Illegális bevándorlás

Vármegyénkben nem bukkantak migránsokra

Vármegyénkben nem bukkantak migránsokra

Márton Andrea
2024. január 31., szerda
Vármegyénkben nem bukkantak migránsokra
 

Magyarország területén, a szolgálatot teljesítő rendőrök, 2024. január 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csongrád-Csanád Vármegyében kedden nem bukkantak migránsokra.

Közel kilenc éve áll a magyar határon a 165 kilométer hosszú és négy méter magas kerítés. A migránsok közül a legtöbben szír, afgán, török és pakisztáni állampolgárok. Közülük a török állampolgárok még legálisan lépnek be Szerbiába, majd illegálisan próbálnak az Európai Unió területére jutni - mondta. Idén eddig 669 magyar rendőr teljesített szolgálatot külföldön, elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában nyújtottak segítséget a határ védelmében, a Frontex műveletekben Bulgáriában és Görögországban vettek részt. A magyar határon pedig osztrák, török, cseh és szlovák rendőri erők is dolgoznak

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.