Közélet

Gellért Ákos: Többeknek kellene támogatnia a sportot

Gellért Ákos: Többeknek kellene támogatnia a sportot

2014. május 19., hétfő
Gellért Ákos: Többeknek kellene támogatnia a sportot
gellert_akos03_gs

Gellért Ákost Szeged Sportjáért elismerésben részesítette Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata múlt hét pénteken. A sportszerető vállalkozóval a díjátadó ceremónia után készítettünk rövid interjút.

„Először is szeretném megköszönni ezt a díjat, hiszen meg is kell köszönnöm. Szeged nagy város, és ahogy

Szentgyörgyi Pál

, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke is elmondta a beszédében, évről évre alaposan átgondolják, kinek ítélik oda ezt az elismerést. Úgy gondolom, hogy eddig is sokat tettem a sportért minden vonalon, ezentúl is ezt fogom tenni, függetlenül a kitüntetéstől, hiszen nem ezért csinálom ezt az egészet. Mindemellett jól esik, hogy rám esett a választás” – fogalmazott az üzletember.

SZS20140516_szeged_sportdijai_009

Kitért rá, meglátása szerint bőven vannak olyanok az országban, akik megtehetnék, hogy támogatják a sportot, mert megteremtettek már maguknak az ehhez szükséges anyagi hátteret. „Valamilyen szinten ez már kötelessége a tehetős rétegeknek. Ugyanakkor sokan akadnak mind Szegeden, mind általában az országban, akiknek módjában állna segíteni a sportot, a kultúrát vagy bármi egyebet, sajnos azonban mégsem hajlanak rá” – tette hozzá kritikusan

Gellért Ákos

. „Ma már teljesen más a sport, a sportolók, vagy éppen a körülmények, tulajdonképpen az egész világ változott. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a tenisz az utánpótlás szintjén továbbra is kiemelkedő, rengeteg gyerek jár ki rendszeresen edzeni. Ami pedig a férfi kosárlabdát illeti, a Szedeák a legjobb szezonját zárta idén. Innen nézve, teljes mértékig elégedett vagyok a mögöttünk álló idénnyel sportszakmai szempontból. Azzal viszont már kevésbé, hogy nem látogat ki elég néző a meccsekre. Azt a közönséget hiányolom, amely hétről hétre kijárna a lelátókra, és drukkolna a csapat sikeréért. A szegedieknek örülnie kellene, hogy a városukban igazán jó a sportélet. Akadnak kétségeim a felől, hogy mindezt miért nem teszik meg az emberek” – zárta gondolatait az egykori sikeres vívó.

junior_dijkiosztoBC5K4868_46_gs

Gellért Ákos 1995-ben vásárolta meg a korábbi DÉLÉP sporttelepet, majd itt hozta létre a Gellért Szabadidőközpontot. A sportcentrum azóta a hazai teniszélet egyik fellegvárává nőtte ki magát, helyszínül szolgált számos Davis-kupa, valamint Fed-kupa mérkőzésnek is. Az 1996-ban alakult Gellért Tenisziskola a vidéki egyesületek közül a legeredményesebb az utánpótlás-nevelésben. A vállalkozó a teniszen kívül több más sportágat, azokon belül egyesületeket és rendezvényeket támogat még, így például a férfi kosárlabda NB I/A-ban szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát, a futsal NB II-es Charlton-Gellért alakulatát, vagy éppen az SZTE Vívó Klubot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.