Sport

Hiába az első félidei remek játék, egy ponttal távozott a Soroksár Szegedről

Hiába az első félidei remek játék, egy ponttal távozott a Soroksár Szegedről

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 28., vasárnap
Hiába az első félidei remek játék, egy ponttal távozott a Soroksár Szegedről

Egy kulcsfontosságú győzelmet aratott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hétfőn, a forduló rangadóján a Győr ellen. A szegediek mindössze három pontra állnak a feljutástól, innentől minden meccs egy döntőnek felel meg. Az első ilyen találkozó a Sokoksár ellen következett a Szent Gellért Fórumban, ahol népes szurkolósereg biztatta a hazaiakat.

Fotó: Gémes Sándor

 

A második perc végén kis híján megszületett a szegedi vezetés egy szépen kidolgozott szögletkombináció végén. A röviden elvégzett sarokrúgás után a ballábas beadás élesen, laposan érkezett az ötös sarkához, ahol Bíró Bence pörgetett bele, éppen a kapufa mellett csorgott el a labda. Hét perccel később még közelebb került a gólszerzéshez a Szeged: egy remek ballábas szöglet után a közelről érkező Szilágyi-fejesbe egy reflexmozdulattal kapott bele a soroksáriak kapusa, és tolta lécre a labdát, ami nem  gólvonal mögé pattant, a védők pedig tisztázni tudtak. Többet birtokolták a labdát a szegediek, többször is a vendégek védelme mögé kerültek, de a vezetést továbbra sem sikerült megszerezni.

A következő kapufa veszélyes kísérletig a 30. percig kellett várni. Tóth Bence próbálkozott megközelítőleg 22 méterről, lövését magabiztosan fogta a kapus. A Soroksár egy pontrúgás utáni beadást kivéve, mást nem tudott felmutatni. Az utolsó percekre ismét egy kicsit felpezsdült a találkozó, de túlságosan veszélyesnek nem mondható szegedi próbálkozások nem hoztak gólt.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC Kft. 0-0

 

Továbbra sem akart megszületni az a vezetés: az 53. perc elején Márkvárt elé került egy, a vendég védelem által tisztázott labda, a szegedi középpályás sokat nem teketóriázott, lövésre vállalkozott. Kísérletét azonban eltörte, de az így is veszélyes lett a végén, hiszen Borvető beletette a lábát, azonban kapura már nem tudta a játékszert irányítani. Három perccel később egy újabb távoli hazai kísérletet lehetett feljegyezni: Zuigéber próbálkozását, a találkozón nem először magabiztosan fogta a Soroksár kapuvédője. Egészen a 61. percig kellett várni ez első komoly vendég lehetőségre: mondjuk helyzetnek nem lehetett ezt sem nevezni, egy remekül eltekert távoli próbálkozás után forgott veszélyben a szegedi kapu, a labda centikkel szállt el a hosszú kapufa mellett.

Ahogy teltek a percek, egyre inkább tapintható volt a feszültség a pályán, főként szegedi oldalon, hiszen tudták, hogy csak a győzelem elfogadható. Az elmúlt tíz perc szinte csak a Soroksárról szólt: folyamatosan a Szeged térfelén tartották a labdát, pontrúgást harcoltak ki pontrúgás után, többször volt lehetőségük távoli lövésekre. A 82. percben minden korábbinál hangosabb volt a szegedi publikum, amikor is a soroksári kapu torkában flipperezett a labda, szabálytalanság gyanú is felmerült, de végül nem született gól, és nem ítéltek büntetőt sem. Több meleg pillanatot éltek még át a vendégek a kapujuk közvetlen előterében, de sikeresen megúszták kapott gól nélkül.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC Kft. 0-0

 

Merkantil Bank Liga 30. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 2234 néző előtt, vezette: Farkas Tibor (Belicza Bence Péter, Vad Anita)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC Kft. 0-0 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T., Szilágyi Z., Haris A. ('68 Magyar Zs.), Könczey M., Horváth M., Papp Á. ('68 Klausz M.), Borvető Á. ('68 Óvári Zs.), Bíró B. ('78 Palincsár M.), Zuigéber Á ('88 Gajdos Zs.)., Tóth B., Márkvárt D., vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Soroksár SC Kft.: Mergl Sz., Kékesi A., Kaján N., Németh E., Gálfi Z. ('94 Hajdú R.), Köböl K. ('88 Varga I.) , Say S., Lovrencsics B. ('84 Dragoner F.), Króner M., Vass Á., Varga Z. ('89 Borbély B.), vezetőedző: Lipcsei Péter

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.