Közélet

Pompeji utolsó napjai a Belvárosi Moziban

Pompeji utolsó napjai a Belvárosi Moziban

2013. november 12., kedd
Pompeji utolsó napjai a Belvárosi Moziban
britishmuseum_plakat

A Belvárosi mozi HD tárlatvezetésre invitál a londoni British Museumból, melynek során a Vezúv kitörésétől sújtott két város, Pompeji és Herculaneum utolsó napjait követhetjük nyomon!

Kr. e. 79-ben mintegy 12 óra leforgása alatt Pompejit és Herculaneumot, két, Nápolytól délre fekvő, apró római várost maga alá temetett a Vezúv kitörése. 30 kilométer magasba csapott fel a vulkáni hamu, és 32 kilométeres körzetben beterítette az eget. A gomba alakú felhő a környező falvakra, városokra hullatta hamuzáporát. Több mint 1000 ember, az otthonaikkal és a javaikkal együtt, több mint 1500 évig feküdt alatta. November 14-én, este hat órától pompeji és herculaneumi emberek utolsó két napját követhetjük nyomon a Belvárosi moziban.

Neil MacGregor

, a British Museum igazgatója tárlatvezetésén mutatja be a londoni múzeum különleges kincseit, amelyek jól szemléltetik az akkor élő emberek hétköznapjait, és a hirtelen jött katasztrófa következményeit.

Jegyek:

elővételben 2.000-Ft, az előadás napján 2.300-Ft A Ticketportal eladóhelyein és online is kaphatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.