Közélet

Orbánnak adnak igazat a szegedi szocialisták

Orbánnak adnak igazat a szegedi szocialisták

2010. január 21., csütörtök
Orbánnak adnak igazat a szegedi szocialisták
Orbán Viktornak ad igazat Ujhelyi István MSZP-s országgyűlési képviselő. Az index.hu hírportál korábbi cikke szerint a Fidesz elnöke a decemberi választmányi ülésen kritizálta a párt szegedi szervezetét belső harcai miatt. Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke portálunknak elmondta, hogy nehéz lenne a kormányzati eredményekről beszámolniuk a szocialistáknak: annyi telik tőlük, hogy becsapják az embereket. „Nyolc év eredménye, hogy a korábban lesajnált Szeged mára beelőzte versenytársait, és irigyelt régióközpont lett” – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján. Ezzel szemben a szegedi Fidesz tartalmi javaslatokat nélkülözve csak „gáncsoskodik” Ujhelyi szerint.

Transzparens

Az MSZP szegedi irodájában tartott sajtótájékoztató alatt három fiatal egy transzparenst emelt föl, melyen a „Kuba és Zanzibár, luxus szoci oda jár!” felirat volt olvasható. Ezt követően távoztak a helyszínről. Mészáros Tamás irodavezető azt mondta: kérdésére a fiatalok a SZEGEDma.hu munkatársainak vallották magukat. A SZEGEDma.hu-nak természetesen nem munkatársai az ismeretlen fiatalok, akciójukhoz semmilyen közünk sincs.
A szocialista országgyűlési képviselő elmondta, hogy 2006-ban és a legfrissebb felmérések szerint idén is számos jobboldali család szavaz az MSZP-re a helyi Fidesz helyett a belharcok miatt. „Orbán Viktor fején találta a szegedi Fideszt, és ütött egyet rajta. Igaza van a pártelnöknek, hiszen kisstílű és belső harcoktól sújtott a szegedi ellenzék” – tette hozzá Ujhelyi, majd azt a kérdést tette fel, hogy az „egymással ellenzékben is marakodó helyi ellenzék alkalmas lesz-e a város képviseletére.”

Gyimesi: még a baloldaliak sem támogatják az MSZP-t

„Nemhogy a jobboldali szavazók nem szavaznak a szocialistákra, de a baloldali érzelmű szegediek is megismerték az MSZP-t, és elpártoltak tőlük” – reagált Ujhelyi kijelentésére Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke. Gyimesi szerint ebből is látszik, hogy nagy bajban vannak a szocialisták, hisz ennyi telik tőlük. A Fidesz szegedi elnöke a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy nehéz volna a kormány teljesítményével kampányolniuk, hiszen a Zuschlag-ügy, a BKV-botrányok, Hunvald és az ellopott milliárdok fémjelzik az elmúlt évek kormányzását. A szegedi ellenzék városházi munkáját egyébként Solymos László szegedi alpolgármester is kritizálta a sajtótájékoztatón. Mint elmondta, 34 közgyűlési ülésen 869 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, melyeken összesen 2459 döntés született. A szegedi Fidesz ez idő alatt mindössze 100 módosító javaslatot terjesztett be, így Solymos szerint a város lakosságát érintő ügyek mindössze 4%-ával kapcsolatban volt mondanivalójuk. Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke ezzel kapcsolatban portálunknak elmondta, sejtették, hogy az MSZP mocskos kampányt fog folytatni, „azt teszik, amit elmúlt 8 évben tettek, hazudni fognak az embereknek, és félrevezetik a közvéleményt.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.