásznapi megemlékezésen Földes Tibor mártír emlékművét szentelik fel, majd ezt követően emlékműsort tartnak “In Gloria Victis” címmel. Tovább »

Böjte Csaba Szeged-Szőregen: Máriás lelkület töltse be a szívünket! + FOTÓK

2016. október 9., vasárnap · 6 hozzászólás

bojte_csaba_mise36_gsMária magyarokat oltalmazó pártfogására emlékeztek, s kérték közbenjárását nemzetünkért és országunkért Szőregen, ahol ezúttal Böjte Csaba atya tartott szentmisét. A szombati ceremónia többszörös ünnep volt a szőregiek számára, hiszen idén ünnepli felszentelésének 200. évfordulóját a helyi római katolikus templom is.
Tovább »

Tűzesetekhez és balesetekhez riasztották a katasztrófavédőket a hétvégén

2016. október 3., hétfő · Hozzászólok

A szentesi úton négy jármű ütközött, Bordányban pedig egy melléképület égett – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tovább »

Államalapítónkra emlékeztek Szőregen + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

augusztus20_szoreg008

Szent Istvánra emlékeztek a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagjai államalapításunk évfordulóján. Tovább »

Szőregen, Tiszaszigeten és a SZIN fesztiválon is várják jövő héten a véradókat

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

kormanytiszviseloi_veradas002kf

Augusztus utolsó hetén a Szegedi Ifjúsági Napok mellett a szegedi Széchenyi térre, Szőregre és Tiszaszigetre is kitelepül a Szegedi Regionális Vérellátó Központ. Tovább »

„Példa legyen hited, bátorságod!” – koszorúzással emlékeztek a szőregi csatára + FOTÓK

2016. július 31., vasárnap · Hozzászólok

szoregi_csata_megemlekezes_16-07-30001

Július 30­-án a Huszárlány szobornál tartotta közös megemlékezését a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdák Baráti Társasága és a Szőreg-­Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság. A tagság a 167 éve elvesztett szőregi csatára és hős áldozataira emlékezett. Tovább »

Következő oldal »