Közélet

Mini-Amerikába jöttünk + FOTÓK, VIDEÓ

Mini-Amerikába jöttünk + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 14., szombat
Mini-Amerikába jöttünk + FOTÓK, VIDEÓ
amerikai_autok_plaza_mj 040

Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben: kockás ingben, western csizmában, amerikai zászlóval. A Szeged Plaza egy napra hozzánk is elhozta a tengeren túli csillogást.

Magyaroknak Csocsesz, amerikaiaknak country

„Amerika-nap country zene nélkül olyan lenne, mint a lakodalom Csocsesz nélkül” – hívta táncra a Colorado Country, Szeged egyetlen ilyen zenei stílust képviselő együttesének frontembere a szégyenlős érdeklődőket. Ahogy az együttes a húrok közé csapott, a Szeged Plaza mozijával szembeni téren legalább egy tucat ember pattant fel ülőhelyéből, hogy like dance-be kezdjen. A közel ülő közönség először megdöbbent a látottakon, majd kiderült, az addig rejtőzködő flash mobosok koreográfiájának kellős közepébe csöppentek bele. A produkció végén bárki csatlakozhatott a táncos lábú csapathoz, ha pedig western csizma volt a lábán, esetleg amerikai zászlós kendő a derekán, még inkább közéjük tartozónak érezhette magát. http://www.youtube.com/watch?v=z7zyGXcFzUU

Izomautók és Elvis

A Colorado Country egyik Elvis-feldolgozására a Király hasonmása is megjelent, bizonyára felmérte a terepet a szombat délutáni, Be the King című Elvis-imitátor-verseny előtt. A fellépő művészek között ott lesz a nemzetközileg is elismert, a Las Vegas-i Elvis-versenyen dobogós

Ed Phillips

és hazánk legrégebbi Király-imitátora, a szegedi

Várkonyi Zoltán

is (

akit nemrég portálunk is felkeresett

).

amerikai_autok_plaza_mj 021

Szájtátott kicsik és nagyok, akiken látszott, alig tudják megállni, hogy ne érjenek hozzá az amerikai autóipar dübörgő fenevadjainak. Átépített Ford Mustangok, régi és új Shelby GT500-asok, Dodge Chargerek, Chevrolet Camarók, Corvettek, Challengerek és második világháborús terepjárók parkoltak a pláza folyosóján. Ottjártunkkor egy szerencsés férfi beböffenthette a kobrafejű GT500-as egyedi Mustangot, melynek hangja végig visszhangzott a kanyargós épületen. Az 1977-es Stingray tulajdonosa úgy tűnik, a kiállításon szeretne túladni csodajárgányán: tábla hirdeti, hogy eladó, vagy terepjáróra cserélhető. A szomszédban parkoló Hummer gazdájával talán meg is tudnak egyezni a nap végére. Az amerikai álom nem csak négy, hanem két keréken is elérhető. Chopperek várták a motorkülönlegességek, valamint az országúti száguldás szerelmeseit.

Megérkezett a New York-i rendőrség

Idővel

Papp Árpádnak

, a New York-i rendőrautó tulajdonosának is elege lett a kinti áztató esőből, ezért betolatott járgányával a többi autó mellé. A szentesi fiatal férfi a SZEGEDma.hu-nak elárulta, körülbelül három évvel ezelőtt vette egyik barátjától. Alapos festésre volt szükség, hogy mai pompájában csilloghasson a jármű, minden Árpád keze munkáját dicséri. Bepillantva az autóba nem tudtunk szó nélkül elmenni a koponya-mütyürök mellett, ami a váltót, illetve az ajtó zárgombját díszíti. A férfi azt mondta, ezeket kiegészítésként tűzte fel, mert megszállott koponyaforma rajongó. A New York-i rendőrautóhoz persze egyenruha is dukál, a tulajdonos fotók alapján maga varrta sötétkék szerelését.

amerikai_autok_plaza_mj 043

A Made in Amerika egész napos programsorozatát a szintén New York-ban felnőtt

Király Viktor

, valamint a Mystery Geng rockabilly koncertje zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.