Közélet

Megtartotta első teljes ülését az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

Megtartotta első teljes ülését az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

2013. október 11., péntek
Megtartotta első teljes ülését az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium
P1030974

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium közel 70 közigazgatási és munkaügyi pereket tárgyaló bíró részvételével 2013. október 11-én tartotta első teljes kollégiumi ülését a Szegedi Törvényszéken.

A regionális kollégium létrehozásának, működésének a célja, hogy a régióban azaz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád Megyében biztosítsa az ítélkezés egységességét és az ítélkező munka színvonalának az emelését a közigazgatási és munkaügyi ügyek elbírálása során. E célok elérése érdekében a szakmai testület aktuális kérdéseket vitatott meg: A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal társadalombiztosítási perekbe való beavatkozásának eljárásjogi kérdéseit, a közigazgatási határozatok végrehajtása felfüggesztésének jogalkalmazási kérdéseit, illetve a közúti közlekedés során kiszabott közigazgatási bírságolással kapcsolatos vitás kérdéseket. A kollégium véleményt nyilvánított a kollégiumvezető-helyettesi tisztségre pályázatot benyújtó bírák –

Dobó Viola

a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája és

Figula Ildikó

a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke – pályázatáról. A kollégium döntött ideiglenes ügyrendjének módosításáról, illetve elfogadta a teljes kollégium, valamint a közigazgatási és munkaügyi szakágak 2014. évi munkatervét. A kollégium 2014-ben két teljes és két részkollégiumi ülést tart, a soron következő szakmai rendezvényre jövő márciusban kerül sor ugyancsak Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.