Hírzóna

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Csanádi utcában

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Csanádi utcában

2024. március 14., csütörtök
Fotó: Balaton Krisztina
Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Csanádi utcában

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Csanádi utcában, a Temesvári krt. és Vedres utca közötti szakaszon. A munkálatok során 2024. március 18-tól kell szakaszosan fél útpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra számítani a munka üteméhez, előre haladásához igazodva. 

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat a korszerű, „csőroppantásos” technológiával végzi a Szegedi Vízmű, amely a hagyományos (teljes feltárással végzett) technológiánál gyorsabb, illetve a felbontással járó kellemetlenségek is csökkenthetők, mert csak a javítandó vezetékszakasz végpontjain, illetve a bekötési pontoknál van szükség egy-egy kisebb munkagödörre.

Forgalmi változások, korlátozások:

A vezetékrekonstrukció ideje alatt a Csanádi utca ezen szakaszán (Temesvári krt. és Vedres utca között) fél útpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani. A munkálatok – szakaszosan – egy forgalmi sávot, de jellemzően a parkolókat érintik majd. A közlekedés továbbra is mindkét irányban lehetséges.

A munkálatokat Szeged város megbízásából a Szegedi Vízmű Zrt. végzi.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt. A tervek szerint 2024. április végére fejeződnek be a víziközmű munkálatok, ezt követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül. 

A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, a Szegedi Vízmű Zrt. kéri, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.