Közélet

Módosíthat a kaszinókoncessziók kiadásán a Ház

Módosíthat a kaszinókoncessziók kiadásán a Ház

2013. november 4., hétfő
Módosíthat a kaszinókoncessziók kiadásán a Ház

Az Országgyűlés mai ülésén új koncessziós eljárást vezethet be a kaszinóüzemeltetésre, így a jövőben a megbízhatónak ítélt szerencsejáték-szervezők kiemelt díj ellenében, pályáztatás nélkül is működési engedélyt kaphatnának.

A napirendi javaslat szerint a Ház ülése 13 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc leveréséről szóló megemlékezéssel kezdődik. Ezt követően hangozhatnak el a napirend előtti felszólalások, amelyeket a szokásoknak megfelelően interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követnek. Orbán Viktor miniszterelnök személyesen válaszol a hozzá intézett kérdésekre. A képviselők a határozathozatalok idején dönthetnek a szociális és gyermekvédelmi intézmények állami átvételéről, majd módosíthatják a fogyasztóvédelmi törvényt. Egy a kaszinóüzemeltetést érintő döntés is várható. Kormánypárti képviselők javaslatára a parlament úgy módosíthatja a szerencsejáték-törvényt, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter pályáztatás nélkül is odaítélhetne kaszinóüzemeltetésre vonatkozó koncessziókat a megbízhatónak ítélt szerencsejáték-szervezőknek. Az érintetteknek ebben az esetben a mindenkori koncessziós díj minimumánál lényegesen magasabb összeget kell fizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.