Közélet

Az SZDSZ és a Jobbik "találkozója" Szegeden

Az SZDSZ és a Jobbik "találkozója" Szegeden

2009. május 6., szerda
Az SZDSZ és a Jobbik "találkozója" Szegeden
fodorgabor3
Az országos EP-kampány keretében Szegedre látogatott Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A liberális párt szegedi székháza előtt a kampány keretében - mivel demonstrációra nem kaptak engedélyt - a Jobbik állította fel standját. Fodor s a radikális párt képviselői üdvözölték egymást. Az SZDSZ elnöke a székházban a liberális értékekről és a szélsőséges erők megjelenéséről értekezett.

Fodor Gábor

mikor megérkezett az SZDSZ szegedi székháza elé, illendően üdvözölte a szegedi jobbikosokat, akik „a harmadik erő" felkiáltással köszöntek a politikusnak. A liberális pártvezető sok sikert kívánt a kampányhoz, majd elfogadta a Jobbik szórólapját. Ezután

Rácz Tibor

, a radikálisok szegedi alelnöke -

aki délelőtt már egyszer kilátogatott a liberálisok rezidenciája elé

-, egy „És te hun vagy?" feliratú pólóval is meg szerette volna ajándékozni Fodort, amit a politikus visszautasított.

Fodor: szélsőségesek helyett az SZDSZ

fodorgabor6

A látványos felvezetés után a székház falai közt már a retorikáé volt a főszerep. A pártvezér szerint az EP-választás tétje többek között az is, hogy az európai liberálisok közé bekerül-e magyar képviselő. Ugyanakkor komoly belpolitikai hozama is van a választásnak: ki lesz a harmadik erő a Fidesz és az MSZP mögött. Fodor szerint az ő kampányuk lényege az, hogy megszólítsák a liberális értékrendet magukénak vallókat, aminek

Kossuth

óta komoly hagyománya van Magyarországon. Mint mondta, a külföldi sajtó is arról ír, hogy országunkban erősödik a szélsőségesek térnyerése, ezért pártja a kampányban is arra helyezte a hangsúlyt, hogy a gyűlöletkeltés, kirekesztés helyett a liberális eszmékre, többek között a szolidaritásra, az egyenlő jogok érvényesítésére fogékony szavazókat megszólítsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.