Közélet

Közéleti kávéház – szódával

Közéleti kávéház – szódával

2011. szeptember 2., péntek
Közéleti kávéház – szódával

A szegedi Közéleti Kávéház szeptember 2-i programjának keretében, pénteken 17 órától a Földműves utca 7. szám alatt a Bánffi Szikvízüzem munkájával és a szóda irodalmi, képzőművészeti és publicisztikai vonatkozásairól hallhatnak az érdeklődők.

A harmadíziglen szódás Bánffi szikvízkészítő család és a szódavíz történetével

Bánffi István

és fia,

Bánffi Ádám

segítségével ismerkedhetnek meg a Közéleti Kávéház pénteki előadásán. Az érdeklődők megtekinthetik az ország egyik legmodernebb szikvízüzemét, megkóstolhatják a szódavizet, a szódavízzel készült málnaszörpöt és az igazi szegedi fröccsöt.

A kisteleki dédnagyitól a szegedi modern üzemig

A Bánffi-család Kisteleken kezdte meg szódás működését. A kanyargós út a dédnagymama kisüzemétől, az ötvenes évek viharain keresztül vezetett a szocializmus hiánygazdaságába, majd a rendszerváltás utáni egyre növekvő és mind modernebbé váló szikvízüzemig. A számtalan elismerés, díj és a sok-sok elégedett ügyfél jelzi a hagyományos szódavíz létjogosultságát. A család és a szódavíz történetéről a jövő héten megjelenő, a

szegedikumokat feldolgozó sorozatunk

következő részében olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.