Közélet

A sporttudomány is lerótta tiszteletét Szent-Györgyi munkássága előtt + FOTÓK

A sporttudomány is lerótta tiszteletét Szent-Györgyi munkássága előtt + FOTÓK

2012. szeptember 24., hétfő
A sporttudomány is lerótta tiszteletét Szent-Györgyi munkássága előtt + FOTÓK

A Szent-Györgyi Albert-emlékévhez a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja is csatlakozott a hétvégén - egész napos teniszversenyt rendeztek az Nobel-díjas egykori rektor tiszteletére, a Dóm téri panteonban pedig megkoszorúzták mellszobrát.

A Dóm téri szobornál az SZTE Sportközpontjának vezetője,

Trényiné Rákóczi Zsuzsanna, Pálfi György

, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója és

Varró Oszkár

testnevelő, sporttörténész emlékezett. A koszorúzás előtt a résztvevők felidézték, hogy milyen keretbe is helyezte a C-vitamint felfedező szegedi professzor életét és munkásságát a sport.

Szent-Györgyi Albert

nem egyszer mondta azt munkatársainak, hogy csak úgy tud dolgozni, ha sportol. S tette ezt a teniszpályán, vízben, lóháton, levegőben vagy épp a sakktábla mögött. A „sportos egyetem” kifejezés a Szent-Györgyi által képviselt egészséges életmódra nevelés szemléletének hatására domborodott ki mára olyan mértékben, hogy a hallgatók két félévig kötelezően vesznek fel mozgásos kurzusokat az SZTE-n, hogy gazdag kínálata van az intézménynek sportágakból és, hogy komoly sportélet folyik a karokon. Az emlékévhez kapcsolódóan október 21-én röplabdaversenyt is rendeznek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.