Több mint 2 milliárd jut a Szegedi Tankerület intézményeire

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Tizenhat oktatási intézmény megújítása már biztosan megvalósul a Szegedi Tankerületben uniós és kormányzati forrásból, csak a Radnóti-gimnáziumra 780 millió forint jut – közölte B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa. A kivitelezéseket úgy fogják ütemezni, hogy azok a tanév rendjét ne zavarják meg. Tovább »

Óvodai tetőcseréről és a lakópark kivitelezéséről tanácskoztak Algyőn

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Tetőcserére szorul az óvoda egyik épülete – derült ki a képviselő-testület ülésén, ahol a délnyugati lakópark kapcsán kiírt közbeszerzések kivitelezőjét is kiválasztották a beérkezett ajánlatok közül. Az ülésen tájékoztató hangzott el arról is, hogy energetikai korszerűsítést hajtanak végre, pályázati forrásból újul meg az egészségház, a civilek háza, valamint a községháza 2020-ig. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

15 tonna kerámia díszíti a megújuló Petőfi Szállót Szentesen

2017. április 4., kedd · 3 hozzászólás

SONY DSC

Egészen a bontási munkálatok megkezdéséig nem voltak biztosan abban a szakemberek, hogy az 1898-ban Szentesen átadott Petőfi Szállót vajon eredetileg kerámiadíszek ékesítették-e – tudtuk meg Zakar Istvántól. A kerámiatervező iparművész portálunknak elmondta, Börönte László szobrászművésszel kaptak közösen felkérést a munkálatokra, amelybe a rajz tanszék hallgatói is bekapcsolódhattak. Tovább »

A boldog békeidőket fogja idézni Szeged szívében a Széchenyi tér + FOTÓK

2017. február 2., csütörtök · 83 hozzászólás

16_szechenyi_ter_rekonstrukcioja-1

Támogatja a kormány a Széchenyi tér megújítását, a mostani uniós ciklus végére ismét régi pompájában tündököl majd megújult zöldfelületekkel, a jelenleginél impozánsabb szökőkúttal és kovácsoltvas korlátokkal. A rekonstrukciót már régóta fontolgatja a város, 2004-ben már engedélyezési tervdokumentáció is készült. Tovább »

Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

3000 tonnát mozgattak meg – Két óra alatt igazították a helyére a Belvárosi hidat

2016. október 19., szerda · 4 hozzászólás

belvarosi-hid002kf

Nyolc, egyenként ötven tonna teherbírású hidraulikus munkahenger és hétszáz bar nyomású hidraulikus rendszer emelte meg október 13-án éjjel a Belvárosi hidat ahhoz, hogy öntöttacél sarunál el tudják végezni a szükséges javításokat. A kivitelező csapat két óra alatt, problémamentesen igazította helyére a kimozdult szerkezetet. Tovább »

Október közepén megemelik a Belvárosi hidat

2016. október 4., kedd · 13 hozzászólás

belvarosi-hid004kf

Megújítják a Belvárosi híd sarurendszerét is az idei rekonstrukciós munkák keretében, ami azzal jár, hogy október közepén meg is kell emelni a hídszerkezet egy részét. A járdák peremeit még a nyár folyamán leszigetelték, a híd pilléreit ipari alpinisták fugázták, impregnálták, utolsóként következnek a saruknál a lemezmunkák. Tovább »

Jó ütemben halad a Belvárosi híd rekonstrukciója, megszűnik a forgalomkorlátozás

2016. augusztus 12., péntek · Egy hozzászólás

SZS20160812_hidfelujitas_001

Jó hír a gyalogosoknak és a biciklivel közlekedőknek, hogy várhatóan szombattól ismét a megszokott rend szerint közlekedhetnek a Belvárosi hídon. Ezzel a felújítási munkák kisebb értéket képviselő, de a forgalmat érintő része elkészül az augusztus 20-i határidő előtt egy héttel. Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

Évente 900 ezer ügyben jár el a kormányhivatal Csongrád megyében

2016. július 14., csütörtök · 4 hozzászólás

kormanyhivatal09_gs

Rendhagyó módon, egy sajtónyilvános munkaértekezlettel vette birtokba a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületének megújult nagytermét, amely egyben az egész épületet érintő, 15 hónapig tartó felújítási munka végét is jelentette. Juhász Tünde kormánymegbízott megköszönte munkatársainak az utóbbi két évben nyújtott teljesítményt, amelynek két fő mutatója az éves szinten 900 ezernél is több üggyel való törődés és az ügyfelek döntő többségének elégedettsége. Tovább »

Három és fél milliárdból zöldülne Szeged

2016. június 6., hétfő · 8 hozzászólás

liget001kf

Az újszegedi ligetre és Tarjánra egyenként bruttó 990 milliót költene Szeged a 2020-ig tartó uniós ciklusban, Odesszára 820-at, míg a partfalat övező zöldfelületek rendezésére 740 milliót – ismertette a városi főépítész a terveket a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencián. Tovább »

A kevesebb néha több a Ligetben – sokallták a tervezőcsapat ötleteit az újszegediek + FOTÓK

2015. december 9., szerda · 2 hozzászólás

ujszegedi_vigado_itb-14

Odesszában szépítgetés helyett teljes közmű- és járdafelújítást szeretnének a lakók. A városvezetés lakossági fórumán jártunk, amelyen bemutatták, hogy milyen fejlesztéseket kívánnak végigvinni uniós pénzből a legrégebbi lakótelepen és a város „tüdejében”. Odesszára mintegy 500 millió forintot, a ligetre 690 milliót szánnak. Tovább »

Kétmilliárdos energiahatékonysági projektet valósított meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal + FOTÓK

2015. november 26., csütörtök · 10 hozzászólás

DCIM100GOPROGOPR0720.

A tervezett öt helyett tizenegy kormányhivatali épület energetikai korszerűsítését végezték el több mint kétmilliárd forintból Csongrád megyében. Juhász Tünde kormánymegbízott arról tájékoztatott, hogy az országosan rendelkezésre álló tizenegy milliárdos keretből kettőt megyénk használhatott fel. Tovább »

Jó hír a közlekedőknek – hamarabb elkészül a Belvárosi híd rekonstrukciója

2015. július 31., péntek · Egy hozzászólás

belvarosi_hid_lezaras02kf

Jól halad a kivitelezés, így hamarabb birtokba vehetik ismét a közlekedők a Belvárosi hidat, az őszi iskolakezdés előtt befejezik a munkálatokat – tájékoztatott Makrai László. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a rakparti lépcsők rekonstrukciója is elkészült. Tovább »

Szent Gellért ünnepére befejeződik a szegedi dóm felújítása

2015. június 2., kedd · Egy hozzászólás

dom_mozaik02_gs

Nem csúszik a kivitelező, hanem átütemezték a dómprojektet. Újabb forrásokat nyertek a mintegy 2,1 milliárd forint mellé, most további 120 millió forintot fordíthatnak a székesegyház külső felületeinek rekonstrukciójára. Tovább »

Kozma Gábor: Mindent megtettünk a dóm régészeti leleteiért! (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2015. április 14., kedd · 16 hozzászólás

dom_felujitas01_gs

Az egyházmegye álláspontja szerint mindent megtettek annak érdekében, hogy a dóm felújítása során feltárt régészeti leleteket megmentsék. A kormányhivatal közleményben reagált, mint írják, a Dóm tér rekonstrukciója kapcsán minden tekintetben jogszerűen, az érintettek bevonásával végezték a hatósági munkát. Tovább »

Jövő héten kezdődik a Belvárosi híd rekonstrukciója

2015. március 26., csütörtök · 7 hozzászólás

szunyagirtas_legifotok36_gs

Két évtizede újították fel utoljára a Belvárosi hidat, idén 50 milliót fordítanak a híd rekonstrukciójára. A forgalomkorlátozással nem járó munkálatok már a jövő héten elkezdődnek, a jelentősebb, félpályás útzár mellett zajló javításokat azonban várhatóan csak a nyári szünidő alatt végzik. Tovább »

Megkezdődött a dóm felújítása – fogadó is lesz az altemplomban + FOTÓK

2014. július 1., kedd · 3 hozzászólás

domfelujitas_bejaras43_gs

Kívül-belül megújul a dóm, áthelyezik a baldachinos oltárt, az altemplomban pedig zarándokfogadó központot alakítanak ki – hangzott el a kétmilliárd forintos beruházás bejárásán. Tovább »

Pocsai Blanka: Az iskola után az óvodák megújítása a középpontban

2014. július 1., kedd · 6 hozzászólás

kozgyules16_gs

A Gregor-iskola rekonstrukciója után most az újszegedi körzet óvodáiban zajlanak nagyszabású fejlesztések. Pocsai Blanka Fidesz-KDNP-s képviselőtől megtudtuk, a Víztorony tér rekonstrukciójának a tervei is elkészültek. Tovább »

Az Ének az esőben a szabadtéri új szuperprodukciója

2013. október 15., kedd · 6 hozzászólás

szabadteri_sajttaj01_gsA Szegedi Szabadtéri Játékok legnagyobb színpadtechnikai fejlesztése valósul meg a jövő évadra, így a Dóm téri nézők különleges körülmények között láthatják a Csárdáskirálynőt, a Háry Jánost, a Zorbát, vagy az év szuperprodukcióját, az Ének az esőbent. A keddi sajtótájékoztatón az is kiderült, miért volt szükség a színpad és a nézőtér irányának megváltoztatására.
Tovább »

A szegedi önkormányzat szerint szabályos a Gróf-palota rekonstrukciója

2013. augusztus 30., péntek · 7 hozzászólás

grof_palota01_gsTiltakozik a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. amiatt, hogy utánzatokkal akarják pótolni a felújítás alatt álló szegedi Gróf Palota eredetileg a neves pécsi gyár által előállított kúpcserepeit. A szegedi önkormányzat sajtófőnöke szerint az örökségvédelmi hatóság előírásainak megfelelően folyik a szegedi Gróf-palota rekonstrukciója. Tovább »

Szivárványos az újszegedi Gregor-iskola megújulása + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök · 10 hozzászólás

gregoriskola03_gsJavában zajlik az újszegedi Gregor József Általános Iskola külső homlokzatának felújítása. A tanévkezdéskor a gyerekek egy szivárvány alatt léphetnek majd be az ötvenéves intézménybe.
Tovább »

Összefogtak a mórahalmi kistérség települései: indul a harmadik Tanyafejlesztési Program

2013. június 17., hétfő · Egy hozzászólás

Tanyavillamosításra és a külterületi dűlőúthálózat karbantartásához szükséges gépek beszerzésére is lehet pályázni a Tanyafejlesztési Program keretében. A mórahalmi kistérségben a települések összefogva pályáztak az elmúlt években, földgyalukat vásároltak.
Tovább »

Közel 1,3 milliárdból újul meg az SZTE Bolyai-épülete + FOTÓK

2013. április 2., kedd · 6 hozzászólás

Méltatlan volt az épület állapota a benne zajló munkához – jelentette ki Szabó Gábor rektor a munkaterület átadásakor. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai-épületére 1,28 milliárdot költenek.
Tovább »

Belváros rehabilitáció – újjászületett a Dugonics és az Árpád tér + FOTÓK

2013. március 28., csütörtök · 20 hozzászólás

Immár hivatalosan is birtokba vehették a szegediek az újjászületett Dugonics és Árpád tereket, melynek rekonstrukciója 730 millió forintból valósult meg. A költségek harminc százalékát az önkormányzat finanszírozta.
Tovább »

Augusztus végére befejeződik a vásárhelyi Bessenyei központ újjáépítése

2012. július 19., csütörtök · Hozzászólok

Bár még javában folyik a munka, augusztus végére befejeződik a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ újjáépítése, valamint a település központját érintő kulturális városrehabilitációs program.
Tovább »

Kiállítás és séta a királynapok emlékére Szegeden

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

A Szegedet elpusztító 1879-es árvizet követő rekonstrukció után Ferenc József osztrák császár és magyar király az újjáépített városba látogatott, az 1883. október 14. és 16. között lezajlott királynapok emlékére kiállítás rendeztek a Somogyi-könyvtárban, szerdán és csütörtökön pedig sétákat szerveznek a Tisza-parti városban. Tovább »

Befejeződött a szegedi Tömörkény István Gimnázium rekonstrukciója

2008. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

A másfél évig tartó rekonstrukció során kívül-belül megújult és egy 1.200 négyzetméteres épületszárnnyal bővült a szegedi Tömörkény István Gimnázium – közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken az épület ünnepélyes átadásán. Tovább »