Közélet

Szeged-Alsóvárosra érkezett Krúdy + FOTÓK

Szeged-Alsóvárosra érkezett Krúdy + FOTÓK

2014. augusztus 11., hétfő
Szeged-Alsóvárosra érkezett Krúdy + FOTÓK
krudy_gyula_aqrpi_bacsi0108_gs

Tíz éve ápol baráti kapcsolatot a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület és a Krúdy Gyula Irodalmi Kör, az évforduló kapcsán egy Krúdy-portrét adományoztak v. Szilágyi Árpádnak, az egyesület elnökének.

Az utóbbi hetekben több évforduló kapcsán is élettel telt meg a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület kertje Alsóvároson:

Dózsa György

kivégzésének ötszázadik évfordulója alkalmából itt

avatták fel

a felkelő szobrát, majd

Bálint Sándor

születésének, illetve az első világháború kitörésének évfordulójáról

is megemlékeztek

. A szegedi hagyományőrzők péntek délután a Krúdy Gyula Irodalmi Körrel tíz éve kötött barátságukat ünnepelték meg. "Korábban, több mint tizenöt éven át a Közéleti Kávéház műsorvezetője voltam, ez időszak alatt egy alkalommal Budapesten találkozhattam a Krúdy-kör elnökével, akit meg is invitáltam Szegedre. Egy tartalmas és szép kávéházi estével indult hát barátságunk, amely a hagyományőrző egyesület égisze alatt teljesedett ki. Azóta minden év augusztusában tartunk egy közös délutánt itt" - mondta el a SZEGEDma.hu portálnak vitéz Szilágyi Árpád, a városvédő egyesület elnöke. Az irodalmi társaság tagjai az ország minden pontjáról érkeztek Szegedre, immáron tizedik alkalommal gyűltek össze városunkban. A délután jó hangulatáról a Sándorfalvi Kamarakórus gondoskodott, akik saját szerzeményeket, megzenésített verseket adtak elő. A Krúdy-kör képviseletében

Simon M. Veronika

egy különleges ajándékkal készült a szegedi egyesületnek: Krúdy Gyula portréfestményét adományozták oda Szilágyi Árpádnak. "Évek óta felidézzük itt Szegeden az író szellemiségét, ezzel a képpel végre valóban a városba érkezett Krúdy" - mondta

Kanizsa József

író, költő, a Magyar Kultúra Lovagja az ünnepségen. A portrét büszkén vette át v. Szilágyi Árpád, aki úgy nyilatkozott: egyesületük azzal a céllal jött létre, hogy mindazon értékek mellett letegyék voksukat és megőrzik a szegedi polgárok számára, melyek mellett a modern ember hajlamos elsétálni. Bálint Sándor után immáron az író szellemisége is átjárja az egyesület falait - tette hozzá a városvédő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.