Közélet

Nem szavazza meg Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az MSZP

Nem szavazza meg Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az MSZP

2011. szeptember 12., hétfő
Nem szavazza meg Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését az MSZP

Az MSZP képviselői nemmel szavaznak Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésére, a kötelező döntés alól csak a volt miniszterelnök kapott felmentést - ismertette a szocialista képviselőcsoport hétfői ülése után Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy erről egyhangúlag határoztak.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője újságíróknak azt mondta: nem adják támogatásukat egy "aljas politikai koncepciós per megindításához". Véleménye szerint a Fidesz-kormány nem tudja betartani az ígéreteit, és annak érdekében, hogy erről elterelje a figyelmet, nem riad vissza a "leszámolástól", "a koncepciós perektől" és attól sem, hogy politikai nyomás alá helyezi az ügyészséget. Hozzátette, a szocialista frakció tiszteletben tartja, hogy

Gyurcsány Ferenc

a mentelmi jogának felfüggesztését kéri, megítélésük szerint azonban azzal fejezhetik legjobban a szolidaritásukat, ha nem szavazzák meg a mentelmi bizottság indítványát. Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának megvonásáról hétfőn vita nélkül, a jelen lévő képviselők kétharmadának voksával dönt az Országgyűlés. Felszólalhat viszont a határozathozatal előtt a volt kormányfő, aki vélhetően élni fog a lehetőséggel. Gyurcsány Ferencet hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben, ezért kérte mentelmi jogának felfüggesztését. A szocialista testületi tagok ellenszavazata mellett ezt javasolta az Országgyűlésnek a parlament mentelmi bizottsága is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.