Magyarország a vízellátást tekintve szerencsés helyzetben van

2017. június 25., vasárnap · Hozzászólok

Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van. A szakértő ezt annak kapcsán mondta az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, hogy Olaszországban a tartós hőség egyre nagyobb gondot jelent, a vízhiány okozta szárazság már a termőterület kétharmadát sújtja. Tovább »

Sörszövetség: kitartó kánikulában több millió korsóval nőhet a negyedéves sörfogyasztás

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben – mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója az MTI-nek. Tovább »

Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs a hőségben

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Idén nyáron eddig csütörtökön volt a legnagyobb az ország áramszükséglete, de áramterhelési csúcs nem dőlt meg – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken. Tovább »

Másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatar veszélye miatt

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

eso_csapadek_vihar_zivatar

Több megye több járására és a fővárosra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt péntek reggel. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket károkozó szél és akár nagyobb méretű jég is kísérhet. Tovább »

Következő oldal »