Közélet

Fidesz: újabb uzsorások állnak bíróság elé

Fidesz: újabb uzsorások állnak bíróság elé

2013. július 8., hétfő
Fidesz: újabb uzsorások állnak bíróság elé

Nincs olyan uzsorás, aki előbb-utóbb ne kerülne rács mögé - így reagált Kocsis Máté, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke arra a hírre, hogy uzsorásokat fogtak el Ózdon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két férfi, apa és fia 300 százalékos kamatra adott élelmiszert és italt rászorulóknak. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az uzsora-bűncselekmények szigorú büntetése óta egyre több uzsorás kerül bíróság elé és börtönbe - írta a fideszes Kocsis Máté az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke hangsúlyozta: a büntető törvénykönyv 2011-es szigorításának köszönhetően vége annak a korszaknak, amikor egész térségeket tarthattak rettegésben a zsarolók. Ma már bűncselekménynek számít az is, ha valaki akár csak egyetlen alkalommal köt olyan megállapodást, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a másik felet további nélkülözésnek tegye ki - közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve: így nincs uzsorás, aki előbb-utóbb ne kerülne rács mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.