Közélet

Kilenc megye – köztük Csongrád – csatlakozott az éhségmenethez

Kilenc megye – köztük Csongrád – csatlakozott az éhségmenethez

2013. február 1., péntek
Kilenc megye – köztük Csongrád – csatlakozott az éhségmenethez

Figyelemfelkeltő gyalogmenet indul Szegedről is Budapestre, ahol február 11-ére demonstrációt hirdettek. A „Munkát, kenyeret!” tiltakozó akció célja, hogy javuljon a közfoglalkoztatottak helyzete – közölte Ménesi Imre (MSZP) sajtótájékoztatóján.

A tavaly megalakult Közmunkások Szakszervezete által pontokba szedett kérésekkel nem foglalkozott kellőképp a kormány, így mára azok követeléssé váltak – közölte

Ménesi Imre

szocialista önkormányzati képviselő. Emlékeztetett, a szakszervezet azt szeretné, hogy a közfoglalkoztatottak a 2010. évivel megegyező 60 ezer 200 forintot kapják munkájukért, ellenzik a hátrányos megkülönböztetést, és azt szeretnék, hogy egy családon belül legalább egy közfoglalkoztatott legyen, méghozzá egész évben. A jelenlegi szabályozás szerint a pályakezdők egy évig nem jelentkezhetnek közmunkára iskolájuk befejezése után, ezen is változtatnának. A Munka Törvénykönyvének visszavonását és az egykulcsos adórendszer eltörlését is követelik.

Hegyeshalmi Tibor

, a „Munkát, kenyeret!” éhségmenet Csongrád megyei szervezője elmondta, kilenc megye csatlakozott eddig a menethez, Szegedről február 5-én 10 órakor indulnak. A cél,hogy a 174 kilométeres út megtétele után részt vegyenek a február 11-i fővárosi demonstráción. Hozzátette, a Csongrád megyeiekhez Kecskeméten csatlakoznak a Békés- és Bács-Kiskun megyeiek, onnantól közösen folytatják útjukat. Az MSZP által is támogatott, a Közmunkások Szakszervezete és a Munkát, Kenyeret Tisztességes Béreket Egyesület szervezésében zajló éhségmenethez Hegyeshalmi szerint Szegeden 20 fős kemény maga csatlakozik, akik végig megteszik az utat, de a szervező 100-120 főre számol a menet indulásakor. A megyei szervező tudomása szerint politikus nem vesz részt végig az éhségmenetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.