Közélet

Demokratikus Koalíció: stop a a politikai tisztogatásoknak

Demokratikus Koalíció: stop a a politikai tisztogatásoknak

2011. szeptember 9., péntek
Demokratikus Koalíció: stop a a politikai tisztogatásoknak

A szeptember 6-a fekete napként fog bevonulni az újkori demokráciánk történelmébe, ugyanis a kormánypárti többségű, Rubovszky György által vezetett Mentelmi Bizottság-nem meglepő módon- javasolja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését. Ez a szégyenteljes eset a magyar demokrácia történetében egyedülálló - áll a Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének sajtóközleményében.

"Sajnos mára bizonyossá vált, hogy az Orbán–kormány nem válogat az eszközökben, hogy politikai ellenfeleivel leszámoljon. Mint az várható volt, a kormánypárti többséggel rendelkező bizottság kedden, az LMP és a Jobbik asszisztálásával javasolta a volt miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését. Igaz, a korábbiakban ezt maga az érintett is javasolta, ám ezen kérése sajnos süket fülekre talált. A Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének minden tagja hisz Gyurcsány Ferenc ártatlanságában és kiáll a volt miniszterelnök mellett. Egyúttal felszólítja a kormányt, hogy a politikai boszorkányüldözés helyett, fókuszáljon arra, hogy az eddig folytatott hibás gazdasági lépéseit helyrehozza, és ne próbálja elterelni dilettantizmusát azzal, hogy lépten-nyomon elszámoltatást emlegetve koncepciós eljárásokat kreál" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.