Közélet

A Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást Ózdon + NYILATKOZAT

A Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást Ózdon + NYILATKOZAT

2014. november 9., vasárnap
A Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást Ózdon + NYILATKOZAT
janiczak_david

Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást vasárnap Ózdon a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.

Az október 12-iki választáson is a jobbikos jelölt nyert.

Janiczak Dávidra

a választópolgárok 64,44 százaléka (10 299 választó),

Fürjes Pálra

, a Fidesz-KDNP jelöltjére 31,76 százalék (5076) szavazott, míg

Veres Zoltánt

, az MSZP-DK jelöltjét 3,25 százalékuk (520) támogatta.

Kónya Bélára

, a Munkáspárt jelöltjére a szavazók 0,38 százaléka (60) szavazott,

Gál Józsefre

, a Szociáldemokraták jelöltjére 0,09 százalék (14), míg

Tóth Melinda Annára

, a JESZ jelöltjére 0,08 százalék (13). A választásra jogosultak száma 28 340 volt, közülük 16 097-en jelentek meg a szavazókörökben, ami 56,79 százalékos részvételt jelent a megismételt szavazáson.

Jobbik: történelmi siker az ózdi győzelem

A Jobbik szerint a párt történelmi sikert ért el azzal, hogy polgármesterjelöltje nagy különbséggel, "kétharmaddal" nyert Ózdon vasárnap, a megismételt polgármester-választáson. Az ellenzéki párt vasárnap este - az előzetes, 90 százalék feletti feldolgozottságú adatok ismeretében - az MTI-nek küldött közleményében azt írta, "a mai naptól Magyarország, már nem olyan, mint tegnap volt". A Jobbik polgármesterjelöltje, Janiczak Dávid a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő fideszes Fürjes Pál, így történelmi győzelmet aratott - írták. Úgy fogalmaztak, hogy "egy dicső múlttal rendelkező magyar munkásváros felemelte fejét, s azt mondta a Fidesz-KDNP-nek, hogy elég volt! Elég volt a cigányok felhasználásából a magyarok ellen, elég volt a korrupt, kiskirályságokat építő politikájukból, elég volt a politikai kommunikációval leplezett semmittevésükből és mindennapi arrogáns stílusukból". A Jobbik szerint Ózd példát mutatott arra, hogy a legnagyobb ellenszélben és önkénnyel szemben is sikerrel lehet felvenni a harcot, s a Jobbik zászlaja alá gyülekezve, "egymással összefogva a kétharmados túlhatalmú Fidesz-KDNP-t is le lehet győzni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.