Közélet

Csütörtök estétől ismét működnek a lámpák a rókusi körforgalomban

Csütörtök estétől ismét működnek a lámpák a rókusi körforgalomban

2013. augusztus 15., csütörtök
Csütörtök estétől ismét működnek a lámpák a rókusi körforgalomban
korforgalom05_gs

Befejeződött a rókusi körforgalom garanciális javítása, így augusztus 15-én este visszaáll az eredeti forgalmi rend, bekapcsolják a jelzőlámpákat. A Kossuth Lajos sugárúti buszsáv átadására viszont még várni kell.

A jelzőlámpás körforgalomban a kivitelező augusztus 12-én készre jelentette, így csütörtökön 22 órakor visszaállítják az eredeti forgalmi rendet. A lámpákat visszakapcsolják, s ismét több sávon lesz használható a körforgalom” – tájékoztatott

Csanádi Zoltán

. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója portálunknak elmondta, a Kossuth Lajos sugárúton a villamospálya bazaltbeton rétegének a javítása augusztus 25-én fejeződik be, így 26-ától ismét ott közlekednek majd a buszok. Ahogy

beszámoltunk róla

, júniusban szűkítették egy sávra a rókusi körforgalmat, illetve a jelzőlámpákat is kikapcsolták a javítások idejére. A csomópont LED-es futófényeit is javította a kivitelező, melyet először 2010 decemberében kellett lekapcsolni rendszerhiba miatt. 2011 tavaszán a világító prizmák lettek zárlatosak, most a kivitelező A-Sz-E Konzorcium a várossal kötött szerződés alapján köteles saját költségén garanciálisan kijavítani a teljes LED prizmasor hibáit. Csanádi elmondta, néhány esetben maga a világító szerkezet hibásodott meg, illetve a vezetékekkel voltak gondok, ezért ki kellett bontani bizonyos szakaszokat, s újrahúzni a vezetékeket. A Kossuth Lajos sugárúton a sínk közötti bazaltbeton burkolat – melyet Szegeden első alkalommal használtak – több helyen nem bírta el a buszok súlyát, ezért berepedezett. A zeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta, vasalt bazaltbeton megerősítést kapott több helyen a pályaszerkezet. A kivitelező A-Sz-E Konzorcium a várossal kötött szerződése alapján köteles saját költségén garanciálisan kijavítani a hibákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.