Szegeden versenyeztek a vízszerelők

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Szegedi Vízmű Zrt. szervezésében megvalósuló XVI. Országos Víziközmű Szerelőverseny célja, az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése, a csapvízfogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelése volt. Tovább »

A legfinomabb töltött káposztát keresték Röszkén + FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

toltottkaposzta_roszke01_gs

Hagyomány és gasztronómia – háromnapos programkavalkáddal várják az érdeklődőket Röszkén. A néptáncosok, fogathajtók, kézművesek, gyermekprogramok és koncertek színesítette falunapokon főzőcsapatok is felvonultatták repertoárjuk legjavát. A mórahalmi Napfény Nyugdíjasklub tagjai söpörték be az elsőnek járó elismerést. Tovább »

A családok és az összetartozás ünnepe lesz az idei Kinizsi Juniális

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

kinizsi_junialis

A legösszetartóbb települések mellett a legszebb családok versenye lesz az ötödik Kinizsi Juniális. A Tisza-menti községek és városok találkozójához idén társul Üllés csapata a Homokhátságról és a Békés megyei Mezőhegyes is, így összesen 24 település méri össze tudását Csongrád megye legnagyobb játékos vetélkedőjén. A hagyományos közösségépítő rendezvény fővédnöke Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, védnöke és egyben házigazdája idén is Farkas Sándor országgyűlési képviselő lesz. Tovább »

17 csapat vetélkedett a Krúdy főzőversenyén + FOTÓK, RECEPT

2017. május 23., kedd · Egy hozzászólás

krudy_szabadteri_fozes009kf

A szakképző iskola főzőversenyen jártunk, ahol négy nemzet képviselői mutatták meg, hogy az alföldi hagyományokra építve, milyen különlegességet tudnak főzni. Az egyik diák azt is elárulta, hogy miként készít el egy nem tipikusan magyaros ételt kreatív módon. Tovább »

Tehetségek után kutatnak – Újraindul a SzépKép Versenydíj sorozat Szegeden

2017. május 15., hétfő · 3 hozzászólás

szepkep_lobby_cafe_01gs

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, maga a verseny pedig nemcsak kiállítási lehetőséget biztosít, hanem értékes nyereményekkel is kecsegtet. Tovább »

Harmadik lett a Zsivány Hármas

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

szegeditanulok_helyezes0508

Tizennégy középiskolai csapat versengett a kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyen győzelemért. A harmadik helyezett a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Zsivány Hármas fantázianevű 10.a csapata lett. Tagok: Schmera Dániel, Jáger Balázs és Szilassi Ábel. Tovább »

Kőrösys siker A BME IOT versenyén

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

tmit2

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumának két tanulója, Krajkó Bence és Puskás Tamás (12.C) megosztott 1. helyezést ért el a Budapesti Műszaki Egyetem által meghirdetett TMIT Internet of Things országos versenyen SmartWhite nevű ötletével. Tovább »

Borús idő, izgalmas verseny és díjátadás vár ma Fábiánsebestyénben + FOTÓK

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

0507fabiansebestyen4

Pályabejárással kezdődött a hivatalos program vasárnap reggel 7:30-kor a Kinizsi Parkban. A díjhajtó négyszögben már az elsők között megjelentek a legjobb hajtók, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Dorbrovitz József és ifj. Dobrovitz József, Jérome Voutaz, Bram Chardon és a többiek. Tovább »

Hazudj, ha tudsz! – pikáns témák a prezentációs versenyen

2017. május 2., kedd · Egy hozzászólás

Újragondolják a trójai falovat és a hazugság felismeréséről is előadnak érthető és trendi módon az SZTE Tehetségpont megmérettetésén. A prezentációs technikák verseny döntőjét május 4-én, csütörtökön 15 órakor tartják a szegedi IH Rendezvényközpontban, ahol a közönség is választ egy nyertest. Tovább »

Makói diadal született a KerekEmese vetélkedőn

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

csemete-táltos

Két korcsoportban összesen huszonnégy csapat mérte össze tudását, ügyességét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által rendezett KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozaton. Mindkét korcsoportban makói fiatalok diadalával zárult a verseny, a Sámánok és a Táltosok bizonyultak a legjobbnak. Tovább »

Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Gyulai Törvényszéken került megrendezésre 2017. március 31. napján a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Verseny. A már hagyományosnak számító versenyen a Gyulai, a Kecskeméti, a Szegedi és a Szolnoki Törvényszék bírósági titkárai mérhették össze tudásukat civilisztikai és büntető ügyszakban. Tovább »

Mihailescu Dinu, Boros Tekla és Tanaka Kendzsi kapták a nemzetközi Bartók-verseny fődíjait

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

zongora_zene_koncert

Mihailescu Dinu második, Boros Tekla és Tanaka Kendzsi megosztott harmadik díjat kapott a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, amelynek döntőjét szombat este rendezték Szegeden. A nemzetközi zsűri úgy döntött, az első díjat idén nem osztják ki. Tovább »

NGM: egyre intenzívebb a verseny a munkaerőért

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

Egyre intenzívebb verseny indult a munkaerőért Magyarországon – mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Piac és Profit, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Munkaerő – 2017 címmel rendezett konferenciáján. Tovább »

Kerámia plakettekkel díjazták a legvirágosabb kerteket + FOTÓK

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

viragos_szeged02_gs

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is díjazta a legszebb közösségi kerteket. A Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyének eredményhirdetésen nemcsak díjaztak, hanem képekkel és szóbeli jellemzéssel be is mutatták a kiemelkedő példákat. Ezen felül országosan három szegedi konyhakertet ismertek el a legjobbnak. Tovább »

Székesfehérvári középiskolások nyerték az SZTE V. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt

2016. november 28., hétfő · Hozzászólok

mem_gyoztes_szgytv

Hat csapat vívott döntőt, székesfehérvári, debreceni és budapesti diákok lettek dobogósok a több mint félszáz nevező csapat közül a Szegedi Tudományegyetem V. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyén. Jutalmat kaptak a legjobb film- és mém-készítők is. A 2 napos program összekapcsolódott a VIII. Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozójával. Tovább »

Perszimulációs versenyen mérték össze tudásukat a Szegedi Törvényszék bírósági titkárai

2016. október 20., csütörtök · 2 hozzászólás

Perszimulacios_verseny_torvenyszek

Október 20-án a Fenntartható Fejlődés program keretében polgári ügyszakos perszimulációs versenyt tartott a Szegedi Törvényszék. A megmérettetés kiváló alkalmat biztosított a Szegedi Törvényszék és az illetékességi területén található járásbíróságok bírósági titkárai számára, hogy rátermettségüket, eljárásjogi és anyagi jogi felkészültségüket bizonyítsák. Tovább »

Terroristákat lőtt szitává a SZEGEDma csapata

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

loveszet003kf

Kollégánk reptében lelőtt egy méhecskét is, kivégeztük számtalan rosszfiút és sajnos túszt is, így végül a SZEGEDma csapata a negyedik lett az IPA Magyar Szekció Csongrád Megyei Egyesülete által rendezett nemzetközi lövészversenyén, ahol az is kiderült, hogy kolléganőnkkel érdemes vigyázni, ugyanis jól céloz. Tovább »

A batáta álomtól a vegyes házasságokig – prezentációs verseny az SZTE-n

2016. március 16., szerda · Hozzászólok

Az SZTE Tehetségpont és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács prezentációs versenyének döntőjét március 17-én 16 órakor tartják az SZTE József Attila Tanulmányi Központban (TIK). A fináléban az egyetem minden karának legjobbjai mérik össze tudásukat, a zsűri mellett a nézők is szavazhatnak kedvencükre. Tovább »

Cvijin Blanka lett Szeged Szépe + FOTÓK

2015. december 7., hétfő · 5 hozzászólás

szeged_szepe2015_142kf

Mintegy kétszázan jelentkeztek az idei Szeged Szépe versenyre, melynek teltházas, divatbemutatóval és táncprodukciókkal színesített hétvégi gáláján a zsűri a vajdasági származású, 19 esztendős Cvijin Blankát választotta a legszebbnek. Ez az első alkalom a verseny történetében, hogy határon túli lány lett a szépségkirálynő. Tovább »

Tulipánhagymát kaptak Szeged legszebb kertjeinek kertészei + FOTÓK

2015. november 12., csütörtök · Hozzászólok

viragos_szegedert30kfA legszebb szegedi kerteket kerestette a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom sokak által várt esemény a Tisza-parti városban, akárcsak a novemberi díjátadó, amikor nemcsak jutalmazzák a városszépítő törekvéseket, hanem a nagyközönség számára be is mutatják a mini oázisokat.
Tovább »

Kuzma Levente: Az orgonaversenyekbe rengeteg energiát kell fektetni

2015. június 6., szombat · Hozzászólok

kuzma_levente01kf„Csak kövesse az orgona hangját!” – igazított el telefonon, amikor leegyeztettük az interjú helyszínét. Találkozásunk napján a szegedi piarista templomban gyakorolt. A hangszer erőteljes és kellemes hangja elnyomta lépteink neszét, így néhány másodpercig a nélkül leskelődhettünk az orgonaművész után, hogy észrevette volna érkezésünket. Kuzma Leventével orgonafesztiválokról, a Lieto-Művészeti Iskoláról, a jövőre vonatkozó elképzelésiről és egykori korrepetitori hivatásáról beszélgettünk.
Tovább »

Magyar sikerek a Shell Eco-marathon Europe-on – az SZTE is képviseltette magát

2015. május 24., vasárnap · Hozzászólok

shell_eco_maraton_szte_csapat

Idén rekordszámú, hat diák csapat képviselte hazánkat Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági és innovációs diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on, amelyen az győz, akinek saját tervezésű autója a legtöbb kilométert képes megtenni egyetlen liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával. A jubileumi verseny érdekessége, hogy idén már CNG-vel is indulhattak a diákok. A három napos rendezvény során az egyetemistáknak és középiskolásoknak nem csak a 26 országból érkező közel kétszáz csapattal kellett megmérkőzniük, hanem időnként a feltámadó szél és záporok is nehezítették a futamokat a rotterdami városi pályán. Tovább »

22 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

2015. február 17., kedd · Hozzászólok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjét „VIII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2015. április 27-29-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában tartják. Tovább »

Bánffy Miklós prózamondó verseny Hódmezővásárhelyen

2015. január 21., szerda · Hozzászólok

Banffy_prozamondo_plakatBánffy Miklós írói munkásságának megismertetése céljából prózamondó versenyt rendeznek január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 14 órai kezdettel Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A polihisztor külügyminiszter, a két világháború közötti erdélyi irodalom korszakos alakjának műveiből több mint húsz általános és középiskolás diák olvas fel részleteket a megmérettetésen. Tovább »

Két hét múlva rajtolhatnak Afrikába a szegedi ralisok

2015. január 2., péntek · Egy hozzászólás

szogi_gyula3_gs

Az ebola-járvány és más nehézségek ellenére két hét múlva elrajtol a hagyományos Budapest-Bamako futam – tudatták a raliverseny szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Az Afrikába tartó versenyen három szegedi férfi is elindul, gyógyszereket, számítógépeket és játékokat is visznek magukkal. Tovább »

Történelmi időutazás a Rókusi Általános Iskolában + FOTÓK

2014. december 19., péntek · Hozzászólok

I.vh_vetelekedo20

December 13-án rendezte meg a szegedi Rókusi Általános Iskola a történelmi életképekből álló táncszínház és a vetélkedő ötvözeteként a Gyöngyök és gyémántok programsorozatot immáron tizenharmadik alkalommal. E különleges rendezvény szervezői az európai és a magyar történelem megismertetését, a nemzeti hagyományok ápolását, kulturális örökségünk megőrzését és továbbadását fogalmazták meg hitvallásukban. Tovább »

A Virtuóz döntőjében hárfázik a két szegedi lány + VIDEÓK

2014. december 12., péntek · Hozzászólok

harfa01-horz

Két szegedi indulója is van a Virtuóz című tehetségkutató műsornak. Szauer Bianka és Tóth Bettina hárfajátékát péntek este az M1 műsorában követhetik figyelemmel! Tovább »

Radnótisok nyerték a Szent-Györgyi tanulmányi versenyt + FOTÓK

2014. november 28., péntek · Egy hozzászólás

tik_dijatado05_kf

Szegedi siker született a Szegedi Tudományegyetem és Pro Talentis Universitatis Alapítvány közös rendezésében létrejött Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen, amelyen számos hazai és határon túli középiskola csapatai mérték össze tudásokat a Nobel-díjas kutató munkájához kapcsolható tantárgyakból. Tovább »

Országos hatodikok lettek a Bonifert-iskola diákjai + FOTÓK

2014. november 28., péntek · 3 hozzászólás

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Idén a 4. évfolyamos Szamkó Szabolcs, Kocsis Nándor, Szabó Bettina és Vízvári Levente képviselte a Bonifert-iskolát a Bolyai Matematika Csapatversenyen. Ők a Makkosnégyes csapata.
Tovább »

Lehullt a lepel – ők művelik Szeged legszebb kertjeit + FOTÓK

2014. november 20., csütörtök · Egy hozzászólás

viragos_szegedert_dijkioszto19_gs

Közel száz pályázat érkezett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által meghirdetett Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom kampányfelhívására. A beérkező munkákat ünnepélyes díjátadóval köszönte meg a társaság csütörtök délután a Városházán. Idén a konyhakerteket is értékelték.
Tovább »

A szegedi Bonifert-iskola bejutott az országos Bolyai-versenyre

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

Már negyedik éve, hogy a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola diákjai megmérettetik magukat az országos és határon átívelő Bolyai Csapatversenyen. Idén a suli negyedik osztályos tanulói jutottak be a matematika döntőbe.
Tovább »

Harmincéves autóval indulnak Afrikába a szegedi ralisok + VIDEÓ

2014. november 3., hétfő · 5 hozzászólás

szogi_gyula3_gs

Kalandvágy és jótékonyság is vezérli azt a három szegedi férfit, akik neveztek a Budapest-Bamako Rally 2015-ös futamára. A közel 8500 kilométeres távnak egy harmincéves Volkswagen Passat-tal vágnak neki, útjuk során árvaházakat, iskolákat támogatnának. Ebola-sújtotta vidéket is keresztez a versenyútvonal. Tovább »

A csonkások lettek a megyei bajnokok a Honvédelmi Kötelékben

2014. október 22., szerda · Egy hozzászólás

2014.10.21. Honvédelmi Kötelék verseny CsM-i döntő a csapat

A Szegedi Műszaki Középiskola és Szakiskola Csonka János tagintézménye nyerte a „Honvédelmi Kötelék” elnevezésű verseny megyei döntőjét, így ők képviselik Csongrád megyét jövő tavasszal az országos döntőben. Október 21.-én, a szentesi Damjanich laktanyában megrendezett megyei fordulón 12 csapat mérte össze erejét, fizikai felkészültségét. A Hende Csaba honvédelmi miniszter által tavaly útjára indított verseny célja, hogy a középiskolások között népszerűsítse a honvédelem ügyét. Tovább »

Következő oldal »