Ujhelyi: erős Európa nélkül nincsenek erős visegrádi országok sem

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Fontos pillére lehetne az átalakuló Európai Uniónak a visegrádi országok szövetsége, de csak akkor, ha a szándékok nem a közösség szétverésére, hanem az unió józan és bölcs megerősítésére irányulnak – hangsúlyozta hétfői közleményében Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő. Tovább »

Nem fenyegeti veszély a 30 éves Erasmus programban való magyar részvételt

2017. június 16., péntek · Egy hozzászólás

kulfoldi_diakok_17_gs

Három évtizedes múltra tekinthet vissza az ERASMUS program, amely európai szinten kilencmillió fiatal számára tette lehetővé, hogy belekóstolhasson a földrész egy másik államának oktatási rendszerébe. Ujhelyi István szegedi szocialista EP-képviselő szerint, ha marad a jelenlegi kormány, akkor nem követik újabb magyar diákok az eddigi kétszázezer résztevőt. Pál József volt nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, az Olasz Tanszék vezetője szerint azonban nincs erre utaló jel, csupán politikai hangulatkeltés jelenik meg. Az évforduló alkalmából számba vettük azt is, hogy mit adott Szegednek és a szegedi egyetemistáknak a program. Tovább »

Deutsch elutasította, hogy “a zsarolás eszközévé tegyék” az uniós kohéziós politikát

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Határozottan elutasította Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kedden azokat a javaslatokat, amelyek értelmében az alapvető jogállamisági elvek betartásához vagy a bevándorlók átvételéhez kötnék az uniós kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára. Tovább »

Ujhelyi István mosolya Kálmán Olga szerint sem őszinte

2017. május 23., kedd · 19 hozzászólás

egyenesen

Még a Hír TV sztárműsorvezetője számára is érthetetlen, kiket zárna ki Botka László a baloldal választási listájáról, és Ujhelyi István sem adott rá választ, kik azok a szocialisták, akik felelősek lehetnek azért, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett 2010-ben. Tovább »

Magyar Hírlap: Szeviép-milliók Ujhelyi sofőrjének

2017. március 10., péntek · 24 hozzászólás

szeviep_demonstracio01_gs

A szegedi csoda sikereiben fürdő cégvezetők néhány évig bujkáltak Szegeden, a Botka-féle városvezetés pedig még azt is igyekezett elfelejteni, hogy a Szeviéppel közös gazdasági társaságot alapítottak – mondták a Magyar Hírlap forrásaink a cég tizenegymilliárd forintos csődjéről. Tovább »

Ujhelyi: elérhető közelségbe került az európai fiatalok számára ingyenes Interrail bérlet terve

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

Elérhető közelségbe került az uniós fiatalok számára ingyenes Interrail vasúti bérlet terve, miután az erről szóló javaslatot Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője is támogatásáról biztosította – közölte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Az MSZP reformcsomagot készített az Európai Unió “újraegyesítése” céljából

2016. augusztus 28., vasárnap · Hozzászólok

Átfogó reformcsomagot állított össze az MSZP az Európai Unió “újraegyesítése” céljából, a konkrét módosításokat tartalmazó javaslatokat a következő napokban fogják ismertetni Brüsszelben – közölte vasárnap Ujhelyi István, a szocialista párt alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője. Tovább »

A Botka-hiszti és az előrehozott választás esélyei

2016. július 14., csütörtök · 69 hozzászólás

kozgyules_varosi22_gs

Miután saját párttársai szavazták le, Botka László 43 évesen válaszútra érkezett: beragad Szegeden, vagy megpróbál visszakapaszkodni az országos porondra? Milyen ambíciókat dédelget még? Meghozza-e valahára a döntését, egyáltalán lesz-e olyan helyzetben, hogy meghozhatja? És mit jelent mindez a változást akaró szegedi szerveződések számára? Tovább »

Szabó Bálint: Hívja vissza Báló Tamást Botka László!

2016. június 27., hétfő · 19 hozzászólás

szabo_baliont_sajttaj02_gs

Ma újabb tanúkat hallgattak meg a Szeviép-ügy tárgyalásán. Szabó szerint egyértelműen kiderült, hogy ugyan egy stróman volt Báló Tamás, Ujhelyi egykori sofőrje, de szerepet játszott a több mint 400 millió forint eltűnésében. Ezért követeli Botka Lászlótól, hogy hívja vissza az SZKT repülési üzletágának jelenlegi vezetőjét. Szabó szeretné, ha időközi választásokon értékelhetnék a szegediek Botka eddigi teljesítményét. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ujhelyi István érdekeltségi köreihez vezetnek a Cserepes sori piacon a szálak?

2016. április 5., kedd · 7 hozzászólás

jobbik_sajttaj004

A szegedi Jobbik visszahívná a Cserepes sori piac élére kinevezett MSZP-s Rácz Attilát, a pénzügyi bizottság szerdán reggel tárgyalhatja az erről szóló, Tóth Péter nevével fémjelzett sürgősségi előterjesztést. Sajtótájékoztatóján aggasztónak nevezte, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő érdekeltségi körébe tartozó személyek és cégek jelentek meg a piac környékén, erről is véleményt alkothat a baloldali többséggel működő pénzügyi bizottság holnap. Tovább »

Kínai biznisz, dinók és a Szeviép-s(z)aga – baloldali üzleti-politikai háló a Cserepes sori piac körül?

2016. április 5., kedd · 24 hozzászólás

cserepes_sor_piac19_gs

Miközben állóháborúvá fajult az MSZP-s igazgató és a drasztikus bérletidíj-emelés miatt sztrájkoló bérlők közötti küzdelem, érdekes politikai-gazdasági háló is kirajzolódik a szegedi Cserepes sori piac környékén. Tovább »

B. Nagy László: Épeszű ember nem támogatja a migránsok Szegedre telepítését + SZAVAZÁS

2016. március 24., csütörtök · 34 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

Szeged nem valamiféle országon kívüli városállam – üzeni Botka László MSZP-s polgármesternek és Ujhelyi István EP-képviselőnek Szeged város fideszes parlamenti képviselője.
Tovább »

Botrányfelhők a szegedi MSZP fölött – az országos sajtóig érnek a súlyos és kínos ügyek

2015. november 27., péntek · 61 hozzászólás

mszp_sajttaj02kf

Számos komoly botránnyal kell szembenézniük szegedi szocialista politikusoknak és családtagjaiknak ezekben a hetekben – az egyik civil szervezet immár Botkagate-ről beszél. Tovább »

EP-vita Magyarországról: Ujhelyi és Niedermüller előzetes nyilatkozata

2015. május 19., kedd · 3 hozzászólás

Nem pusztán a halálbüntetés kérdéséről vagy a bevándorlási konzultációs kérdőívről, hanem arról lesz szó a kedd délutáni európai parlamenti vitában, hogy Magyarország, az Európai Unió tagja miért nem tartja tiszteletben a közös európai értékeket és alapelveket – hangsúlyozta néhány órával az EP-vita megkezdése előtt tartott közös strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP, valamint Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője.
Tovább »

Szeviép-ügy: ismét petíciót nyújtott be a polgármesternek Szabó Bálint + FOTÓK

2015. május 8., péntek · 6 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását sürgette Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője, hogy a politikai és közéleti személyiségeket is érintő, többmilliárdos gazdasági bűncselekmény elkövetői körét mihamarabb feltérképezhessék. Tovább »

Trócsányi a halálbüntetésről: Magyarországnak kötelezettségei vannak

2015. április 30., csütörtök · 6 hozzászólás

trocsanyi_laszlo02_gs

A jog szilárd és a jogból egyértelműen következik, hogy Magyarországnak milyen kötelezettségei vannak – szögezte le Trócsányi László a halálbüntetéssel kapcsolatban. Az igazságügy-miniszter kijelentette, hazánk az áldozatok pártján áll és a bűnmegelőzésre helyez nagy hangsúlyt az új büntetőeljárási törvény is. Tovább »

Európa mi vagyunk – Szijjártó Péter és Ujhelyi István a magyar-kínai kapcsolatokról + FOTÓK

2015. április 17., péntek · 7 hozzászólás

konfuciusz_teahaz_szijjarto12kf

A külgazdasági- és külügyminiszter volt a Konfuciusz Teaház vendége csütörtökön, aki Ujhelyi Istvánnal, az Európai Parlament szocialista képviselőjével beszélt a keleti nyitás politikájáról, a magyar-kínai kapcsolatok alakulásáról és Szeged szerepéről ebben a gazdasági együttműködésben. Tovább »

Útdíj: bírósághoz fordul a szocialista Ujhelyi István

2015. február 9., hétfő · Hozzászólok

Közérdekű adatigénylés elmulasztása miatt a Fővárosi Törvényszékhez fordul hétfőn a szocialista Ujhelyi István európai parlamenti (EP-) képviselő, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem adott számára tájékoztatást az új útdíjfizetési szabályok bevezetését megalapozó háttértanulmányokról.
Tovább »

A bíróság kezdeményezi Ujhelyi István mentelmi jogának felfüggesztését

2015. január 21., szerda · 7 hozzászólás

ujhelyi_istvan01_gs

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi a Pesti Központi Kerületi Bíróság – tájékoztatta a politikust feljelentő Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerdán az MTI-t, továbbítva az erről szóló bírósági végzést. Tovább »

Gál Kinga: a szocialista frakció nem támogatta az EP kisebbségügyi munkacsoportjának a megalakulását

2015. január 16., péntek · Egy hozzászólás

A sajtóban megjelentekkel ellentétben az Európai Parlament (EP) kisebbségügyi munkacsoportja tavaly decemberben tartotta meg alakuló és tisztújító ülését, amelyen Gál Kinga fideszes EP-képviselőt a munkacsoport társelnökévé választották, az EP szocialista frakciója a munkacsoport létrejöttét nem támogatta, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pedig jelen sem volt a decemberi alakuló ülésen – közölte pénteki közleményében Gál Kinga. Tovább »

Magyar EP-képviselők Európa jövőjéről – Az “Európai Egyesült Államok” létrehozásától a “nemzetállamok Európájáig”

2014. október 14., kedd · Hozzászólok

Az új összetételű Európai Parlamentben (EP) központi kérdés lesz az integráció mélyítése irányában való továbbhaladás vagy a tagállamok mozgásterének bővítése – derült ki magyar európai parlamenti (EP-) képviselőknek az Európai Unió jövőjéről, fejlődési irányáról és az azt övező dilemmákról Brüsszelben adott nyilatkozataiból. Tovább »

Botkától kérdez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, a szegedi MSZP elképedt (FRISSÍTVE)

2014. október 3., péntek · 36 hozzászólás

szabo_balint01_gs

Tizenkét kérdést intézett Botka Lászlóhoz Szeviép-ügyben a károsult alvállalkozók egy csoportját képviselő Szabó Bálint, míg Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt arra kéri, az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tegyen bejelentést a ki nem fizetett alvállalkozók ügyében. Az MSZP Frakció Szeged közleményben reagál. Tovább »

Lázár: Az MSZP nem először jelenti fel hazáját – Az EU csalás elleni hivatalához fordul Ujhelyi

2014. október 1., szerda · 3 hozzászólás

Az Európai Unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak a véleményét kéri Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője, a párt alelnöke arról, hogy – mint az EP brüsszeli épületében kedden tartott sajtóértekezletén szóvá tette – egyes fideszes politikusok összefüggésbe hozzák az önkormányzatoknak az elkövetkező évekre juttatott uniós fejlesztési források mértékét az októberi választások nyomán megalakuló önkormányzatok politikai összetételével. Tovább »

Ujhelyi: Akkor is jutna Szegednek az EU-s forrásokból, ha marslakó lenne a kormányfő

2014. szeptember 22., hétfő · 35 hozzászólás

ujhelyi_istvan01_gs

Háromszáz milliárd forintnyi uniós forrás hasznosult Szegeden és a régióban az előző EU-s ciklusban, ugyanekkora összeget várnak a következő időszaktól is – mondta Ujhelyi István. Az EP-képviselő kiemelte, a brüsszeli forrás felosztása nem pártszínek alapján történik. A Fidesz szegedi szervezete szerint a kormány felel az EU-s pénzek felhasználásáért. Tovább »

Fidesz-KDNP: nagyobb szerénységet kérünk Ujhelyi Istvántól

2014. július 25., péntek · 4 hozzászólás

Levél- és nyilatkozatváltásba torkollt, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) küldöttsége a múlt héten levélben fordult az EP szociáldemokrata frakciójának vezetőjéhez. Miután Gianni Pittella válaszolt a néppárti politikusoknak, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő nyílt levélben emelte fel szavát az ellen, hogy a fideszes képviselők szerinte “gyáván feljelentgetnek”. Pénteken a Fidesz-KDNP-delegáció közleményben reagált Ujhelyi nyílt levelére, “nagyobb szerénységet” kérve a politikustól. Tovább »

Ujhelyi István nyílt levélben tiltakozik a Fidesz-KDNP Gianni Pittellának írt levele miatt

2014. július 25., péntek · 7 hozzászólás

mszp_ujhelyi_eu_sajttaj02_gs

Gyürk Andrásnak és Szájer Józsefnek, valamint a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) küldöttségének címzett nyílt levelet tett közzé csütörtökön Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, a párt EP-képviselője, amelyben az ellen emeli fel szavát, hogy a fideszes politikusok levélben keresték meg Gianni Pittellát, az EP szociáldemokrata frakciójának vezetőjét.
Tovább »

Ujhelyi István: emelje Magyarország 29 évre az ifjúsági garanciaprogramban való részvétel felső korhatárát!

2014. július 16., szerda · Egy hozzászólás

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán azt kezdeményezte Strasbourgban, hogy a magyar kormány emelje 25-ről 29 évre az ifjúsági garanciaprogramban való részvétel felső korhatárát, és ne késlekedjen tovább a program beindításával.
Tovább »

Ujhelyi: óriásit bukott az MSZP, új struktúrát kell építenünk!

2014. május 26., hétfő · 53 hozzászólás

mszp_ujhelyi_eu_sajttaj02_gs

Nem az országos pártszékháznak köszönhető, hogy még létezik az MSZP – közölte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, aki úgy értékelte, hogy Szegeden győzött a baloldal, melynek megújítása azonban egyre sürgetőbb feladat. Tovább »

Az akácos útról a munkahelyteremtés felé terelne Ujhelyi

2014. május 14., szerda · 15 hozzászólás

mszp_ujhelyi_eu_sajttaj03_gs

Történelmi esély előtt áll Szeged azzal, hogy először küldhet saját képviselőt az Európai Parlamentbe – hangsúlyozta Szabó Sándor szerda délután a Szegfű Klubban, ahol Ujhelyi Istvánt látták vendégül. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje munkahelyteremtéssel és átgondolt gazdaságpolitikával csábítaná haza a külföldön dolgozó magyarok százezreit. Tovább »

Pelczné Gáll Ildikó: nem bólogatni kell az EU bizottságaiban + FOTÓK

2014. május 3., szombat · 15 hozzászólás

epvalasztas_pelczne_mj16

Az EP-képviselő az erős érdekérvényesítéssel kapcsolatban fogalmazott így, és üzent Ujhelyi Istvánnak szegedi MSZP-s képviselőjelöltnek, aki szerinte tapasztalatlansága miatt tartja követendő útnak a bólogatást, mint nemzetképviseletet az EU-ban. Tovább »

Szabó Sándor: Mesterházyval, Botkával vagy mással – az MSZP-nek meg kell újulnia!

2014. április 22., kedd · 84 hozzászólás

szabo_sandor03_gs

A helyi Fideszről is véleményt mondtak a szegediek április 6-án Szabó Sándor szerint. Csongrád megye 1-es választókerületének leendő MSZP-s országgyűlési képviselője a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy a szocialista pártnak megújulásra van szüksége, amit csak alulról építkezve lehet megvalósítani. Tovább »

EP-kampány: az MSZP gyűjti az ajánlásokat, Ujhelyi piros könyvet nyitott

2014. április 8., kedd · 23 hozzászólás

mszp_ujhelyi_szabo_01_gs
A Kárász utcán standol az MSZP, megkezdték az ajánlások gyűjtését a májusi európai parlamenti választásokra. A párt listáján második helyen Ujhelyi István áll, aki úgy kalkulál, csak Szegeden belül meg tudja szerezni az EP-képviselőséghez elegendő szavazatszámot. Tovább »

Következő oldal »