Közélet

"Túlélőmódban" a Japán főváros

"Túlélőmódban" a Japán főváros

2011. március 19., szombat
"Túlélőmódban" a Japán főváros

Miközben a mentesítő csapatok kétségbeesetten próbálják elkerülni a még nagyobb nukleáris balesetet a sérült japán atomerőműben, megfogyatkoztak az emberek Tokió utcáin. Sokan a biztonságosabbnak tartott déli vidékekre utaznak, vagy a lakásukban maradnak a sugárzástól tartva. Több ország evakuálja polgárait Japánból - írja az InfoRádió.

A cunami, az utórengések és az áramszünetek túlélőmódba állították a japán főváros, Tokió lakosságát. Csütörtökön több ezer bankautomata mondta fel egy időre a szolgálatot, miközben a lakosok megpróbálják felhalmozni az élelmiszert. Egyes kerületekben jóval kevesebb az ember az utcákon, a reptereket viszont tömegek lepték el - azt követően, hogy egy sor ország távozásra szólította fel polgárait, illetve felajánlotta nekik, hogy evakuálja őket. A tokióiak nem reagáltak pánikkal a 220 kilométerre, északra történt nukleáris balesetre, de érezhetően aggódnak. Közben sok külföldi - kormánya felszólítására - elhagyja Japánt. Franciaország két gépet küldött polgárai kimenekítésére és a naritai repülőtéren francia nemzeti színeket viselő dolgozók terelgették az utasokat. Az Egyesült Államok több tízezer embert szállít haza. Több kormány egyelőre azt tanácsolja polgárainak, hogy távozzanak Tokióból és az északkeleti területekről. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.