Ujhelyi: erős Európa nélkül nincsenek erős visegrádi országok sem

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Fontos pillére lehetne az átalakuló Európai Uniónak a visegrádi országok szövetsége, de csak akkor, ha a szándékok nem a közösség szétverésére, hanem az unió józan és bölcs megerősítésére irányulnak – hangsúlyozta hétfői közleményében Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő. Tovább »

Nem fenyegeti veszély a 30 éves Erasmus programban való magyar részvételt

2017. június 16., péntek · Egy hozzászólás

kulfoldi_diakok_17_gs

Három évtizedes múltra tekinthet vissza az ERASMUS program, amely európai szinten kilencmillió fiatal számára tette lehetővé, hogy belekóstolhasson a földrész egy másik államának oktatási rendszerébe. Ujhelyi István szegedi szocialista EP-képviselő szerint, ha marad a jelenlegi kormány, akkor nem követik újabb magyar diákok az eddigi kétszázezer résztevőt. Pál József volt nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, az Olasz Tanszék vezetője szerint azonban nincs erre utaló jel, csupán politikai hangulatkeltés jelenik meg. Az évforduló alkalmából számba vettük azt is, hogy mit adott Szegednek és a szegedi egyetemistáknak a program. Tovább »

Deutsch elutasította, hogy “a zsarolás eszközévé tegyék” az uniós kohéziós politikát

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Határozottan elutasította Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kedden azokat a javaslatokat, amelyek értelmében az alapvető jogállamisági elvek betartásához vagy a bevándorlók átvételéhez kötnék az uniós kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára. Tovább »

Ujhelyi István mosolya Kálmán Olga szerint sem őszinte

2017. május 23., kedd · 19 hozzászólás

egyenesen

Még a Hír TV sztárműsorvezetője számára is érthetetlen, kiket zárna ki Botka László a baloldal választási listájáról, és Ujhelyi István sem adott rá választ, kik azok a szocialisták, akik felelősek lehetnek azért, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett 2010-ben. Tovább »

Magyar Hírlap: Szeviép-milliók Ujhelyi sofőrjének

2017. március 10., péntek · 24 hozzászólás

szeviep_demonstracio01_gs

A szegedi csoda sikereiben fürdő cégvezetők néhány évig bujkáltak Szegeden, a Botka-féle városvezetés pedig még azt is igyekezett elfelejteni, hogy a Szeviéppel közös gazdasági társaságot alapítottak – mondták a Magyar Hírlap forrásaink a cég tizenegymilliárd forintos csődjéről. Tovább »

Ujhelyi: elérhető közelségbe került az európai fiatalok számára ingyenes Interrail bérlet terve

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

Elérhető közelségbe került az uniós fiatalok számára ingyenes Interrail vasúti bérlet terve, miután az erről szóló javaslatot Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője is támogatásáról biztosította – közölte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Következő oldal »