Közélet

Hivatalba lépett Cséffán József kollégiumvezető

Hivatalba lépett Cséffán József kollégiumvezető

2013. június 26., szerda
Hivatalba lépett Cséffán József kollégiumvezető

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének döntése alapján Cséffán József 2013. június 20. napjától tölti be az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetői tisztségét.

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény 2013. január 1-jétől létrehozta a különbíróságként működő – de a bírósági igazgatás szempontjából a rendes bírósági szervezetrendszerbe illeszkedő – közigazgatási és munkaügyi bíróságokat és a törvényszéki kollégiumok tevékenységétől függetlenül, de azok mellett működő közigazgatási és munkaügyi regionális kollégiumokat. A közigazgatási és munkaügyi regionális kollégium egyrészt, a bíróságok igazgatásában közreműködő bírói testület, másrészt, az illetékességi területéhez tartozó a törvényszékek közigazgatási és munkaügyi ügyszakában eljáró bíráinak, valamint a közigazgatási és munkaügyi bíróságok bíráinak speciális szakmai testülete. Működésének szervezeti kereteit az a törvényszék köteles biztosítani, amelyhez tartozó közigazgatási és munkaügyi bíróságon a regionális kollégium vezetője működik. A közigazgatási és munkaügyi regionális kollégium létrehozásának célja a szakmai színvonal emelkedése és a jogalkalmazás egységességének a javítása. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium illetékességi területe: Békés -, Csongrád -, Hajdú-Bihar - és Jász-Nagykun-Szolnok megye, amely megyékben 13 közigazgatási és 15 munkaügyi ügyszakos bíró, összesen 27 bíró ítélkezhet első fokon. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2013. május 22. napján Szolnokon tartotta alakuló ülését, ahol a kollégium tagjai – 3 pályázó közül - nagy többséggel Cséffán József, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság eddigi elnökének kollégiumvezetői pályázatát támogatták. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének döntése alapján Cséffán József 2013. június 20. napjától tölti be az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetői tisztségét. A szegedi mellett további öt – az Észak-Magyarországi, a Közép-Magyarországi, az Észak- Dunántúli, a Dél-Dunántúli és a Fővárosi Törvényszéki – Regoinális Kollégium kezdte meg működését 2013. január 1-jével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.