Közélet

Civil Falu a Szegedi Ifjúsági Napokon

Civil Falu a Szegedi Ifjúsági Napokon

2014. július 23., szerda
Civil Falu a Szegedi Ifjúsági Napokon
Civil Falu megbeszélés

A Szegedi Ifjúsági Napokon a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Civil Falut. A SZIN történetében az idei évben a legmagasabb a bevont szervezetek száma.

A Szegedi Ifjúsági Ház a fesztivál ideje alatt közel 80 civil szervezetnek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A kitelepülő civilek minden nap 10-től 18 óráig színes programokkal várják a Partfürdőn az érdeklődő fesztiválozókat. A tervezett programok között az általános bemutatkozó standokon túl szerepel akadálypark, látványstúdió, élő könyvtár, parttájfutó verseny, kreatív kuckó, lelki betérő, SZIN-i tanoda, interaktív médiaműhely, ökotársas, reggeli torna, pólókészítés és további számos érdekes tevékenység. Az Ifjúsági Ház munkatársai a szervezeteket az Európai Unió ifjúsági stratégiájában szereplő nyolc cselekvési terület (oktatás, munkavállalás, kreativitás és kultúra, egészség és sport, részvétel, társadalmi befogadás, önkéntesség, fiatalok és a világ) alapján nyolc csoportra osztották, amelyek ennek megfelelően helyezkednek majd el különböző helyszíneken a fesztivál területén. Az első egyeztetésre 2014. július 18-án került sor, ahol lehetőség volt az egymással való ismerkedésre és a közös programötletek kidolgozásának megkezdésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.