Közélet

A legmagasabb hulladékgazdálkodási minősítést kapta a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.

A legmagasabb hulladékgazdálkodási minősítést kapta a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.

2014. január 17., péntek
A legmagasabb hulladékgazdálkodási minősítést kapta a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvénynek megfelelően, legkésőbb 2014. július 1-től Magyarországon csak olyan cégek végezhetnek az adott területen közszolgáltatást, amelyek rendelkeznek hulladékgazdálkodási engedéllyel, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel, valamint az OHÜ által kiállított minősítő okirattal. Ennek birtokában köthetnek szerződést a települési önkormányzattal a tevékenység ellátására - írja közleményében a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

A minősítés biztosítja, hogy az önkormányzatok a helyi igényekhez, sajátosságokhoz igazodó közszolgáltatás megvalósítására, a legalkalmasabb szolgáltatót választhassák ki. Célok: - a szolgáltatás biztonságának növelése, - a hulladék útjának minél jobb nyomon követhetősége. A minősítési eljárást az OHÜ hatósági minősítésére megalakított szervezeti egysége folytatja le. Az eljárás során a szolgáltatókat három minősítési kategóriába (A-B-C) és három minősítési fokozatba (I.-II.-III.) sorolják be. Ennek alapja, hogy a közszolgáltató cég – az általa összeállított paraméterek alapján – írásban kérelmezi a minősítési kategóriába, illetve fokozatba besorolást, az OHÜ szakemberei pedig a bemutatott dokumentumokat alaposan megvizsgálva, a jogszabályban meghatározott feltételrendszer szerint bírálják el a kérvényt. Társaságunk mint Térségi közszolgáltató a legmagasabb minősítési kategóriát célozta meg, ennek megfelelően Társaságunk minősítési kérelmét 2013 decemberében nyújtotta be a hatósághoz, amelyben a C/I. minősítési osztályt kérelmezte - írja a

Makrai László

ügyvezető igazgató által jegyzett közlemény. A hatóság 2013. december 20. napján állította ki a minősítő okiratot a C/I. minősítési osztályba sorolással, a kiadott minősítés 2014. december 31. napjáig hatályos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.