Közélet

Brüsszeli adományból újul meg a szegedi roma tanoda + FOTÓK

Brüsszeli adományból újul meg a szegedi roma tanoda + FOTÓK

2015. január 8., csütörtök
Brüsszeli adományból újul meg a szegedi roma tanoda + FOTÓK
roma_tanoda_ajandekozas03_kf

Hűtőszekrényt, konyhai felszereléseket, taneszközöket és fejlesztő játékokat is vásárolhatott a szegedi roma tanoda egy belga segélyszervezet adományából.

"Ki tud közületek sakkozni?" - emelt ki egy pepita táblát

Nagy Mihály

, melyre több gyermek is jelentkezett, majd nekiestek a terem közepére gyűjtött, nagy halom játéknak. Bár a kicsiket leginkább a logikai, fejlesztő játékok hozták lázba, a Rákóczi utcai roma tanoda sok más dologra is beruházhatott a Belgiumból érkező adomány segítségével. Két Brüsszelben élő egykori magyar,

Maho Lilian

és

Hevesi László

juttatta el a szegedi tanodának az Európai Asszonyok Segélyszervezete által gyűjtött több mint 1600 eurót. Az összegből itthon vásárolták meg a szükséges eszközöket. "A tanoda felszereltsége elégséges ugyan a működésünkhöz, de komoly hiányaink voltak például a konyhában edényekből, evőeszközökből. Ez az első külföldről érkezett adomány, amit kaptunk, és elmondható, hogy a lehető legjobbkor jött" - mondta el Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az összegből teljesen megújíthatták a konyhai felszerelést, új hűtőszekrényt, evőeszközöket és konyhai eszközöket tudtak vásárolni. Emellett a gyerekek oktatására is fordítanak belőle, földrajztérképekkel, fali szorzótáblákkal gazdagodott a közösség. Nagy Mihály elárulta: a szegedi mellett a Kiskundorozsmai tanoda felszerelését is meg tudták újítani az összegből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.