Hírzóna

A magyar állam igyekszik hozzájárulni a családok boldogulásához

A magyar állam igyekszik hozzájárulni a családok boldogulásához

2024. február 17., szombat
A magyar állam igyekszik hozzájárulni a családok boldogulásához

Méltán lehetünk büszkék a magyar kormány családpolitikai eredményeire; a kabinet mindent megtesz azért, hogy minél több pár kössön házasságot Magyarországon - fogalmazott Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára szombaton.

 

 

Vitályos Eszter kiemelte: a magyar állam igyekszik a maga eszközeivel hozzájárulni a családok boldogulásához. Elmondta: ilyen eszköznek látják a házasság, a családok megerősítését, a gyermekvállalás megkönnyítését. 

Éppen ezért is vezettük be azokat a családpolitikai intézkedéseket, melyekkel mind-mind ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülethessen és lehetőség szerint ők házasságban szülessenek meg

 - hangsúlyozta az államtitkár.

Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően jelenleg a hazánkban született gyermekek háromnegyede házasságból jön a világra, míg ez az arány korábban csupán mintegy 59 százalék volt.

A KIM küldetésének tekinti, hogy tovább erősítse a házasság, a család és a gyermekek szentségét a nemzeten belül - emelte ki az államtitkár.

Az Esküvő kiállításon kiállítók és a rendezvény vendégei nem csupán egy nagy hagyománnyal rendelkező programsorozaton vesznek részt, de elköteleződésükről tesznek tanúbizonyságot a házasság, mint két ember legszentebb kötelékének bemutatása, segítése és ösztönzése mellett.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.