Lázár: történelmi érdemeink vannak a határok megvédésében

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az Európai ügyek bizottságának éves meghallgatásán. Tovább »

Orbán: Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában

2017. október 9., hétfő · 4 hozzászólás

Európában ma kétfajta ország létezik: ahol biztonságos az élet és ahol nem az; Magyarország a legbiztonságosabbak egyike, köszönhetően jó rendőreinek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hősök terén, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén. Tovább »

Nógrádi György: Európa csendben a magyar példát követi

2017. szeptember 30., szombat · Hozzászólok

A biztonságpolitikai szakértő szerint lassan EU-ban is fontosabbá válik a biztonság kérdése. Úgy látja, más bevándorlási célterületek sokkal szigorúbban lépnek fel az illegális migráció ellen, mint az öreg kontinens. Nógrádi azt tapasztalja, hogy habár mindig kritizálják a nyugati politikusok Orbánt, mégis néhány hónappal később csendben az ő tanácsait követik. Tovább »

Szijjártó: a német politikai vezetők elismerik a határvédelem fontosságát

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

A német politikai vezetők is elismerik a külső határok védelmének fontosságát, és elismerik Magyarország teljesítményét, függetlenül attól, hogy melyik politikai oldalhoz tartoznak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Stuttgartban folytatott tárgyalásai után. Tovább »

Takács Szabolcs: nincs elmaradásunk a migrációs kiadásokkal

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Magyarországnak nincs elmaradása a migráció kezelésével kapcsolatos kiadások tekintetében, adóssága más országoknak van Magyarországgal szemben – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács hétfői ülését követően Brüsszelben. Tovább »

Elismerésben részesült a megye határvédelmi szolgálatért

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelése során a Magyar Honvédség és a Rendőrség sikeres együttműködése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata elismerésben részesült Lukács János rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos. Tovább »

Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Nyár eleje óta nem jutott át annyi illegális bevándorló a déli határon felépített kerítésen, mint pénteken. Folyamatosan munkát adnak a rendőröknek és a katonáknak, hiszen például Ásotthalomnál, Apátfalvánál, Kelebiánál is tartóztattak fel határsértőket – és ez még nem is a teljes lista – számolt be róla a Magyar Idők. Tovább »

Szijjártó Péter: Lassan elegünk van a szolidaritásról szóló frázisokból

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Lassan elegünk van a szolidaritásról szóló frázisokból, miszerint nem szabad szemezgetni, és minden országnak be kell fogadnia a menekülteket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Wiener Zeitung című osztrák lap szerdai számában megjelent interjújában. Tovább »

Juncker Orbánnak: az európai szolidaritás “kétirányú utca”

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Az Európai Bizottság kész gyorsan megvizsgálni a magyar kormány kérését a határvédelmi költségekhez való további hozzájárulásról, amelynek megítélése konkrét, szükséges esetben indokolt lehet – írta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Orbán Viktor kormányfőnek küldött válaszlevelében, hangsúlyozva, hogy a szolidaritás azonban “kétirányú utca”. Tovább »

MSZP: A kormány a kerítés építésének fideszes felárát az unióval fizettetné meg

2017. szeptember 5., kedd · 2 hozzászólás

Az Orbán-kormány most az unióval fizettetné meg azt a túlárazást, amiből kifizette a Fidesz-közeli vállalkozókat a kerítés építésekor. Úgy követel pénzt, hogy senki sem tudhatja, hogy valójában mennyibe került a határzár – közölte kedden a Magyar Szocialista Párt. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialisták most sem Magyarország mellé álltak, inkább a magyar érdekek ellen dolgoznak, és még hülyének is nézik az embereket. Tovább »

Tuzson: ne csak Magyarország viselje a határvédelem költségeit

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

Indokolt, hogy a határvédelem költségeit ne csak Magyarország viselje, hiszen a migrációs válság nyomán Magyarország nemcsak a saját, hanem Európa határait is védi – jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Tovább »

Kósa Lajos: az emberek biztonsága nem pénzkérdés

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

A magyar emberek biztonságát, szabadságát meg kell védeni, és ez nem pénzkérdés – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kiállt Orbán Viktor mellett a bajor kormányfő

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Érthető, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő benyújtotta a számlát Brüsszelnek a határvédelmi költségek feléről – jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy hétfői lapinterjúban. Brüsszelben nem is tudják, milyen nagy segítséget adott a magyar határkerítés felépítése a balkáni útvonal lezárásához – fogalmazott. Tovább »

Rogán: továbbra is az az elvárásunk, hogy Brüsszel fizessen

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Továbbra is az a kormány elvárása, hogy az Európai Bizottság állja a magyar határvédelmi költségek felét, és határozottan reménykedik abban, hogy Brüsszel fizetni is fog – nyilatkozta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának. Tovább »

Rogán: itt az ideje, hogy Brüsszel fizessen

2017. szeptember 2., szombat · 4 hozzászólás

Magyarország először nem kért, hanem cselekedett, 270 milliárd forintot költött határvédelemre, és itt az ideje, hogy “az európai szolidaritás jegyében” Brüsszel fizesse ki ennek a felét – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Echo Tv Mélymagyar című műsorában pénteken. Tovább »

Kormánypártok: az ellenzék álljon Magyarország mellé!

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Az ellenzék álljon Magyarország mellé, és támogassa azt a kezdeményezést, hogy az Európai Unió fizesse ki a határvédelemre fordított költségek felét – szólított fel Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Brüsszel vizsgálja a határvédelmi költségek magyar kérdését

2017. szeptember 1., péntek · 3 hozzászólás

Az Európai Bizottság kész megvizsgálni a magyar kormány azon kérését, hogy az Európai Unió fizesse ki Magyarország számára a határvédelmi költségek felét, az EU azonban továbbra sem finanszírozza határkerítések építését – közölte pénteken Alexander Winterstein, a brüsszeli testület illetékes szóvivője. Tovább »

Lázár: az EU fizesse ki a magyar határvédelmi költségek felét! (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A magyar kormány arra kéri az Európai Bizottságot, hogy 50 százalékban járuljanak hozzá a magyar határvédelmi költségekhez – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter arról is beszámolt, hogy jelentősen csökkentek a családok beiskolázási költségei, a kormány pedig ötmilliárd forintot fordít mentőautók fejlesztésére. Tovább »

Szlovénia magyarázatot kért a megerősített osztrák határellenőrzésre

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Szlovénia magyarázatot kért a ljubljanai osztrák nagykövetségtől, miután Bécs nagy erőkkel végrehajtott ellenőrzéseket jelentett be Ausztria keleti és déli határai mentén – közölte az STA szlovén hírügynökség csütörtökön Karl Erjavec szlovén külügyminiszterre hivatkozva. Tovább »

Pintér Sándor: felére csökkent a közterületi bűnözés

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán. Tovább »

Heinz-Peter Knapp: Még fókuszáltabbá kell tenni a kohéziós politikát

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

civex_szeged58_gs

A brüsszeli Régiók Európai Bizottsága néppárti frakciójának főtitkárával az Európai Unió jövőjéről, migrációs krízisről, határvédelemről és kohéziós politikáról beszélgettünk. Tovább »

A szoci zsaru (i)gazságai

2017. június 7., szerda · 13 hozzászólás

Tarjanyi_peter

Az ész megáll! Brüsszel, Nizza, Párizs, Berlin, Stockholm, Manchester, London véres merényletei után is vannak, akik homokba dugják a fejüket. Úgy tűnik, a honi balliberális oldal még mindig nem hajlandó megérteni vagy elfogadni, hogy a muszlim tömegek bevándorlása és az egyre erősödő terrorizmus kéz a kézben jár. Erről legutóbb Tarjányi Péter MSZP-közeli biztonságpolitikai szakértő – valamikor úgy emlegették: a szocik magánzsaruja − tett tanúbizonyságot, aki bicskanyitogató stílusban nyilatkozott kedden este az ATV A nap híre című műsorában. Tovább »

Rogán: a határkerítés elbontása egész Európa biztonságát fenyegetné

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát – mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban péntek este, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón. Tovább »

Európai uniós szakbizottság tekintette át a magyar határvédelmet Csongrád megyében + FOTÓK

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

civex_szeged62_gs

A Schengen-határok védelme és a Dublini szabályozás működése a mindennapokban – ez volt a témája annak a tanulmányútnak, melynek kapcsán megyénkbe látogatott a brüsszeli CIVEX testület. Tovább »

Kontrát Károly: a terrortámadások megerősítették, szükség van a kibővített jogi határzárra

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

Két hete lépett életbe a kibővített jogi határzár, és az elmúlt napokban külföldön történt terrortámadások megerősítették, szükség van a szigorításra – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek. Tovább »

BM: a határvédelem felkészült a megerősített jogi határzár életbe lépésére

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

A Belügyminisztérium szerint a határvédelmi szervek felkészültek a megerősített jogi határzár március 28-ai életbe lépésére, a végrehajtáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítottak. Tovább »

Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából

2017. március 18., szombat · Hozzászólok

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten. Tovább »

Donald Trump aláírta az elnöki rendeletet a bevándorlásról és a határok védelméről

2017. január 26., csütörtök · Hozzászólok

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a két rendeletet, amely a bevándorlásról és az amerikai határok védelméről – köztük a Mexikóval közös, déli határon építendő falról – rendelkezik. Tovább »

Határszemlét tartott Pintér Sándor – a kormány új kerítésrendszer építéséről dönthet

2017. január 18., szerda · 3 hozzászólás

pinter_sandor_sajttaj003kf

Egy új típusú kerítésrendszert is megtekintett Pintér Sándor a szerb-magyar határon tartott szemlén, ennek felállításáról a kormány hozhat döntést. A belügyminiszter azt is közölte, hogy a személyi és a tárgyi feltételek egyaránt megfelelőek a migrációs helyzet kezeléséhez a magyar-szerb határon, de a telepített technikai rendszerek összehangolása területén még akad munka. Tovább »

Orbán: a határvédelem továbbra is kiemelt nemzetbiztonsági ügy (FRISSTÍVE)

2017. január 12., csütörtök · 2 hozzászólás

Kontrát Károly; Simicskó István; Balogh János; Orbán Viktor

A magyar határra nehezedő nyomás a következő években nem fog megszűnni, ezért a határvédelem továbbra is kiemelt fontosságú nemzetbiztonsági ügy – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a határvadászképzés első ütemében részt vevő állomány ünnepélyes eskütételén. Tovább »

Illegális bevándorlás – Osztrák külügyminiszter: mindig jó volt az együttműködés Magyarországgal

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Mindig jó volt az együttműködés Magyarországgal, elsősorban Szijjártó Péter külügyminiszterrel, hiszen a cél közös, az európai külső határok védelme és a menekültek létszámának csökkentése – hangsúlyozta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában. Tovább »

Halász János: védjük meg együtt az országot

2016. november 5., szombat · 2 hozzászólás

A kormánypártok ismételten arra kérik az ellenzéket, hogy “próbálják most félretenni a pártpolitikai és egyéni hatalmi érdekeiket, és védjük meg együtt az országot a migránsok betelepítésétől” – mondta a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján. Tovább »

Illegális bevándorlás: elbúcsúztatták a déli határ védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

Elbúcsúztatták a Magyarország déli határának védelmét segítő cseh és lengyel kontingenst Szegeden pénteken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon. Tovább »

Következő oldal »