Közélet

Fociultrák bírálták az ELTE-n tüntető hallgatókat

Fociultrák bírálták az ELTE-n tüntető hallgatókat

2013. február 12., kedd
Fociultrák bírálták az ELTE-n tüntető hallgatókat

Folytatják a hétfőn kezdett "blokádot" a kormány felsőoktatási intézkedései ellen tiltakozó hallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ám hangos rendzavarással nem lehetetlenítik el az oktatást - erről döntöttek a Hallgatói Hálózat (HaHa) kedd esti fórumán, amelyet az egyetem bölcsészettudományi karának épületében tartottak.

A HaHa aktivistái hétfőn határoztak úgy, hogy "blokád" alá vonják a kar Múzeum körúti campusának egyik termét, s ez addig tart, amíg a kormányzat nem teljesíti követeléseiket. Az egyetem vezetése kedden azt közölte: tesznek bizonyos lépéseket a párbeszédre, és nem kezdeményezik, hogy erőszakkal szüntessék meg a HaHa "blokádját". A diákok a kormány felsőoktatási intézkedései ellen tiltakoznak, a többi közt a forráskivonásokat, valamint a hallgatói szerződéseket kifogásolják. A keddi fórumon - amelyen néhány oktató is megjelent - két-háromszázan vettek részt, közülük mintegy húszan jelezték, hogy az egyetemfoglalás keretében az éjszakát a campuson töltik. A diákok arról is döntöttek, hogy munkacsoportot hoznak létre az utcai megmozdulások megszervezésére. Az Ultras Liberi szurkolói csoport néhány tagja is megjelent a Hallgatói Hálózat budapesti fórumán. Egyikük bírálta az egyetemistákat, amiért ingyenes oktatásban akarnak részesülni, majd diplomájukkal külföldön kívánnak boldogulni. "Azt kívánom nektek, hogy Londonban egy McDonald's-ban haljatok éhen, és a diplomátokkal töröljétek le a verejtéketeket" - fogalmazott a drukker. Ezt követően a szurkolók elhagyták a fórumot, a résztvevők pedig kiálltak a felsőoktatás állami támogatásának fontossága mellett. Az ELTE BTK-t környező utcákban a rendőrség tucatnyi autóval vonult fel. A hallgatók szerdán újabb fórumot tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.