Közélet

Pesti humorral avatták fel az IH Boncz-termét + FOTÓK, VIDEÓ

Pesti humorral avatták fel az IH Boncz-termét + FOTÓK, VIDEÓ

2015. március 1., vasárnap
Pesti humorral avatták fel az IH Boncz-termét + FOTÓK, VIDEÓ
boncz_terem01_gs

Nem csak a politikát kifigurázó, de politikai kabaréval avatták fel az IH Rendezvényközpont Boncz Gézáról elkeresztelt nagytermét. Botka László polgármester az ünnepséget azt mondta: a hétköznapok elviseléséért most is nagy szükség van a humorra.

Öreg házasok élcelődése, az adóhatóság keze a zsebünkben és azok a fránya sárga csekkek -

Nádas György

humorista az egykori Mikroszkóp Színpad hangulatát varázsolta az IH Rendezvényközpontba vasárnap este. A nevettető egykori barátjára és társára,

Boncz Gézára

emlékezett meg Szép volt fiúk! című művével, akinek a nevét viseli mától a rendezvényközpont nagyterme. Boncz Gézáról tavaly ősszel emlékeztek meg az IH Rendezvényközpontban, majd az előadást az óriási érdeklődésre tekintettel megismételték. Ekkor jelentették be a város vezetésének döntését is arról, hogy a Rendezvényközpont nagytermét a tizenöt esztendeje elhunyt humoristáról kereszteljék el. Vasárnap este a legméltóbb módon, egy kabaréval avatták fel az IH Boncz-termét. "Tizenöt-húsz esztendeje már, hogy a kabaréban elhangzott poénok nagy részét megírták, sajnos azonban a legtöbbje még most is ugyanolyan aktuális" - mondta a rendezvény végén Nádas György.

Az előadást Botka László polgármester is megtekintette, aki az azt követő ünnepségen úgy nyilatkozott: a nemrég felújított, kulturális eseményeknek otthont adó rendezvényközpontban van helye a pesti humornak. "Boncz Géza egy olyan országban élt és dolgozott, ahol nagy szükség volt a viccre, a nevetésre ahhoz, hogy az ember elviselje a hétköznapokat. Szomorú, de a mai helyzet is ugyanilyen" - mondta a polgármester. A rendezvén végén a humorista portréját is felfüggesztették, Jobbágy Dezső műve Nádas szerint "olyan igazi Gézás" lett. Ha valaki, hát ő biztosan tudja, hogy milyen is az. https://www.youtube.com/watch?v=lu5kXWJJUsU&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.