Egyre több bevétele van a költségvetésnek a játékkaszinókból

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

A játékkaszinók üzemeltetéséhez kapcsolódó költségvetési bevételek növekvő tendenciát mutatnak, a kaszinók működéséről az adótitok törvényi szabályai miatt csak összesített adatok kiadására van lehetőség – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában kedden. Tovább »

Több mint 7 milliárd forint játékadó a kaszinóktól 2015-ben

2016. január 26., kedd · Hozzászólok

poker_kartya_kaszino_szerencsejatek

A játékkaszinók számított összesített játékadója 7,375 milliárd forint, a megfizetett koncessziós díjjal csökkentett összeg 3,086 milliárd forint volt tavaly – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden.
Tovább »

Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

Fidesz: tovább erősödik az állami kontroll a kaszinóüzemeltetésben

2013. november 4., hétfő · Hozzászólok

A Fidesz szerint azzal, hogy az Országgyűlés elfogadta a kaszinó-koncessziók kiadásának változtatásáról szóló törvénymódosítást, tovább nőtt az állami kontroll a kaszinók üzemeltetésében – írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Puskás Imre. Tovább »

Andy Vajna, MSZP-s pénzcsap, szociális igény – mit dob ki a rulettkerék? + FOTÓK

2012. október 4., csütörtök · 9 hozzászólás

Végleg száműzi a kocsmákból a nyerőgépeket a Parlament keddi döntése, az országban csupán három, koncessziós joggal rendelkező kaszinóban lehet az automatákat üzemeltetni. Leginkább a tanácstalanság jellemzi az iparágban dolgozókat, az addiktológusok szerint a tiltás old meg minden gondot. Beszámolónkban a témát több aspektusból is megvizsgáltuk.
Tovább »

Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?

2009. október 20., kedd · 28 hozzászólás

jobbik_sajto004 A Jobbik szegedi szervezete ismét felszólította Bodó Imre polgármestert az izraeliek tiszaszigeti földvásárlásával kapcsolatban márciusban feltett kérdéseik mielőbbi megválaszolására. Rácz Tibor, szegedi alelnök a tudomásukra jutott újabb információk alapján tájékoztatást követel Ujhelyi Istvántól, a térség országgyűlési képviselőjétől is, mivel úgy sejtik, kormányzati támogatással újabb kaszinó-ügy van kibontakozóban a határmenti faluban. Tovább »

És nem, mindez nem normális

2009. szeptember 11., péntek · 17 hozzászólás

„Az iménti példa is jól mutatja, milyen fafejű, tipikusan voluntarista szemléletű a kormány politikája: nem érdekli igazán, mivel járnak egyes elvonások, hogy amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon.”

Tovább »

Kohári Nándor: Botka ugródeszkának használja Szegedet

2009. augusztus 21., péntek · 30 hozzászólás

koharinandor1 1990 és 1998 között egyfajta amatőr bukdácsolás folyt, 1998-2002 között a sokat szidott fideszes vezetés idején a jó várospolitika mellé rossz politikai teljesítmény társult, 2002 után pedig fordult a kocka: a rossz várospolitikát jó politikai teljesítménnyel próbálják kendőzni, eladni a szocialisták. Mindezt Kohári Nándor, az ifjúsági és sportbizottság fideszes elnöke állítja, aki szerint a közpénzek komoly elherdálása figyelhető meg Botka László polgármesterségének hét éve alatt.
Tovább »

Bajnai: iskolabezárás és kaszinóügy

2009. július 28., kedd · 7 hozzászólás

A miniszterelnök az önkormányzatoktól 2010-ben megvonandó 120 milliárd forintot az iskolák és a kórházak érintése nélkül szeretné előteremteni, de nem zárja ki, hogy mégis lesznek települések, ahol be kell zárni az oktatási intézményeket – számolt be a Magyar Nemzet. A sukorói kaszinó ügyében ugyan vizsgálatot indított, de Bajnai egyelőre nem zárkózik el a projekt megvalósításától. Tovább »

Pelczné Gáll Ildikó: „Itthon kell tartani a fiatalokat!”

2009. május 29., péntek · Hozzászólok

pelcznegalildiko2A Fidesz Női Tagozata által szervezett „Nők a közélet tisztaságáért” című kampány keretében tartott fórum apropójából járt Szegeden Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz alelnöke többek között szegedi tapasztalatairól, a Bajnai-kormány családellenes intézkedéseiről, illetve a családtámogatások teljes újragondolásának és a fiatalok megtartásának fontosságáról beszélt lapunknak. Tovább »

Kaszinós fénykép a polgármester albumába

2009. március 17., kedd · Hozzászólok

A hét fotója rovatunkban érdekes, elgondolkodtató képekhez kapcsolódó rövid gondolatainkat olvashatják. Ezúttal városunk polgármesterének, Botka Lászlónak a fényképalbumába találtunk egy újabb „gyöngyszemet”. Tovább »

Közgyűlés: Hány Fidesz és hány Botka létezik?

2008. november 7., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Délelőtt a pénzügyi válság magyarországi hatásai, illetve a szegedi gazdaság helyzete, délután pedig az egészségügyi integráció első évének értékelése volt a fő téma a városi közgyűlés pénteki ülésén. Botka László polgármester elnézést kért a világméretű válságért, ám a hazai államcsőd kialakulásában kormánypárti országgyűlési képviselőként viselt felelősségét firtató kérdéseket már személyeskedésnek minősítette. A Fidesz és a KDNP szerint a szegedi lakosság többsége elégedetlen az egészségügy elmúlt egy évével, Botka viszont soha nem látott fejlődésről beszélt. Szóba került az óvoda-, azaz kaszinóügy is, illetve kiderült: mégsem épül rendezvénycsarnok a Mars téren. Tovább »

Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik

2008. november 5., szerda · Hozzászólok

Szerdán ismét előtérbe került a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásának ügye. Ezúttal a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezete tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták: ha nem történik változás, és a város továbbra is hazudik, és erkölcstelen módon szolgálja a pénzéhes tőkét, az EP-választásokkal egy időben helyi népszavazást kezdeményeznek. Tovább »

A városnak vagy a mammonnak?

2008. november 3., hétfő · Hozzászólok

Tudni lehetett, hogy az ellenzék nem hagyja annyiban a kaszinónyitást, azonban a polgármester bízvást remélhette, a gyurcsányi jóslatok ősszel rendre beválnak: a méltatlankodók, a háborgók “kicsit tüntetnek, aztán hazamennek”!

Tovább »

Óvodaügy: előbb volt a döntés, utána az indoklás

2008. október 31., péntek · 3 hozzászólás

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu szerdán elsőként számolt be róla, hogy újabb fejezetéhez érkezett a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásnak ügye. Mint emlékezetes, egy évvel ezelőtt a szocialista városvezetés különböző szakmai okokra hivatkozva tett pontot a speciális nevelési igényű és egészséges gyermekeket integráltan fogadó intézmény sorsára, az ellenzék pedig a kaszinólobbinak való engedelmeskedéssel vádolta a polgármestert, mondván: azért van útban az óvoda, mert közoktatási intézmény 200 méteres körzetében nem működhet kaszinó, játékterem. Portálunk szerdán megírta: a Híd utca sarkán, 150-160 méterre a bezárt ovitól – minő meglepő – immár rajtra kész a Merkur játékterem. Pénteken a szegedi jobboldal is újra felvette a témát… Tovább »

Mégiscsak kaszinóznak a szegedi szocik?

2008. október 29., szerda · Hozzászólok

A belváros keleti kapuja: félkarú rablók és pörgőőrület

Fotók: Gémes Sándor

Újabb fejezetéhez érkezett, vagy ha úgy tetszik: véglegesen egymásba kapaszkodott a szegedi óvoda- és kaszinóügy. Mint emlékezetes, a speciális nevelési igényű és egészséges gyermekeket integráltan fogadó Deák Ferenc utcai óvoda bezárása éppen egy évvel ezelőtt korbácsolta fel az indulatokat a városban. Az eset még a várost vezető koalíción belül is repedéseket okozott. Botka Lászlóék akkor határozottan visszautasították az ellenzéki vádat, hogy azért tesznek pontot az óvoda életének végére, mert közelében kaszinók készülnek megnyitni, s a törvények értelmében ez nem volna lehetséges. Vajon tényleg csak a véletlen műve, hogy a Híd utca sarkán a homlokzaton látható feliratok, cégérek szerint immár rajtra kész a Merkur játékterem? Tovább »