Közélet

Több rendkívüli esemény is történt Bakson

Több rendkívüli esemény is történt Bakson

2014. november 9., vasárnap
Több rendkívüli esemény is történt Bakson

Több rendkívüli esemény is történt a Csongrád megyei Bakson, ahol a területi választási bizottság döntése alapján meg kellett ismételni a polgármester-, a képviselő- és a megyei önkormányzati választást - tájékoztatta a választási iroda vezetője vasárnap az MTI-t.

Heinerné Kecskés Aranka

elmondta, egy választó a szavazatszámláló bizottság tagjainak felszólítása ellenére szavazólappal a kezében távozott a szavazóhelyiségből. A történteket jegyzőkönyvben rögzítették. Az egyik szavazatszámláló bizottság tagjai nem fogadták el az elnöki döntést, és összevitatkoztak arról, ki vigye el a választókhoz a mozgóurnát. Itt végül megegyezés született, így nem kellett fölfüggeszteni a voksolást - közölte a jegyző. Az egyik jelölt, akinek otthona átellenben található a szavazóhelyiséggel, kamerát szerelt házára, és a délelőtt folyamán rögzítette, kik mennek el voksolni. Felszólításra a jelölt abbahagyta a felvétel készítését - tudatta a választási iroda vezetője. Hozzátette: az egyik párt aktivistái - már a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetén kívül - film- és fényképfelvételeket készítettek a választási helyszínre tartó emberekről. A történtek ellenére rendben zajlik a szavazás a községben - mondta Heinerné Kecskés Aranka. A területi választási bizottság a kisteleki járáshoz tartozó kétezer lakosú községben azért semmisítette meg a voksolás eredményét, mert a faluban működő mindkét szavazókörben a szavazatszámláló bizottságok tagjai egyhangúan döntöttek arról, hogy az emberek személyazonosságuk igazolása nélkül is voksolhatnak, tekintettel arra, hogy a település lakosai ismerik egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.