Közélet

A Jobbik a közösségi közlekedést érintő tervek ellen tiltakozik

A Jobbik a közösségi közlekedést érintő tervek ellen tiltakozik

2011. november 5., szombat
A Jobbik a közösségi közlekedést érintő tervek ellen tiltakozik

A Jobbik a fogyasztói árkiegészítéseket érintő tervezett elvonások és a javasolt közösségi közlekedési adó ellen tiltakozik.

Staudt Gábor

, a párt budapesti elnöke szombati sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek nevezte a 2012-es költségvetést megalapozó törvénycsomag kapcsán, hogy a fogyasztói árkiegészítésre vonatkozó melléklet 16 milliárd forint elvonást tartalmaz a közösségi közlekedés területéről. Mint mondta, ezt a fogyasztói árkiegészítés csökkentéséből tervezi a kormány, ami viszont "azon nyomban áremelkedést fog jelenteni a közösségi közlekedés területén". A jobbikos politikus bírálta ennek indoklását is. Álláspontja szerint a kormányzat folyamatosan a közösségi közlekedés konszolidációját, adósságának rendezését, jobbá, hatékonyabbá, modernebbé tételét ígérte. Ennek ellenére – mondta a budapesti pártelnök – mivel a Széll Kálmán Tervben a kormány szerint olyan új és hatékony rendszer jön létre, ami olcsóbbá, hatékonyabbá teszi a közösségi közlekedést, "ezért tulajdonképpen már el lehet vonni innen közpénzeket és már nem is szükséges, hogy ennyivel támogassa az állam". Staudt Gábor "elképesztően cinikusnak" tartja ezt a gondolatot, véleménye szerint semmilyen intézkedést nem látni "a szép terveken és a bejelentésen kívül, ami azt eredményezné, hogy január 1-jétől bármi jobbá válik". A politikus ellenzi a fővárosi illetőségű fideszes országgyűlési képviselők közösségi közlekedési adóra vonatkozó javaslatát is. Mint kifejtette: ebben nem vennék figyelembe, hogy egy adófizetésre kötelezett cég nyereséges vagy veszteséges, az összeg pedig akkora lenne, amit nem tudnak a vállalkozók fizetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.