Közélet

Szegedi Jobbik: a gárda segítségét kérik, ha az IKV nem lép a Székely sori ügyben

Szegedi Jobbik: a gárda segítségét kérik, ha az IKV nem lép a Székely sori ügyben

2015. január 13., kedd
Szegedi Jobbik: a gárda segítségét kérik, ha az IKV nem lép a Székely sori ügyben
jobbik_sajtotajekoztato03_kf

Sajtótájékoztató keretében hangzott el a szegedi Jobbik kérése az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. felé, hogy az intézmény állítsa vissza az egész napos portaszolgálatot a Székely sor 21. szám alatt ingatlanban. Ennek elmaradása esetén a párt az Új Magyar Gárda Mozgalom Csongrád megyei szervezetétől kér segítség önkéntes szolgálat ellátására.

Az eseményen

Tóth Péter

, a Jobbik megyei elnöke elmondta,

Szegedi Attila

, a gárda megyei kapitánya társaságában személyesen is megtekintette a Székely sori önkormányzati ingatlant. Kifejtette, a 300 lakást magában foglaló épület hetedik emeletén három lakás bérlőivel akad a probléma, akik kábítószer-terjesztés és prostitúció révén jogsértő magatartást folytatnak. Ezzel nagyban rontják a szinten élők életkörülményeit, a családos lakók gyakorlatilag rettegésben élnek. Sokszor a ház szemétledobó helyiségeiben lövik be magukat a dílerekhez érkező drogfogyasztók. Az épületben kizárólag éjszaka működik portaszolgálat, de akkor is csak az egyik bejáratnál, így a túlsó szárnyban lakóknak a kerülés is plusz kellemetlenséget okoz. Fontosabb probléma ugyanakkor, hogy a portás maga is fél az ingatlanba érkező furcsa alakoktól, így ő sem tud érdemi segítséget nyújtani.

jobbik_sajtotajekoztato01_kf

"Korábban a bérlakásokhoz jutás feltételeit szerettük volna szigorítani, ezt ugyanakkor nem sikerült keresztülvinnünk a közgyűlésen. Ezúttal szeretnénk úgy módosítani a lakásrendeletet, hogy a város egyoldalúan felmondhassa a bérleti szerződéseket. A kivizsgálás és a felmondás lehetőségeinek megállapítása értelemszerűen a foglalkoztatás, szociális és sportbizottság feladata kellene, hogy legyen, hiszen ez a testület dönt a kiadó lakásokra kandidálók pályázatának elbírálásáról is. Minderre azért van szükség, mert véleményünk szerint amennyiben az IKV kezében marad ez a feladat, úgy nem születik megoldás az ügyben" - fogalmazott Tóth Péter, hozzátéve, az IKV csak a szőnyeg alá söpri a problémákat. Kitért rá, az önkormányzati bérlakások bérleti díja a következő években évi 4,5 százalékkal növekszik majd, ezért cserébe ugyanakkor a Jobbik azt szeretné, ha az ingatlankezelő visszaállítaná a teljes idős portaszolgálatot úgy a Székely soron, mint az összes olyan ház esetében, ahol korábban megszüntették ezt a szolgálatot, de a lakók szeretnék annak működtetését. "Ezúton arra kérjük az IKV Zrt.-t, hogy létesítsen teljes idős portaszolgálatot a Székely sor 21. szám alatti önkormányzati ingatlanban, amit a rendészeti osztály jelenlétével is erősítsen meg. Ha erre a jövő hét végéig nem születik megoldás, akkor az Új Magyar Gárda Mozgalom Csongrád megyei szervezete végez majd önkéntes szolgálatot az épületben" - mondta a Jobbik megyei elnöke.

jobbik_sajtotajekoztato02_kf

A gárdisták megyei kapitánya, Szegedi Attila kifejtette, a helyszíni bejárás során meggyőződött arról, hogy a probléma valós. Éppen ezért, amennyiben az IKV nem tesz lépéseket az ügyben, úgy ők igyekszenek a rend fenntartásának megsegítésére. "A gárda nem problémaszítás, hanem megoldás. Az emberekért vagyunk és nem az emberek ellen. Mindaddig jelen leszünk a Székely soron, amíg meg nem oldódik a helyzet, akár politikai úton, akár az IKV Zrt. közbelépésével" - árulta el a kapitány. Tóth Péter újságírói kérdésre válaszolva kitért rá, a szervezetnek állampolgári joga, hogy jelen legyen a szóban forgó épületben, jogsértő magatartás észlelése esetén pedig a rendőrség értesítésével tud a lakók segítségére lenni. Arról is szót ejtett, a szerdai nap folyamán egyeztetni fog az ingatlankezelő jogi képviselőjével a fennálló probléma megoldási lehetőségeiről. Mint azt

korábban írtuk

, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság egyhangúlag javasolta Botka László polgármesternek, hogy kérje fel az IKV-t a Székely sori ingatlannal kapcsolatban felmerült problémák kivizsgálására, illetve beszámoló készítésére.

Kardos Kálmán

, a cég vezetője

elmondta portálunknak

, a szóban forgó házból 2011 óta nem érkezett hozzájuk panaszlevél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.