Közélet

Rövidebb lesz a kampányidőszak és a kampánycsend

Rövidebb lesz a kampányidőszak és a kampánycsend

2010. június 21., hétfő
Rövidebb lesz a kampányidőszak és a kampánycsend

Az Országgyűlés döntése értelmében rövidebb lesz a választási kampány időszaka, és kampánycsend is csak a szavazás napján lesz – értesült a HírTv.

Az eddigi 72 napról 60 napra rövidítik a választási kampány időszakát. Emiatt egyes eljárási határidők is módosulnak. A jelöltajánlásra és a jelöltek bejelentésére vonatkozó határidők igazodnak a lerövidített kampányidőszakhoz. A választási bizottságoknak a jelöltek, listák nyilvántartásba vételére a korábbi három nap helyett két nap áll rendelkezésükre. A jogorvoslati eljárásokban is változnak a határidők, a rövidebb kampányidőszaknak megfelelően. A módosítás szerint a választási kampány a választás kitűzésétől a szavazás napjának kezdetéig tart. Ennek alapján a szavazás napján 0 órától 19 óráig tilos választási kampányt folytatni, vagyis eddig tart majd a kampánycsend. Eddig a szavazást megelőző napon kezdődött 0 órától a kampánycsend. További részleteket

a HírTv honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.