Ujhelyi István mosolya Kálmán Olga szerint sem őszinte

2017. május 23., kedd · 18 hozzászólás

egyenesen

Még a Hír TV sztárműsorvezetője számára is érthetetlen, kiket zárna ki Botka László a baloldal választási listájáról, és Ujhelyi István sem adott rá választ, kik azok a szocialisták, akik felelősek lehetnek azért, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett 2010-ben.

„A 2010-es kudarc főszereplőinek, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika
megtestesítőinek háttérbe kell vonulniuk. Ezek a politikusok nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as országos választási listáján” – írja miniszterelnök-jelölti programjában Botka László. Szeged szocialista polgármestere nem fejti ki bővebben, kire vagy kikre utalt ezzel a gondolatmenettel, mely már csak azért is érdekes, mert maga is 1994 óta aktív szereplője az MSZP-nek, egyebek mellett parlamenti képviselőként 2002 és 2010 között a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány valamennyi nemzetrontó intézkedését megszavazta, sőt, sajtóhírek szerint Gyurcsány egyik legfontosabb szövetségese volt Medgyessy Péter megbuktatásában, a 2004-es kormányfőcserében.

Az országos sajtóban az elmúlt tíz nap során sokan sokféleképpen értékelték ezt a botkai programelemet, és abban konszenzus alakult ki, hogy a jelölt-jelölt megkezdte a párton belüli kvázi „tisztogatást”, ám nem sikerült semmiféle konkrétumot kicsikarni azzal kapcsolatban, pontosan mely szereplőkre is célozhatott a polgármester. Szekeres Imre utalt egyedül arra, hogy az üzenet elsősorban Gyurcsány Ferencnek szólhat, ami egészen pikáns kijelentés, tekintve, hogy a DK egyelőre távol áll attól, hogy Gyurcsány-mentes közös listát állítson az MSZP-vel, márpedig ez Botka egyik korábban ismertetett, és azóta is szinte minden héten elmantrázott alapfeltétele.

Hétfőn este a Hír TV Egyenesen című műsorában Kálmán Olga egyenesen a szegedi MSZP másik arcától, Ujhelyi István egyenesügyi európai parlamenti képviselőtől próbálta (csak így, egyenesen) megtudakolni, kinek és mit kellett elkövetnie ahhoz, hogy egyenesen rákerüljön a Botka-listára. Ám nem kapott egyenesen választ, és akkor még finoman fogalmaztunk. Ujhelyi a percekig tartó, néhol zavarosnak és keszekuszának tűnő verbális adok-kapok során azt igyekezett bizonygatni, hogy az MSZP miniszterelnök-jelölt-jelöltje alapvetően két tételt fogalmazott meg. Tézisei valának: nem hozhatják vissza a 2010 előtti világot, illetve soha nem látott és a nagyközönség számára is szokatlan rendet kell vágni az MSZP-ben, azaz aki „innentől nem képes megérteni, hogy egy rossz mondat vagy rossz politikai akció is segítheti Orbán Viktor hatalomban maradását, az kockáztatja a 2018-as listán való szereplését”.

Simicska Lajos sztárigazolása, szegény jó Kálmán Olga többször nekifutott, hogy kihúzza Ujhelyi István ügyeletes brüsszeli Magyarország-feljelentgetőből, hogy vajh milyen kritériumok alapján és pontosan ki határozza meg, hogy mely szocialista politikusok számítanak „bűnösnek” a Fidesz-kétharmadban. Vajon elég, ha rajta szerepeltek a 2010-es MSZP-listán, netán pártfunkciót kellett viselniük? Mi kell ahhoz, hogy valaki a szocialisták korábbi – idézet Ujhelyitől – „bukott politikáját” szimbolizálja? Még azt is nekiszegezte vendégének, hogy érzi, vajon ő maga – mint korábbi parlamenti képviselő, sőt államtitkár (később országgyűlési alelnök) – elősegítette-e a Fidesz 2010-es kétharmadát. Egyenes válasz azonban természetesen nem érkezett, hiába erősködött a műsorvezető, hogy magán az MSZP-n belül is gőzerővel folyik a találgatás.

Az EP-képviselő legfrappánsabb egérútjai között szerepelt a „nem lesz kódmegfejtő négyzetrács, ahol nevek esnek ki”, de leginkább afelé próbált terelni, hogy Botka fent is idézett útmutatása valamiféle „szimbolikus mondat”, no meg mindez „nem lényegi kérdés”.

Ez azonban már Kálmán Olgának is sok(k) volt. „Nekem nem tűnik őszintének a mosolya” – rántotta le a leplet – akarva-akaratlanul nemcsak Ujhelyi Istvánról, hanem az egész saját csapdájában vergődő, „se veled, se nélküled” baloldalról. Arról a baloldalról, ahol úgy tűnik, a vén Európába a Maldív-szigeteken keresztül vezet az út. Ahol napbarnított mélytengeri búvárok Rolex órával a csuklón, luxusterepjáróból tennének fene nagy szociális igazságot, és fizettetnék (szegény) gazdagokat.

Hiába, a szocialista mimika már csak ilyen, nem változik. Időtlen.

ujhelyitanu24
Ujhelyi István 2009-ben a Zuschlag-per tárgyalásán is megizzadt

Magyar Hírlap: Szeviép-milliók Ujhelyi sofőrjének

2017. március 10., péntek · 24 hozzászólás

szeviep_demonstracio01_gs

A szegedi csoda sikereiben fürdő cégvezetők néhány évig bujkáltak Szegeden, a Botka-féle városvezetés pedig még azt is igyekezett elfelejteni, hogy a Szeviéppel közös gazdasági társaságot alapítottak – mondták a Magyar Hírlap forrásaink a cég tizenegymilliárd forintos csődjéről. Tovább »

Ujhelyi: elérhető közelségbe került az európai fiatalok számára ingyenes Interrail bérlet terve

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

Elérhető közelségbe került az uniós fiatalok számára ingyenes Interrail vasúti bérlet terve, miután az erről szóló javaslatot Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője is támogatásáról biztosította – közölte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Az MSZP reformcsomagot készített az Európai Unió “újraegyesítése” céljából

2016. augusztus 28., vasárnap · Hozzászólok

Átfogó reformcsomagot állított össze az MSZP az Európai Unió “újraegyesítése” céljából, a konkrét módosításokat tartalmazó javaslatokat a következő napokban fogják ismertetni Brüsszelben – közölte vasárnap Ujhelyi István, a szocialista párt alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője. Tovább »

A Botka-hiszti és az előrehozott választás esélyei

2016. július 14., csütörtök · 69 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

Miután saját párttársai szavazták le, Botka László 43 évesen válaszútra érkezett: beragad Szegeden, vagy megpróbál visszakapaszkodni az országos porondra? Milyen ambíciókat dédelget még? Meghozza-e valahára a döntését, egyáltalán lesz-e olyan helyzetben, hogy meghozhatja? És mit jelent mindez a változást akaró szegedi szerveződések számára? Tovább »

Következő oldal »