Erdőirtás Újrókuson – további fák esnek majd áldozatul (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 27., szerda · 4 hozzászólás

A Nyitra utcaiak állították meg a fákat ledaráló munkagépeket, a DÉMÁSZ ugyanis erdőirtásba kezdett az újrókusi területen. A szerdai egyeztetésen kiderült, hogy 132 kilovoltos vezeték húzódik ott, amely környezetében nem lehet olyan növény, amely 4 méternél magasabbra nő meg. Tovább »

Átalakításra szorul Szeged közlekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · 6 hozzászólás

Várhatóan egyre kevesebben választják a tömegközlekedést, de több lesz az autó Szeged útjain, míg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés aránya stagnálni fog – ez derült ki a fenntartható mobilitási tervből, amit a városüzemeltetési bizottság ülésén ismertettek. Tovább »

Ma sem neveztek el utcát az ásotthalmi polgármesterről Szegeden

2017. június 22., csütörtök · 9 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag05_gs

Módosítják az építésügyi szabályzatot, hogy a volt ruhagyár területén lehessen irodaházat építeni – többek között ez derült ki a közgyűlés előtt egy nappal a városüzemeltetési bizottság ülésén. A komoly városrendezési, környezetvédelmi kérdéseket viszont egy humoros momentum is feldobta. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Vajon mennyire is zöldek Szeged zöld projektjei?

2017. április 11., kedd · 10 hozzászólás

retek_utca05_gs

Meglátszik, hogy más tervezői csapat készítette elő Odessza és Tarján zöld város projektjét – mondta Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén. Szerinte míg utóbbi területen ügyeltek például a cserjeszint megóvására az uniós pénzből megvalósuló fejlesztés kapcsán, addig az újszegedi részen ez nem olvasható ki a tervekből. Tovább »

Gyalázatosan kevés pénzt szán Szeged szociális ellátásra?

2017. február 9., csütörtök · 2 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag06_gs

Míg a független Szentistványi István kevesellte a szociális kiadásokra szánt összeget, addig a baloldali bizottsági tagok azt kérték rajta számon, hogy miért nem nyújtott be módosító indítványt Szeged idei költségvetéséhez. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Elektromos luxus BMW-vel járó, kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, reszkessetek!

2016. december 15., csütörtök · 7 hozzászólás

demasz_sajttaj009kf

A városüzemeltetési bizottságon a legnagyobb vitát Tóth Péter két képviselői kezdeményezése váltotta ki. Az egyikkel azt szeretné elérni, hogy a zöld rendszámos autók ingyen parkolhassanak, a másikkal pedig a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet büntetési tételeit mérsékelné. Eláruljuk, egyiket sem támogatta a bizottság többsége. Cserébe viszont szóba került, hogy 15 év múlva az alpolgármesternek lehet nemcsak önvezető autója lesz, hanem önvezető autó látja el az alpolgármesteri teendőket. Tovább »

Parkolóépítés a város zöldítésének jegyében? – visszásságok a Stefánia megújításában

2016. november 24., csütörtök · 8 hozzászólás

muzeum_hatulja001kf

Elfogadhatatlannak tartja Szentistványi István, hogy a zöld város projekt kapcsán a tervezők eszközként tekintenek a növényzetre és szemrebbenés nélkül kivágnának fákat, méghozzá helyi védelem alatt álló zöldterületről a múzeum mögött. A városüzemeltetési bizottság ülésén a fejlesztési javaslatot végül egy tartózkodás és egy nem szavazat mellett a többség támogatta. Tovább »

A szobrok megmászásától a 2 milliós irodabérletig – a közgyűlésre hangolt a városüzemeltetési bizottság

2016. november 10., csütörtök · 5 hozzászólás

varosuzemeltetesi06_gs

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet egyes passzusait tartotta túl szigorúnak Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén, indokolatlannak tartja, hogy 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatnák azokat, akik például labdáznak egy parkban, és 200 ezret is fizethetne, aki felmászik egy szoborra. Tovább »

Volt pörkölt, nincs pörkölt – Nyakukon maradt pörköltjegy miatt panaszkodnak a kisnyugdíjasok

2016. október 11., kedd · 39 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem kapták vissza a pörköltjegy árát, miután kiürült a kondér Ménesi családi napján – panaszolták olvasóink. A SZEGEDma megkereste a képviselőt, aki tagadott, s azt ígérte, mindenkinek visszaadja a pénzt, aki hozzá fordul. Tovább »

Szentistványi szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az ivóvíztisztító projekt ügyében + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 4 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Elsősorban az ivóvízprojekt és a zöld felületi mutatók kérdése került az érdeklődés középpontjába a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Az önkormányzat szerint nem lehetséges az, hogy a mostani előírásokat követve növeljék a zöld területeket, mert túl magas elvárásokat fogalmaz meg a szabályzat. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

A három megállóhelynév-javaslatból csak a Ságvári-gimi kapott zöld utat

2016. április 28., csütörtök · 13 hozzászólás

sagvari_tuntetes08kf

Nagyobb részt politikai törésvonalak mentén döntöttek egy-egy javaslat mellett, vagy ellen, így a Fidesz által benyújtott elnevezéseket elvetette a többség, Nagy Sándorét pedig az ellenzék nem támogatta. Tovább »

Kuka-KLIK-et vizionál Szentgyörgyi Pál + FOTÓK

2016. április 14., csütörtök · 7 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Részszámlát fognak kézhez kapni a szegediek, a hulladéktörvény változása értelmében ugyanis ezentúl nem a környezetgazdák szedik be a szemétszállítási díjakat – hangzott el a városüzemeltetési bizottság ülésén. Makrai László elmondta, 800 millió forintos bevételkieséssel számolnak a rendszer átalakítása miatt, míg Szentgyörgyi Pál úgy értékelt, létrejött a „Kuka-KLIK”, vagyis a kötelező önkormányzati feladat elvégzéséért járó pénzt lenyúlja az állam. Tovább »

Nógrádi Tibor: A szegedi Fidesz tisztán tartja saját háza táját, az MSZP is tegye ezt!

2016. április 12., kedd · 22 hozzászólás

fidesz_sajttaj003kf

A Fidesz-L.É.T. frakció tagjai és a Fidesz helyi szervezetének elnöksége nem vett részt pénzmosásban, nem érintett offshore tevékenységben – szögezte le Nógrádi Tibor frakcióvezető, és egy seprűt vitt a MSZP-nek, mondván tartsák ők is tisztán saját házuk táját. Tovább »

A vadasparki játszótérmutyi felelőseit keresi Ménesi Imre

2016. április 7., csütörtök · 22 hozzászólás

mszp_sajttaj02_gs

A szegedi Fideszhez vezetnek a vadaspark területén kialakított játszótérrel kapcsolatos csalás szálai Ménesi Imre szerint. Az MSZP-s önkormányzati képviselő arra szólította fel a helyi Fideszt, tisztázzák érintettségüket az ügyben és szerezzék vissza az ellopott közpénzt. Nógrádi Tibor, a nagyobbik kormánypárt szegedi elnöke pedig arra kéri a helyi szocialistákat, hogy ők a Szeviép eltűnt milliárdjait szerezzék vissza. Tovább »

Körbeállták a Radnótit – több intézmény előtt demonstráltak Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2016. március 30., szerda · 84 hozzászólás

tanartuntetes003kf

A két legnagyobb tüntetés az SZTE Gyakorlónál és a Radnóti-gimnáziumnál volt, de más intézmények előtt is demonstráltak. A diákok és a civilek mellett jelentős számban képviseltették magukat a baloldal önkormányzati képviselői, politikusai is. Még a pénzügyi bizottság ülését is lemondták emiatt… Tovább »

A kormány támogatja a harmadik szegedi hidat – 17. alkalommal rendeztek konferenciát a közlekedésről

2015. november 26., csütörtök · 15 hozzászólás

kozlekedesi_konferencia07kf
Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az európai szinten is jegyzett Nemzetközi Közlekedési Konferenciát Szegeden. A két nap alatt a közösségi közlekedés mellett a taxizás, az árufuvarozás, az infrastruktúra, valamint a közlekedés és a foglalkoztatás kapcsolata is terítékre kerül. Tovább »

Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon

2015. október 15., csütörtök · 3 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Az ünnepek alatti ideiglenes menetrend-módosításokról, járdaépítési keretről is szavaztak a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén. Ez utóbbira 29 milliót költ idén a város. Tovább »

A szezont és a fazont keverték a városüzemeltetési bizottság ülésén

2015. szeptember 24., csütörtök · 2 hozzászólás

bizottsagi_ules01_gs

Szentmihályi és subasai csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítéséről, valamint a távhő túlfizetések rendezéséről vitáztak a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésén. Tovább »

Városüzemeltetési bizottság: terítéken a hőszolgálató és a lakásrendelet

2015. március 26., csütörtök · 3 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag03_gs

A lakásrendeleten vitatkoztak a legtöbbet a városüzemeltetési bizottság ülésén, ahol elhangzott, a város 500 milliós tagi kölcsönét várja a SZEHŐ-től és a 300 milliós pótbefizetésről is érdeklődik. Tovább »

Esti járatritkításról és forgalmirend-változásról döntött a városüzemeltetési bizottság

2015. március 5., csütörtök · 20 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Két dorozsmai utca egyirányúsításáról, továbbá a 2-es villamos és trolivonalak menetrend-módosításról döntött a városüzemeltetési bizottság. A csütörtöki ülésen a partfürdő szennyvízátemelőjére fordítható keret negyedével történő emelését is támogatták. Tovább »

Hűtlen kezelés és csalás a piacnál? – Az ügyészségen tesznek feljelentést

2015. január 28., szerda · 16 hozzászólás

piac_sajtotajekoztato01kf

Kitalicskázták a pénzt a Szegedi Vásár és Piac Kft.-ből – állítja Ménesi Imre (MSZP), a cég felügyelőbizottságának elnöke, aki sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesznek. Tovább »

Az új SZMSZ és az új stadion a bizottsági ülés középpontjában

2014. november 18., kedd · 19 hozzászólás

varosuzemeltetesi_ules01_gs

Mihálffy Béla antidemokratikusnak nevezte az SZMSZ részönkormányzatok tagjainak választására vonatkozó részét a városüzemeltetési bizottság ülésén, ahol az új futballstadion építésével kapcsolatos előterjesztést viszont támogatta a többség. Tovább »

Milliárdokat kér számon a Fidesz-KDNP a tömegközlekedési projekten – MSZP: Takarékos volt a beruházás

2014. október 8., szerda · 10 hozzászólás

piros_troli0_gs

Három új trolibuszt tudott vásárolni a város az elektromos nagyprojekt során keletkezett megtakarítások révén – mondta el sajtótájékoztatóján az MSZP-DK-Együtt-PM. A Fidesz-KDNP szerint viszont a trolitenderen 1 milliárdot bukott Szeged, valamint a beruházásban 3 milliárddal tartoznak még több mint száz alvállalkozónak… Tovább »

220 millió forintot keres a Szegedi Vadasparkban Ménesi Imre

2014. június 19., csütörtök · 22 hozzászólás

menesi_imre01_gs

260 millió forintos uniós támogatásból 40 milliós értékű beruházást valósított meg egy a szegedi Fideszhez is kötődő cég a vadasparkban – állítja Ménesi Imre. Az MSZP-s képviselő az ügyben feljelentést tesz az ügyészségen, valamint az Európai Csalásellenes Hivatalhoz is fordul. A Fidesz szerint az MSZP a város értékeit sérti, mert politikai támadás középpontjába vonja az egyik legfontosabb helyi turisztikai létesítményt, éppen a nyári főszezonban. Tovább »

Középpontban a közbiztonság: javult vagy romlott a helyzet?

2014. február 1., szombat · 21 hozzászólás

iskolakezdes10_gsA bűncselekmények számának növekedéséről számoltak be az Összefogás Szegedért Egyesület fórumának vendégei, a friss statisztika szerint ellenben négy év alatt hetvenezres csökkenés tapasztalható. Tovább »

Ménesi Imre nemet mondott minden részönkormányzati támogatásra

2013. november 29., péntek · Hozzászólok

A részönkormányzati keret elosztásakor a bizottsági szavazásról tévesen jelent meg a sajtóközlemény és a hír is, miszerint Ménesi Imre igennel szavazott az MSZP-s körzet esetében.

A helyi Fidesz nemrég sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol egy sajtóközleményt is kiosztottak, amelyben a következőt írták: „(…) A Pénzügyi Bizottság mai ülésén újfent napirendre kerültek a településrészi keretek. A bizottság külön-külön szavazott az egyes településrészek kereteiről. Az MSZP-s képviselők nem vettek részt a szavazáson Dorozsma, Szentmihály, Szőreg, és Tápé esetén, a petőfitelepi keretnél viszont igennel szavaztak.”

A közleményben és a sajtótájékoztatóról szóló hírben is tévesen jelent meg, hogy mindkét MSZP-s képviselő – Révész Mihály és Ménesi Imre – igennel szavazott volna. Ezzel szemben az igazság az, hogy Ménesi Imre minden településrészi kerettel kapcsolatos szavazáskor nemmel voksolt, a petőfitelepi keretnél csak Révész Mihály szavazott igennel.

Az MSZP leadta aláírásait biomassza-ügyben, a Fidesz pártkampányt emleget (FRISSÍTVE)

2013. június 13., csütörtök · 6 hozzászólás

alairasok01_gsMénesi Imre és az MSZP 7700 aláírást gyűjtött a biomassza erőmű ellen, a Fidesz szerint hazug pártpropaganda áll az akció mögött, miközben ők már 40 ezer aláírást gyűjtöttek a rezsicsökkentés mellett. Tovább »

Schmuck Andor: Érték- és nem érdekalapú együttműködés

2013. május 9., csütörtök · 14 hozzászólás

schmuck_andor01_gsHa vannak is különbségek a Magyar Szociáldemokrata Párt és az MSZP között, több az azonosság, ami összeköti a két pártot, ezért a többi politikai szereplőnek mindenképpen példát szeretnének mutatni, hogyan is kell együttműködni, összefogni a közös cél, a jelenleg regnáló kormány leváltása érdekében – hangzott el a Szociáldemokrata Akadémia legutóbbi fórumán.
Tovább »

Fidesz: megalázta két szegedi MSZP-s a választókat, mondjanak le! (FRISSÍTVE)

2013. május 7., kedd · 63 hozzászólás

kepviselo_sajttaj02_gsLemondásra szólítottak fel két szocialista politikust a körtöltésen kívül élő településrészek képviselői, mert bojkottálják a megszavazott 30 millió forint elosztását.
Tovább »

A szegedi MSZP népi kezdeményezése biomasszaügyben + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2013. április 29., hétfő · 21 hozzászólás

biomasszasajttaj02_gsA város jegyzője befogadta a kezdeményezést, május közepétől már gyűjthetik a panellakók az aláírást, hogy ne valósuljon meg a biomassza-erőmű. A Fidesz-KDNP szerint az MSZP célja, hogy ne csökkenjen a környék légszennyezettsége, ne csökkenhessen a szegediek távhődíja.
Tovább »

Kilenc megye – köztük Csongrád – csatlakozott az éhségmenethez

2013. február 1., péntek · 23 hozzászólás

Figyelemfelkeltő gyalogmenet indul Szegedről is Budapestre, ahol február 11-ére demonstrációt hirdettek. A „Munkát, kenyeret!” tiltakozó akció célja, hogy javuljon a közfoglalkoztatottak helyzete – közölte Ménesi Imre (MSZP) sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Szegeden is toboroz a Közmunkások Szakszervezete

2012. szeptember 18., kedd · 7 hozzászólás

Vállaltan baloldali, az MSZP-hez köthető a július végén alakult Közmunkások Szakszervezete, melynek tagtoborzó kampánya megyénkbe érkezett. A bíróság által még be sem jegyzett szervezet öt pontban foglalta össze kéréseit.
Tovább »

Pénzek a körtöltésen kívülre, kérdések a Szegóra körül + FOTÓK

2012. június 19., kedd · 15 hozzászólás

Személyeskedés, MSZP-s vádak egy cégvezető felé. Mekkora a bizonytalanság a Szegóra fenntartási költségei körül, és miért akar egy felszámolás alatt álló cég az önkormányzattal közösködni alternatívenergia-ügyben? Többek között ezek az izgalmas felvetések színesítették a pénzügyi bizottság bő háromórás hétfői ülését.
Tovább »

Ménesi Imre akár büfét is nyitna a szegedi temetőben?

2012. április 28., szombat · 5 hozzászólás

Keresztúri: Solymos értékelése „szenny”

Az önkormányzati cégek idei üzleti tervét és a tavalyi éves beszámolóit véleményezték a pénzügyi bizottság tagjai: heves vitáktól mentes, kisebb akadékoskodásokkal fűszerezett maratoni tanácskozás zajlott, ahol a szocialista Ménesi Imre mindenre lőtt, amit a Fideszhez tudott kötni…
Tovább »

Szépül a Kálvária téri kerékpáros-pihenőhely + FOTÓK

2012. április 26., csütörtök · 4 hozzászólás

Nemzetközi összefogással valósul meg a beruházás, most is dolgoznak ott német, magyar és dán diákok. Nógrádi Tibor képviselő is mindent megtesz azért, hogy a tér eredeti szépségében pompázzon.
Tovább »

Új megállók a Vásárhelyi Pál utcában

2012. február 2., csütörtök · 3 hozzászólás

Csütörtökön a város illetékes bizottsága módosította a buszmenetrendet, így február 13-tól, hétfőtől a 90 és 90F-es járatok az új, Csemegi-tó elnevezésű, a Sever Center előtt lévő megállóban mindkét irányban megállnak – olvasható Ménesi Imre, a körzet MSZP-s városatyája sajtóközleményében.
Tovább »

Lakossági fórumon szavaztak: legyen a névtelen városrész neve Kálvária!

2012. január 21., szombat · 19 hozzászólás

Lakossági fórumot szervezett a Déri Miksa Szakközépiskolában az Élhető Szegedért Egyesület azzal a céllal, miként nevezzék el a Kossuth Lajos sgt.– Nagykörút–Kálvária sgt.–vasúti pálya által határolt, most még névtelen városrészt. Nyár óta érkeznek a különböző javaslatok, az itt lakók többsége a Kálvária városrész elnevezésre szavazott. A lakossági fórumon megjelent Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok (Fidesz-KDNP) és Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő is.
Tovább »

Fórumot tartottak: késik a Vásárhelyi utca átadása + FOTÓK

2011. október 5., szerda · 28 hozzászólás

Elkeseredett kereskedők, dühös lakók

A Vásárhelyi Pál utca szélesítése miatt három hónapja káosz uralkodik a környéken. Az ott található boltok, üzletek, diszkont áruházak megközelíthetetlenek, a forgalmuk a felére csökkent, a környező utcák lakói a nagy zajra, a többszörösére megnőtt forgalomra és a felelőtlenül rodeózgató autósokra panaszkodnak. Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő egy lakossági fórumon tájékoztatott az építkezés jelenlegi állásáról.
Tovább »

Következő oldal »