Közélet

Az énekelt zene kétnapos fesztiválja az IH-ban + JÁTÉK

Az énekelt zene kétnapos fesztiválja az IH-ban + JÁTÉK

2013. szeptember 27., péntek
Az énekelt zene kétnapos fesztiválja az IH-ban + JÁTÉK
fool moon

Kilencedik alkalommal rendeznek nemzetközi a cappella fesztivált Szegeden: az IH Rendezvényközpontban a stílus legismertebb hazai képviselője, a Fool Moon mellett a holland Rock 4 is bemutatkozik. Játsszon velünk, nyerjen belépőt!

A Fool Moon Acappella Fesztivált – számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva – a Fool Moon vokálegyüttes alapította 2005-ben, Szegeden. Jelenleg is ez az első és egyetlen ilyen jellegű rendezvény Magyarországon, amely már az első évben nagy sikernek örvendett: a hazai és külföldi előadók teltház előtt mutathatták meg, milyen régi és új irányzatok születtek a műfajon belül. A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar a cappella éneklés legnagyobbjaival klasszikus és könnyűzenei vonalon egyaránt, és többször is álló ovációval üdvözölte a külföldi a cappella zene és beatbox kiválóságait. Idén, október 4-5 között a stílus legjelentősebb hazai képviselői látogatnak el az IH Rendezvényközpontba. Első nap a The Gospel Train lép a színpadra, akik tradicionális afroamerikai dallamok többszólamú acappella átiratait adják majd elő, őket pedig jazz- és pop feldolgozásaikkal és saját dalaikkal a WindSingers követi majd. Szombaton a Rock 4 nevű holland acappella csapattal ismerkedhet majd meg a közönség, akik karakteres, egyedi stílusú dalaikkal üde színfoltját képviselik a vokálkarneválnak. http://www.youtube.com/watch?v=hjrYQFZIj2M Az estét a Szegeden alakult Fool Moon együttes zárja majd. Lemezeiken a csapat énekel angolul, olaszul, franciául sőt, “Acappelland” (2008, MDB Records) című albumukon még bantu nyelven is, olyan előadóktól mint

Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton

. Érdekes, szórakoztató előadással készülnek a szegedi közönség szórakoztatására idén is!

JÁTÉK!

Azok között, akik helyesen válaszolnak alábbi kérdésünkre, három páros belépőt sorsolunk ki!

Mikor alakult meg a szegedi Fool Moon zenekar? (Segítséget a zenekar honlapján talál!)

A.

2001-ben.

B.

2008-ban.

C.

2010-ben. A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb szeptember 30-a (hétfő) éjfélig. Szerencsés játékosainkat másnap délelőtt e-mailben értesítjük a nyereményről.

FONTOS:

kérjük levelében jelezze, hogy az október 4-i vagy 5-i napra szeretné-e a jegyét!

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.