Közélet

Vádat emeletek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

Vádat emeletek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

2013. november 22., péntek
Vádat emeletek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

Vádat emelt az ügyészség nyolc ember ellen, aki részt vett 2012 őszén egy szegedi ékszerüzlet kifosztásában, illetve a több mint 100 millió forintnyi zsákmány értékesítésében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, az elkövetők először az augusztus 20-ai ünnepek alatt igyekeztek bejutni alulról, a pincefödémet megbontva a belvárosi üzletbe, de akkor rossz helyiségbe fúrtak fel. Legközelebb az október 23-ai hosszú hétvége során próbálkoztak, megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket és befektetési aranytömböket tulajdonítottak el 105 millió forint értékben. A vádlottak ezután az eltulajdonított arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki azt tovább értékesítette egy német ékszerkereskedőnek. A rendőrség idén január 4-én, az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, akinél az eltulajdonított arany egy részét találták meg, mintegy 14 millió forint értékben. A Szegedi Járási Ügyészség az ékszerüzlet kifosztóit különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, az értékesítésben résztvevőket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal vádolja. Az ékszerek továbbértékesítésében közreműködő rendőr ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el – közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.