Közélet

Mentők: húsz százalékkal több riasztás a fővárosban

Mentők: húsz százalékkal több riasztás a fővárosban

2014. július 18., péntek
Mentők: húsz százalékkal több riasztás a fővárosban

Húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők pénteken egy átlagos naphoz képest a fővárosban - mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Győrfi Pál

közölte: a riasztások száma országosan körülbelül tíz százalékkal nőtt, Budapesten és a nagyvárosokban azért nagyobb mértékben, mert az ott élők jobban ki vannak téve a kánikula veszélyeinek a zsúfoltság, a tömegközlekedésen utazás és a sorban állás miatt. Elmondta: pénteken a késő délutáni órákig hatszáz esethez riasztották őket a fővárosban, országosan nagyjából kétezer-ötszázra tehető ez a szám. Általában idős, szívbeteg emberek lesznek rosszul a nagy melegben, de egészséges fiatalember is elájult a kánikula miatt - tette hozzá. Figyelmeztetett: a hőség a hétvégén tetőzik, ezért fontos, hogy mindenki védje a fejét a közvetlen napfénytől, ügyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra, és minél többet árnyékban, hűvösebb helyen maradni. Különösen fontos, hogy a legveszélyeztetettebbek tartózkodjanak a fizikai erőfeszítésektől. A hétvégét sokan töltik vízpartoknál, nekik a mentőszolgálat azt javasolja, hogy kijelölt fürdőhelyeken strandoljanak. Győrfi Pál felhívta a figyelmet: kisgyermeket a vízbe fulladás veszélye miatt nem szabad felnőtt felügyelete nélkül hagyni még a kis vízmélységű kerti medencékben sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.