Közélet

Cigány vendéglő: "Aki egyszer megkóstolja, két napig ezzel álmodik"

Cigány vendéglő: "Aki egyszer megkóstolja, két napig ezzel álmodik"

2014. március 7., péntek
Cigány vendéglő: "Aki egyszer megkóstolja, két napig ezzel álmodik"
torosfesztival22_gs

Előételnek savanyú krumplileves sertésbelsőséggel, főételnek pedig egy kis sült csirkefarhát krumpli móringgal. Ilyen és ehhez hasonló ételeket kínál Ásós Géza családi cigány vendéglője, amely kategóriáját tekintve egyetlen az országban.

"Békés akkori legrosszabb hírű cigány kocsmáját alakítottuk át vendéglővé" - kezdett az alakulás történetébe

Ásós Géza

tulajdonos, aki feleségével 2011-ben alapította meg Magyarország első cigány éttermét. A Kira Vendéglő - ami egyébként a tulajdonospáros lányáról kapta nevét - hamar kinőtte nem csak a kisváros, hanem a szomszédos megye határait is. Fesztiválról fesztiválra járnak a szakácsok, hogy minél többeknek elhozzák a cigány konyha különlegességeit, a cigány tájjelegű ételeket. "A nyitást követő népszerűség minden képzeletünket felülmúlta" - mesélt meghatottan a tulaj, aki maga is beáll a tűzhely mögé, esetleg segít a kiszolgálásban. Utóbbira különösen nagy figyelmet fordítanak, a családias hangulat és a baráti kiszolgálás már-már az étterem imidzséhez tartozik, akár hazai pályáról, akár fesztiválról legyen szó. Interjúnkat sem tudtuk a nélkül elkészíteni, hogy ne lépett volna oda hozzánk egy szegedi hölgy megköszönni a finomságokat, aki tavaly találkozott először a cigány ízekkel.

torosfesztival21_gs

A Szegedi Toros Pálinkafesztivál nyitónapjára disznótoros ételekkel, így töltött káposztával, csülökkel és sült kolbásszal készültek, ráadásul a torkos csütörtök alkalmából mindent féláron kínáltak. "A pacalpörkölt a mai nap sztárja, ebből fogyott a legtöbb." S valóban, estére már egy morzsányi sem maradt. Azonban szombaton és vasárnap sem marad üresen a stand, szarvaspörkölt lesz kapros krumpli móringgal, ami egyébként egyik kuriózuma az étteremnek. Állítólag annyira finom, hogy aki egyszer megkóstolja, két napig ezzel álmodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.