Illegális bevándorlás

Szeged, Makó és Mórahalom területére is beléptek

Szeged, Makó és Mórahalom területére is beléptek

2023. szeptember 21., csütörtök
Szeged, Makó és Mórahalom területére is beléptek

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 18 esetben összesen 659 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged- Gyálarét közigazgatási területén - írja a police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, iraki, orosz, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.